Korai változókor?

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A ciklus 4. napján az alábbi hormonértékeim lettek: LH 8,6, referencia 1,9-12,5 FSH 17,4, referencia 2,5-10,2 Prolaktin 292, referencia 59-619 Ösztradiol 211,1, referencia 71,6-529,2 AMH Plusz 0,15, referencia 0,15-7,49 Tesztoszteron 0,73, referencia -2,6 SHGB 43,6, referencia 27,8-146 A pajzsmirigyem elvileg rendben van. Gyors internetes tájékozódásom arra vezetett, hogy az FSH magasabb szintje és az AMH alacsony szintje jelenthet egy korai petefészek kimerülést. A családban ez előfordult édesanyámnál és a nővéremnél is, kb. negyven éves korukban már elmaradt a menstruációjuk. Kérdésem, hogy a mért hormonértékek alapján (ha ez így megállapítható) már én is a változókor kapujában lehetek? Mennyire esélyes a gyermekvállalás? Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza petefészek témában

Tisztelt kérdező!

Nőgyógyász-endokrinológus felkeresése javasolt. Az AMH valőban nem túl magas, de a hormonszintek még nem zárják ki a babavállalást. Mindenképpen beszéljen ilyen szakemberrel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. április 29., 10:23; Megválaszolva: 2022. május 09., 21:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Mirigy gyulladás
Tisztelt Doktornő! 1, 5-2 éve kezdett el fájni menstruáció alatt a jobb oldalamon a szeméremcsont és a combom között. Nem tudták diagnosztizálni...
Pajzsmirigy UH lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám az alábbi pajzsmirigy ultrahang leletet kapta. Sajnos javaslatot, és diagnózist nem tartalmaz , amit a háziorvos sem...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Hölgyem/Uram! Folyamatos súlyproblémáim miatt vettem igénybe dietetikus segítségét az elmúlt jópár évben kisebb-nagyobb sikerekkel. A...
Vérkép és egyéb eltérések
Kedves Doktornő. Küldtem Önnek ezúttal az egyéb leleteket is. Nem tudok különösebben előzményekkel szolgálni. Kb két éve voltam ezelőtt...
Laboreredmény
Kedves Doktor/Doktornő. A laborleleteimet ma kaptam meg. Pajzsmirigy hormon vizsgálat miatt mentem elsősorban. Mellékeltem a vérképet, ami aggaszt....