Terheléses cukor-inzulin vizsgálat eredménye

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Múlt héten történt terheléses vizsgálatom eredményei: 0'glükóz: 5,6 mmol/l 60'glükóz: 5,7 mmol/L 120'glükóz: 4,5 mmol/L 0'inzulin: 7,0 mIU/L 60'inzulin: 35,7 mIU/L 120'inzulin: 12,6 mIU/L Emellett Hemoglobin A1c 5,8 %, 40 mmol/mol (labor felső határ 5,6 %, 39mmol/mol) , TSH 2,3, AntiTPO 1300 IU/ml feletti. A 60 perces vérvétel környékén rosszul létem volt és 110 körüli lett a pulzusom kb 10 percen át (pulzusmérő órám jelezte is) . Kérdés, hogy ezekkel az értékekkel érdemes e szakorvoshoz fordulni, vagy még "belefér" és nem kell vele foglalkozni? A választ előre is köszönöm.

Dr. Fáklya Mónika válasza vércukorszint témában

Tisztelt kérdező!

Egyelőre javaslom, hogy kerülje a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, aerob sportot végezzen. A cukoranyagcsere követése javasolt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. április 26., 13:41 ;Megválaszolva: 2022. május 09., 21:09
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Gyógyszer abbahagyásának...
Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben valaki sokáig nagy dózisú szteroidot szed, majd azt hirtelen abbahagyja, milyen tünetei, illetve...
Szédülés, gyomorpanaszok
Tisztelt Doktor Nő! A problémám eléggé összetett. Több hónapja szédülés, nyaki fájdalom étvágytalanság, időnként éjszakai izzadás...
T4 helyett kombinált T3/T4 terápia...
Tisztelt Doktornő! Feleségem (42) pajzsmirigyét 15 éve eltávolították, azóta Eutyrox-ot szed, TSH szintje kontrollált. A kezelés dacára...
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?