Vírus téma

Ellenállóvá válhat a hagyományos influenzával keveredő új vírus

MTI

Most, hogy az új H1N1 vírus széles körben terjed, és megbetegedések sorát okozza, az amerikai egészségügyi hatóságok attól tartanak, hogy az új vírus keveredhet a gyógyszereknek ellenálló hagyományos influenzával.

A semminél több - Mennyire véd a maszk a sertésinfluenzától?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A sertésinfluenza miatti pánik mélyülésével egyre többen viselnek orvosi maszkot. Mexikó város főterén a hadsereg maszkokat osztogatott és az Egyesült Államok határőrei pedig védőkesztyűt és arcmaszkot hordanak. De vajon megvéd-e a maszk a vírusokkal szemben?

Sertésinfluenza: már 159 halálos áldozat

MTI

A sertésinfluenza valószínűleg már 159 ember halálát okozta Mexikóban. A sertésinfluenza-gyanús esetek száma az országban 2498, kórházban jelenleg 1311 beteg van.

Visszafognák az antibiotikumok használatát

Független Hírügynökség

Az angol és a walesi háziorvosokat felszólította a társadalombiztosítás, hogy ne írjanak fel antibiotikumokat köhögésre és náthára. A brit társadalombiztosítás szerint túl sok pénz megy antibiotikumra, másrészt a fölösleges használat fokozza a gyógyszerrel szemben ellenálló baktériumok kialakulását.

H5N1: két újabb haláleset Indonéziában

Független Hírügynökség

Indonéziában két nő meghalt a madárinfluenza H5N1 vírusától - közölte csütörtökön az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO). A májusban és június elején történt két halálesetről csak most számolt be az indonéz egészségügyi minisztérium. Eddig 135-en fertőződtek meg a vírustól az országban, közülük 110-en meghaltak.

Újra támad az influenzavírus

Független Hírügynökség

Országos járvány nincs, de újból támad itthon az influenza. Az orvosok szerint ez a vírus más mint a téli, nem hat rá az eddigi védőoltás, a tünetei is kellemetlenebbek. A tisztiorvosi szolgálat két hete már nem figyeli az influenzás megbetegedéseket, így azt sem lehet tudni, pontosan mennyien betegedtek meg.

Influenzavírust támadó molekula

Független Hírügynökség

Egy kanadai gimnazista lány olyan új molekulát hozott létre, amely megköti az influenzavírust. A molekula alkalmas lehet az influenza diagnosztizálásra vagy esetleg megelőzésére is.

Labor eredmény értékelése.

Orvos valaszol - Dr. Papos István

T. Cím! A Synlab " Élni jó csomag " vérvizsgálata keretében végeztettem az ellenőrzést. A koleszterin szint 5 helyett 5,7 volt, míg az aggasztóbb az eGFR-EPI 82 volt a 90-999 ref.érték helyett. A vérvétel előtt kb másfél órával 6 dl vizet ittam meg,

Furcsa hólyagok a péniszem környékén

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni egy számomra kényes témában. Körülbelül egy-két éve jelentek meg kb 1-2 mm-s kis hólyagok a péniszem környékén. Nem fáj, nem viszket, amolyan puha bőr kinövés szerűek. Viszont akárhányszor borotválk