Alacsony TSH, de normális T3;T4

Fegyelmezett 2-es,tablettás cukorbeteg vagyok általában jó labor értékekkel. Legutóbb a TSH-m 0,074 volt, de a T4: 9,7 és a T3: 5,47 azaz OK. Hozzáteszem, hogy mostanában elég sokszor ettem kombu algával készült japán "mizo" levest amiben állítólag magasabb a jód szint. Lehet ettől a túlműködésre utaló TSH-m vagy nem aggályos a dolog. Köszönettel.

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Valóban magas az alga jódtartalma, ami hathat a pajzsmirigy működésre is. Nem túl valószínű, mert gondolom, nem mindig ezt eszi. Egyelőre csak kontrollját javaslom, 4-6 hét múlva.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. március 05., 10:15; Megválaszolva: 2022. március 07., 17:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrinológiai vizsgálati lap...
Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy...
Laborcsomag és szakorvosi javaslat...
Van-e autoimmun probléma?
Tisztelt Webbeteg! Lányom 36 éves, 4 feletti (5) TSH értékére (5) háziorvosi tanácsra 2 éve recept nélküli szelént szed, amivel 1,5-2,5 közöttire...
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...