Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

pajzsmirigy probléma

2019-12-16 08:32:25

Szép napot ! A problémám a következő: Szem előredülledése, /különösen a bal /,fáradékonyság,se hízás-se fogyás,hideg göb van. Labor értékek :TSH 0.812,koleszterin 4.2,HDL 1.54,LDL 2.26 ,euthyreoid állapot. Vélemény: Struma nodosa 1.s,hideg göb 1.5...

Lelet értelmezés

2019-12-13 21:18:02

Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi labor eredmények utalhatnak-e pajzsmirigy gondokra. TSH: 0,820 mIU/l FT4: 16,10 pmol/l FT3: 5,85 pmol/l Válaszát előre is köszönöm!

Inzulinrezisztencia

2019-12-13 14:32:03

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A vèrvètelnèl az alábbi èrtèkeket kaptam; Èhgyomri glukoz:5.5 60 perces glukóz: 6.0 120 perces glukóz: 5.3 Inzulin: 6.9 Inzulin 60 perces: 68.8 Inzulin 120 perces: 36.7 Inzulin rezisztencia: 1.69 Kèrem segìtsen kièrtèkelni az...

Alacsony hormonszint

2019-12-12 21:38:03

Tisztelt doktor Úr/doktor Nő! Egy munkahelyi laborvizsgálat során a női nemi hormon szintjeimet is vizsgálták. Megnéztem, a laborvizsgálat a cikluson 26.napján történt. Osszradiol érték:

Kórházi vérkép lelet

2019-11-28 23:29:17

Tisztelt DoktorNő. Kicsit hosszú lesz az én esetem. Idén le kellett állítani a Cymbalta antidepresszáns kezelést (pánik/szorongásos betegség miatt) mert állandó kifulladás érzésem volt,fokozottan izzadtam, kb. 1.5 óránként át kellett öltöznöm, mert az...

Pajzsmirigy göb strúma

2019-11-26 20:33:03

Tisztelt Doktor úr! Pajzsmirigygöböt diagnoztizáltak nálam 3at is.A szövettani eredmény szerint strúma.Az egyik göb közel 3cm-es,és a kezelőorvos szerint ha tovább nől műteni kell.Aztszeretném kérdezni,hogy lehet e a göböket sclerotizálni,úgy mint a...

Kínai csűdfű szedése hashimoto esetén

2019-11-17 13:04:41

Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni abban, hogy magas TSH (5,6) és magas antiTPO (>1300) esetén szedhető-e az astragalus kínai csűdfű? Milyen hatásai lehetnek? Fitoterapeuta ajánlotta a gyulladás csökkentésére. Köszönettel: Erzsébet

pajzsmirigy

2019-11-16 15:58:52

szeretném megkérdezni hogy pajzs vérvételeim közül/tsh,t3,t4,anti tpo/közül a t4 emelkedett kicsit.10.Évek ota.nem változott egyik sem.Göbök vannak ami nöl.Most 3év alatt 4mm nöt.Hizásom van,de nagyon lassu folyamatban.11kb 2-3 év allatt.Érdrklódnék van...

Terhesség és magasabb tsh

2019-11-15 08:03:25

Kedves Doktornő! Szept 20 volt egy vérvételem. Abban emelkedett (6,5)tsh lett de a T4 13.6 volt.(határon belül) Utánna kiderült h terhes vagyok. Most vagyok 6 hetes terhes. Csináltattam pajzsmirigy labort, melynek eredménye tsh 6.79 (0.3-5.3 ig, első trim. 3.5ig jó)...

C-vitamin

2019-11-12 23:24:28

Tisztelt Doktor Úr/Nő!Basedow-s betegként milyen c-vitamint tudna ajánlani jószívvel? Pld a Jutavit retard kész rémálom volt,7-8 alkalommal is pisiltem éjjel.A Szent-Györgyi gyomorégést okozott.A Novo c liposzómás semmi negatívumot nem produkált, ám lehet nem...

Magas T4 érték oka?

