Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

Koponya MR lelet

2020-07-31 15:26:15

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérném a segítségét. A 18 éves lányom leletéről lenne szó, akit az endokrinológus orvos küldött koponya MR-re magas prolaktin szint miatt. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Sella MR...

Pajzsmirigy kérdés, sürgős, endokrinológus részére

2020-07-26 15:00:26

T. Orvos! Szeretném véleményét kérni UH vizsgálaton voltam nem panasz miatt hanem nagyon régen voltam 10-12 éve. Laborban többnyire évente. Az eredmények határon belül voltak. Most is rendben volt minden. A pajzsmirigy nél TSH 2,990 (a jó érték 0,270-4200) fT4...

Ptolactin

2020-07-11 08:15:10

Kedves Orvosok! Tejcsorgásom van évek óta(kbb8 éve),már terhességem előtt is volt. Főleg peteérés után fokozódik a menzesz kezdetéig ilyenkor sokkal nagyobb lesz a mellem és feszül. Mellultrahang negatív lett. Voltam prolactin szint mérésen ami a...

Pajzsmirigy alulmüködés

2020-07-04 12:01:45

Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a kérdésemre. 2019. márciusában diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulmüködést,(leleteim: TSH 6,27 mIU/L...

Pajzsmirigy - túlműködés?

2020-06-23 14:23:26

Üdvözlöm! Feketéné Szarvas Katalin vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy pajzsmirigy-túlműködésem van e? 11 hónapja szültem a második gyermekem. Jelentős fogyást tapasztaltam, a hajam még mindíg hullik. Erős szívdobogás érzés szokott jelentkezni...

Pajzsmirigy betegség

2020-06-22 11:49:46

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az indokolatlan hízás, éjszakai izzadás, szapora ingadozó pulzus okának keresése miatt pajzsmirigy vérvizsgálatot végeztettem. Az eredmények: TSH 2,896 ulU/ml (ref:0,380-5,330), FT3 4,99 pmol/l (ref:3,8-6,0), FT4 13,80 pmol/l (ref:...

Pajzsmirigy megnagyobbodás

2020-06-11 15:06:25

Szép napot! 26 éves nő vagyok. 2020. márciusában voltam nyaki ultrahangon és ez az eredményem: A pajzsmirigy jobb lebenye 34x16x14mm. Az isthmus keskeny. A bal lebeny hosszabb 38x14x12mm. Szerkezetében apró cysta van. A lebenyek kevésbé vascularisaltak, acut...

Lh szint

2020-06-05 12:13:01

Üdvözlöm.Érdekelne a véleménye a 3ik napi vérvételröl.a saját orvosom sajnos annyival lezárta hogy magas az lh szint.de semmi gyogyszert kezelést nem irt elö. Lh szint 21,66 Fsh szint 8,81 Osztraidol 524 A sima cukrom 5.5 A 60perces 9,7 A 120perces...

Prolaktin szint

2020-05-29 10:58:57

Kedves Doktor! Az lenne a kérdésem, hogy a minap voltam vervetelen, ahol 31es prolaktin szintet mertek. A mellembol atlatszo folyadek jon nyomas hatasara, csak 1-2 csepp, de elegge aggasztott, ezert elmentem kivizsgaltatni. A referencia ertek 3-27ig terjed. Nagy okom van az...

Hormonvizsgálat fogamzásgátló mellett

2020-05-28 11:18:53

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Közel 12 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy autoimmun gyulladást. Évente járok kontrollra, ahol csak vérképet néznek, ultrahangvizsgálatra 2-3 évente kerül sor. Az orvosom szerint nincs szükségem gyógyszerre, és lehetséges...

Brutális hajhullás

2020-05-16 16:02:44

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kislányom 14 éves. Másfél éve volt egy betegsége: rosszindulatú pajzsmirigy daganat, minek következtében eltávolításra került a teljes pajzsmirigy és a mellék pajzsmirigy egy része, valamit nyirokcsomók is. Az izotóp kezelések...

Tanács kérés

2020-05-08 15:53:55

Kedves doktornő/úr! Már lassan két éve minden nap kimerültnek érzem magam. Emiatt régen el is mentem orvoshoz, azóta többször is voltam vérvételen. Februárban voltam utoljára vérvételen, és meg tudtam hogy a pajzsmirigyem alulműködik, amely az én tudásom...

Alacsony vérnyomás okai

2020-04-26 16:00:16

Tisztelt Dr. Molnár Dóra ! Szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet a hátterében a problémámnak? Mindig egy kicsit izgulós voltam, az utóbbi időben viszont hirtelen pulzuskiugrással járó rosszulléteim vannak. A rosszullétekhez lábremegés és szédülés is...

Magasvérnyomás ,elhízás oka?

2020-04-14 17:56:38

Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Szeretnék segítséget kérni, hogy mi okozhatja az elhízásomat és a magas vérnyomásomat. Nagyon szeretnék lefogyni, de nem tudok bármennyire is mozgok, edzek , szerintem nem eszem sokat, de napról napra csak hízok, jelenleg már 100 kg...

Lelet elemzés

2020-04-11 18:22:19

Jó napot kívánok! Lelet elemzést szeretnék kérni illetve mit és hogyan a továbbiakban? Válaszát előre is köszönöm!!! http://kepkezelo.com/images/lriob0fqzjvh8mkqtnbm.jpeg http://kepkezelo.com/images/9je3vab3uoufzdupv6bu.jpeg...

Hiperkalémia 5,6- 6 feletti is volt, hipoaldosterismus 0,97

2020-04-06 16:45:04

3 éve egy labor eredményem magas K szintje miatt (5,9 )ajånlotta a HO nefrológus megkeresèsét.A nefrológus endokrinológushoz küldõtt.Újabb laborok alacsony aldoszterin szintet mutattak 0,97. Azóta Astonint szedek,kezdtem napi fél tablettaval, majd másodnaponkent...

Erős hajhullás

2020-04-04 16:48:31

Tisztelt Orvosok! Évek óta (min 8) erős hajhullással küzdöm, hol enyhül, hol erősödik. Mára már harmad annyi hajam maradt mint előtte. Naponta marékszám szedem össze a hajam, mindenhonnan. Emellett az utóbbi időkben fokozott szőrnövekedés indult meg a nyak...

Pajzsmirigy érték?

2020-03-21 07:57:06

Tisztelt Hölgyem/ Uram! Az problémám nagyvonalakban: A problémám tavaly novemberben kezdődött allergiás tünetekkel, állandósuló bőrkiütésekkel ( ez hol folt, hol bőrből kiemelkedő dudoros viszkető csalánkiütés testszerte..) A kiütés mértéke...

Pajzsmirigy eredmény/kezelés

2020-03-19 12:17:42

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az édesanyám tüdő- és vastagbél daganattal diagnosztizált (nem áttét). Jelenleg a tüdő daganat áll kemoterápiás kezelés alatt, a vastagbél daganat csak passzázs zavar esetén operálható. A tüdődaganat kezelése kemoterápiával...