Pajzsmirigy gyulladás ultrahangon, magas antiTPO

Tisztelt Doktor! 2021 augsztusában szültem, és a szülés után 8 hónappal alvásproblémákkal és gyors szívverés panaszával endokrinológusnál voltam. Az endokrinológushoz egy általános laborral és pajzsmirigy ultrahanggal érkeztem, amin látszott, hogy be van gyulladva. A TSH értéke normális volt, azonban az ultrahangot végző szakorvos szerint részletesebb labor elvégzésére volt szükség. Az endokrinológus sajnos mindössze annyit mondott, hogy mivel jó a TSH, a többi értékre pedig úgyse adna gyógyszert, így elég lesz szeptemberbe elmenni laborra. Hiába kértem többször is egy újabb laborvizsgálat elvégzését. Mivel továbbra is elviselhetetlen alvásproblémáim voltak, így elmentem magánlaborba, ahol kimutatták, hogy magas az antiTPO szintem. Ezek után a kérdésem az lenne, hogy mit tudnék tenni. Az alvásproblémák és a gyors szívverés se múlt el, és nem tudom, hogy várjam-e ki a szeptembert, vagy érdemesebb-e máshová elmennem orvosi ellátásra.

Dr. Fáklya Mónika válasza pajszmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A TSH követése javasolt, gyógyszert csak akkor kell szednie, ha ebben eltérés lesz. Az aTPO egy autoantitest, önmagában nem lehet kezelni, de nem oka az alvászavarnak sem.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. május 10., 21:18; Megválaszolva: 2022. június 13., 18:40
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy zavar
Kedves Doktor nő/úr! 3 hónapja volt egy vetélésem 9 hetesen. A kórházban azt mondta a doktor nő hogy pajzsmirigy alulműködésem van és hogy menjek...
ROSSZULLÉT.
PAJZSMIRIGY BETEGSÉGEM, ÉS KOMOLY ÉRSZŰKÜLETEM VAN. A PULZUSOM EGYEZIK A VÉRNYOMÁSSOMMAL 140/100 P: 110. FULLADOK, BEREKEDEK, DE NEM KÜLDENEK SEHOVÁ....
Pajzsmirigy göbösödésre szedhető-e...
TSH: 1, 08 mlU/l Pm.UH (2012.05.24.) Asszimetrikus pajzsmirigy lebenyek. A jobb oldali lebeny norm. nagyságú és szabályos szerkezetû. A baloladli...
Miért nem sikerül teherbe esnem?
Tisztelt Doktornő/úr! Nekem az volna a problémám, hogy körülbelül egy hónapja pajzsmirigy rendelésen vett vérvétel során ilyen lett az...
pajzsmirigy és terhesség
Tisztelt Doktor Nő! Mostmár körülbelül 10 éve szedek L-Thiroxyn 100 tablettát (másfelet) Szakrendelésre már nem kell járnom, csak évenkénti...