Van-e autoimmun probléma?

Tisztelt Webbeteg! Lányom 36 éves, 4 feletti (5) TSH értékére (5) háziorvosi tanácsra 2 éve recept nélküli szelént szed, amivel 1,5-2,5 közöttire lement a TSH értéke. 2020.novemberben volt egy spontán abortusza (5-8 hetesen, még a szikzsákban elhalt az embriója, amit küret követett) 2021.VII.6-án (februári Covid betegsége után 4 hónappal) részletes fizetős vérképet készíttettünk, amit csatolnék levelemhez, mint "képfeltöltést", ha sikerül. Ebben a részletes vérképben magas Anti-TPO (35,73IU/ml) és magas Anti-tireoglobulin (8IU/ml) értékeket mértek, miközben a TSH, a szabad T4, a szabad T3, a Tireoglobulin és a TSH-receptor-antitest értékek mind referencián belüliek voltak. Azt kérdezném Önöktől: szükséges-e tovább vizsgálódnunk, van-e autoimmun betegsége a lányomnak, veszélyben van-e a fogamzóképessége? Köszönjük szíves válaszukat! Tisztelettel: Deme András [email protected]

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A lányának minimálisan valóban emelkedett a pajzsmirigy ellenes antitest szintje, de mivel a hormonszintek rendben vannak, ezzel a szelén szedésén kívül nincsen teendő. Időnként ellenőrizni kell a TSH és fT4 szinteket. Ha terhes lesz, folyamatosan kövessék a TSH,fT4 szinteket!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. március 01., 15:49; Megválaszolva: 2022. március 07., 17:22
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrinológiai vizsgálati lap...
Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy...
Alacsony TSH, de normális T3;T4
Laborcsomag és szakorvosi javaslat...
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...