Laborcsomag és szakorvosi javaslat kérése

Tisztelt Doktor Úr! Normális étkezés után, kb. 1-2 óra múlva már jelentkeznek az alábbi tünetek: Hasonló jellegű rosszullét fog el, mintha leesne a vércukorszintem, rosszul vagyok, ájulásérzetet és gyengeséget érzek, remegek és hányingerrel küszködök, Muszáj ennem valami keveset és az után jobban leszek. Házorvosomnak is említettem, mivel már régebb óta fennáll ez a probléma és szinte napi szinten jelentkezik, de Ő sajnos nem reagált a panaszaimra, emiatt kérném segítségét, merre induljak tovább? Talán inzulinrezisztencia is okozhatja a rosszulléteimet vagy valamilyen ételintolerancia? Hiperlipidaémiat és pajzsmirigy túlműködést is jelzett a labor. A pulzusszámom elég magas 100-110 az amúgy alacsony vérnyomás mellett. 107/56. Másik problémám: körülbelül 2 éve egyre erősödő, bal lábujjaim zsibbadása, érzéketlensége. A zsibbadással együtt erős fájdalmak is jelentkeznek lábujjaimban, nem tudom mozgatni őket. Elektrofiziológiai Szakrendelésen az alábbiakat véleményezték: A bal n. tibialis F loatentiai enyhén megnyúltak. Elvégzett vizsgálatok: 11041, 12082, 12085 A kérdésem lenne, hogy fenti panaszok esetén milyen laborcsomag vizsgálatot kérjek? Milyen szakorvost lenne érdemes felkeresnem, hogy megoldást találjak problémáimra? Köszönöm szépen szíves válaszát. Tisztelettel: Erdélyi Márta

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Mivel laborleleteket nem csatolt, így nem tudom megítélni, hogy valóban van-e pajzsmirigy túlműködése. Mindenképpen ezt kell először rendbe tenni. Ha ez után is ilyen tünetei vannak, akkor kell továbbmenni. endokrinológiai vizsgálat javasolt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. március 01., 16:11; Megválaszolva: 2022. március 07., 17:28
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrinológiai vizsgálati lap...
Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy...
Alacsony TSH, de normális T3;T4
Van-e autoimmun probléma?
Tisztelt Webbeteg! Lányom 36 éves, 4 feletti (5) TSH értékére (5) háziorvosi tanácsra 2 éve recept nélküli szelént szed, amivel 1,5-2,5 közöttire...
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...