DHEA szulfát alacsony

Tisztelt Doktor Úr/Nö! 20 éves lányomnak alulműködik a pajzsmirigye, ezért időnként ellenőrző vérvételre küldik. Most az alábbi labort kérték és az egyik érték alacsonyabb. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire rossz ez az eredmény és mit jelent? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel Ildikó Megnevezés Érték M.e. Megjegyzés Eltérés Referencia értékek Összprolaktin 181,70 µIU/ml (102,00 -496,00) Aktív (monomer) Prolaktin nem készült µIU/ml --- --- Aktív (monomer) Prolaktin % nem készült % --- --- Tesztoszteron totál 0,76 nmol/l (0,29 -1,67) DHEA-szulfát 3,52 µmol/l - (4,00- 11,00) Sexual Hormon Binding Globulin (SHBG) 67,93 nmol/l (32,40- 128,00)

Dr. Fáklya Mónika válasza DHEA-S érték témában

Tisztelt kérdező!

Ez az eredmény rendben van nőnél. Nincsen vele teendő.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. június 17., 10:48; Megválaszolva: 2022. július 04., 21:40
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Biológiailag aktív tesztoszteron...
Tisztelt Doktornő! Férfi hormon szint mérést végeztem el privát laborban, és az eredmények alapján a biológiailag aktív tesztoszteron szintem...
Pajzsmirigy UH lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám az alábbi pajzsmirigy ultrahang leletet kapta. Sajnos javaslatot, és diagnózist nem tartalmaz , amit a háziorvos sem...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Hölgyem/Uram! Folyamatos súlyproblémáim miatt vettem igénybe dietetikus segítségét az elmúlt jópár évben kisebb-nagyobb sikerekkel. A...
Vérkép és egyéb eltérések
Kedves Doktornő. Küldtem Önnek ezúttal az egyéb leleteket is. Nem tudok különösebben előzményekkel szolgálni. Kb két éve voltam ezelőtt...
Laboreredmény
Kedves Doktor/Doktornő. A laborleleteimet ma kaptam meg. Pajzsmirigy hormon vizsgálat miatt mentem elsősorban. Mellékeltem a vérképet, ami aggaszt....