Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

Gyermekem magassága

2021-03-10 20:02:39

Kedves doktor úr/nő! Gyermekem 13 és fél eves.Az lenne a problememam,hogy nagyon magas (175cm) Voltunk endikronologusnal (sajnos nem gyerekhez mentunk utolag kiderult hanem Sima nogyogyaszhoz) ,elkuldott minket vervetelre ma jottek meg az eredmenyek.Tudna nekem...

Oltasson-e az immunbeteg?

2021-03-04 16:19:44

Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a szervezetben? Ha igen, akkor melyik vakcinát ajánlja? Válaszát előre is köszönöm!

Alacsony LH Fsh tesztoszteron

2021-03-03 18:33:43

Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem húzható hátra a fityma. orvossal megállapiított diagnózis: Fitymatúltengés phimosis. És sok hibát találtam...

Pajzsmirigy alul vagy felülműködés kezelése

2021-03-01 09:56:12

Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy tul működésre, /amit a kezelőorvosa által elvégzett vizsgálatokat követően.../, a beteg szúr be magának...

Prolactin és mellékvese

2021-02-26 14:57:08

Tisztelt Dr. Nő! 25 éves férfi vagyok! Az elmúlt 1 évben 17 kg-t fogytam. 2014-ben véletlen kerültem endokrinológushoz nagy fejfájások miatt. Emelkedett serum prolactin a duplájára volt emelkedve. 3 szori sella Mr ép hypophyst és parasellaris régiót...

Fülcsengés hormonális gondoktól?

2021-02-21 18:13:39

Tisztelt Doktor (nő)! Nagyon stresszes időszak után (családi gondok, nagyszülő halála, covid betegség) nem jött meg a menstuációm, a nőgyógyász cisztát talált, sárgatest hormont kaptam rá. A gyógyszer beszedése vége felé pánikrohamjaim lette, nem tudtam...

Szelén szedése

2021-02-21 11:48:57

Kedves Doktornő! Eddig Béres Vital szelént szedtem, amit autoimmun pajzsmirigybetegségre javasoltak anno. Most nem lehet kapni, ezért egy patika által felkínált, ugyanolyan 100 mikrogrammos, de nem filmbevonatú tablettát vettem. Lehet, hogy nincs összefüggés, de...

Jód tartalmú magzatvédő vitamin

2021-02-18 18:34:23

Tisztelt Doktornő, Szubklinikus pajzsmirigy alulműködésre 2 hónapja 25 mg Eutirox-ot szedek, mert szeretnék teherbe esni. (TSH enyhén emelkedett volt, a többi érték -T3,T4, antiTPO.. rendben, pajzsmirigy ultrahang negatív, panaszaim nem voltak, 33 éves vagyok...

Pajzsmirigy antitest érték

2021-02-17 16:54:56

Kedves Doktornő! Pajzsmirigy érték vizsgálatokat végeztettem, mely értekek a következők: -TSH: 1,46 ref: 0,35-4,9 -T3: 4,1 ref: 2,43-6,1 -T4: 12,33 ref: 9,00-19,00 -Thyero-perox elleni AT: 1,13 ref: 0,00-5,6 -Thyreogloubyn AAT: 4,74 ...

Terhességi pajzsmirigy értékek

2021-02-15 18:17:11

Üdvözlöm! 15 hetet betöltött várandós vagyok. Pajzsmirigy eredményeimre két orvos kétfélét mondott, egyikük szerint nem kell gyógyszer, a másik szerint Letroxot kell szednem, az 50 mikrogrammosból egy felet naponta (47 kg vagyok) . TSH 0,293 (Ref....

Pajzsimirigy göbök

2021-02-15 11:03:45

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 7 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam pajzsimirigy göböket nyaki UH során. Annak idején abban maradtunk az endokrinológusommal, hogy nem igényelnek teendőt. Egy biopsziát végeztek ami negatív lett. A legutolsó UH 2021. január...

Terheléses vércukorvizsgálat lelet

2021-02-08 17:35:55

Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy terheléses vércukorvizsgálatról az alábbi eredményeim jók-e, vagy fennállhat-e valamilyen probléma, esetleg inzulinrezisztencia, vagy más, kell-e vele szakorvoshoz mennem. Glükóz (fluoridos csõ) 4,6 mmol/L...

Mire utalhat?

2021-02-05 14:41:27

Üdvözlöm. A következő az értékeim. Mire lehet következtetni? Vércukor 0' : 4,8 mmol/L 3,9 - 6,4 Vércukor 60' : 3,5 mmol/L Vércukor 120' : 3,7 mmol/L Inzulin 0' : 5,6 U/ml 2,6 - 25,0 Inzulin 60' : 27,8 U/ml HOMA index : 1,2 1,0 - 2,5 Inzulin 120' :...

laboreredmények értékelése

2021-01-24 11:54:59

Tisztelt Doktornő/Úr! Olyan tünetekkel mentem el nemrég endokrinológus szakorvoshoz, hogy hirtelen hízás lépett fel, annak ellenére, hogy erős kaloriadeficites életmódot folytatok, illetve mozgok is napi szinten (23 éves és 165 cm vagyok és a nyár eleji 45...

pajzsmirigy

2021-01-22 13:08:16

Kedves Doktor Nő! 11éves lányom rutin vérvételén kiderült, hogy 5,1 az éhgyomri cukorja, 8,2 a koleszterinje, vvt is emelkedett.TSH-ja 6,1. Nem túlsúlyos a gyerek,kicsit soványbb is, mint kellene lennie.Nincs más betegsége.Engem a 6,1 tsh nagyon felzaklatott...

Inzulinrezisztencia?

2021-01-21 09:52:12

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Hisztaminintolerancia gyanújával voltam vérvételen (DAO=2,2 U/ml) , de gondoltam megnézetem a cukrot, inzulint is. Glukóz plazmából 0 perc: 4,7 mmol/l, 60 perc: 7,6 mmol/l, 120 perc: 7,2 mmol/l. Inzulin 0 perc: 7,5 mlU/l, 60 perc: ...

Pajzsmirigy probléma?

2021-01-04 17:44:45

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 éve szenvedek elalvási és átalvási zavaroktól (szinte soha nem érzek álmosságot) . Másfél éve vannak extrasystolés szívdobbanásaim (kardiológiai kivizsgálás volt, nem találtak problémát) . Szinte minden étkezés után van...

Mellérzénység

2020-12-29 04:47:28

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb másfél éve ovulacio után érzékenyebbek a melleim, az utóbbi fél évben ez az érzékenység sokkal erősebb lett, minden mozdulatnál, pici érintésre fáj. Változó h mikor kezdődik, kb 2-7 nappal ovulacio utan. Pajzsmirigy...

Melegítés műanyag tartóban, milyen káros hatással lehet rám?

2020-12-26 00:22:13

Tisztelt Doktornő! Sütőben melegítettem 250 C-on kb 1,5 percig ételt egy műanyag eldobható ételtartóban. A melegítés után minimálisan 2 ponton hajlott meg a műanyag tartó, az ételnek normális íze volt. Olvastam, hogy a műanyagból káros anyagok oldódnak ki...

Vér eredmény értékelése

2020-11-25 18:59:07

Tisztelt Főorvos Úr/Asszony! 3 db, 0,6 miliméteres nagyságú pajzsmirigy göböm van, amiből 2-ről 2019. májusban izotóp vizsgálat alkalmával megállapításra került, hogy az egyik hideg a másik meleg göb. A hideg göbből azóta 2 alkalommal citológiai...