2019-11-09 18:31:26

Tisztelt dr úr /dr nő! 2002 -ben teljes pajzsmirigy eltávolításom volt. Azóta L-thyroxin gyógyszert szedek, rendszeres kontroll mellett. 2019.07.30 labor érték, gyógyszer125 µg TSH 6,162* szabad T4 16,27* szabad T3 4,4 A TSH és T4 magas a labor szerint. Emeltem az...

Emelkedett TSH érték

2019-11-07 15:14:02

Tisztelt Doktornő! Kérdéssel, tanácsért fordulok önhöz.2002 óta pajzsmirigy alul működésem van. Letrox 50 mg-ot szedtem rá,terhességeim idején nagyobb dózist, aztán volt egy nagyobb mértékű fogyásom (sikeres diétának köszönhetően) és soknak bizonyult...

Metothyrin

2019-10-27 07:40:23

Tisztelt doktornő! Korábban Basedow-t igazoltak nalam .akkor is túlsúlyom volt..eg grammot sem fogytam csak más jellemző tünettekkel mentem orvoshoz.őleg a szapora pulzus és a tremot miatt.kaptam Metothyrint...igaz nem diétaztam de híztam .....az a kérdésem ha most...

Pajzsmirígy laborvizsgálat

2019-10-24 19:17:42

Jó napot Doktor Úr/Nő! 23 éves vagyok, 72kg és ez a pajzsmirígy laborvizsgálat a délutáni órákban lett elvégezve tudna nekem segíteni, hogy ez mit jelent? Mert akárhány oldalt néztem meg, mindenhol más volt a normál érték. Válaszát előre is...

Pajzsmirigy ultrahang lelet

2019-10-18 15:13:12

A jobb lebeny 44x13x17 mm, kp. Harmadában dorsalisan egy kb. 10mm-es környezetétől halványan elkülönülő keskeny halojelet mutató közel isodens göb látszik. A bal lebeny 38x10x18 mm, homogén szerkezetű. Az isthmus vastagság 2mm.

Endokrinológia, gyógyszer csere

2019-10-15 11:09:30

T.Cím! 2019.májusában struma műtéten estem át, mindkét oldalon 7cm-es lebenyek,a bal oldalon autonom adenóma.Belső struma volt. Műtét óta Letrox 125 gyógyszert szedek, mellékhatásokkal. Műtét előtt Propycil tablettát bírtam csak szedni,mellékhatások...

Lelet értelmezése 2.0

2019-10-01 19:29:55

Tisztelt Dr. Rakk Erika! Köszönöm válaszát a lenti levélre. Édesanyámnak 40 pár évesen strúmája volt, majd 62 éves korában pajzsmirigy alulműködése. Ami még nem hagyott nyugodni a véreredményem kapcsán, hogy az Anti-TPO értéke 1,5 szerese a felső...

Pajzsmirigy alulműködés kezelése

2019-09-27 16:19:34

2019.05.30 TSH: 0,130 mIU/L T4:12,48 pmol/L T3:6,24 pmol/l 2019.09.25 TSH: 0.030 " T4:14,94 " T3: 3,62 " Aggódom a TSH drasztikus csökkenése végett. Étrendi véltozas korábbiak után jódozott konyhasó fogyasztás. Egyéb betegségek: II. tip. inzulinos diabetes 28...

Lelet értelmezés

2019-09-27 08:56:50

Tisztelt Doktornő! Súlyprobléma miatt nemrégiben voltam vérévtelen, ahol a pajzsmirigyre is végeztek vizsgálatot.(Édesanyám is pajzsmirigy betegséggel küzd régóta.) Ennek a leletnek az értelmezésében szeretnék segítséget kérni, hogy az adatok alapján Ön...

Van e inzulin rezisztenciám

2019-09-05 19:08:32

Üdv! Elkészült a 3 pontos cukor és inzulin mérésem és érdeklődni szeretnék mit mutat az eredmény. Nagyon szépen köszönöm