Tesztoszteron téma

Gyakran használt gyógyszerek, melyek trombózist okozhatnak

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista

A fogamzásgátló tabletták trombózis-provokáló hatása jól ismert, ám sokan elfeledkeznek arról, hogy nem csupán ezen készítmények szedése fokozza a vérrögök kialakulásának esélyét. Ugyanis több olyan termék is van a piacon, melyek alkalmazása nagy veszélyeket rejt.

Az ösztrogéntapaszok bevethetőnek bizonyulhatnak a prosztatarák ellen

MTI

A vérbe ösztrogént juttató bőrtapaszok olcsóbb és biztonságosabb kezelési módot nyújthatnak a prosztatarákkal szemben, mint a jelenlegei terápiák - állapította meg a Lancet Oncology című szaklapban közzétett tanulmány.

A tesztoszteron automatikusan növeli az ember agresszióját

MTI

Holland kutatók tanulmánya azt mutatja, hogy a tesztoszteron anélkül növeli az embernél az agressziót, hogy azt magában tudatosítaná.

Potenciacsökkenést okoz az édességfogyasztás?

WEBBeteg - K. J. fordító

Egy friss amerikai tanulmány eredménye szerint a cukorfogyasztás közvetlen negatív hatással bír a férfiak szervezetében termelődő nemi hormon, a tesztoszteron termelődésére.

Vérzési zavar, mitől lehet? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Tizenhat éves lány vagyok, 47 kg, 168 cm, 4 éve van menstruációm, de az utóbbi 3 hónapban 38-40 napra jön meg és 7-10 napig tart. Elmentem egy nőgyógyászhoz és ő megállapította, hogy szőrösebb a combom, a hasam, meg a karom, mint kéne... - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A szteroidok használatának veszélyes terjedése

MTI

A mind lenyűgözőbb sportteljesítmények érdekében a sportolók gyakran semmitől sem riadnak vissza, egyre gyakoribbak a doppingbotrányok. Az ügy azonban már az élsportot is kinőtte: sok fiatal csak azért szed szteroidokat, hogy férfiasabbnak látsszon.

A tesztoszteron véd az öregkori elbutulás ellen?

Medipress

Menopauzát követően javul a nők memóriája akkor, ha hat hónapon át naponta tesztoszteront használnak bőrön keresztül, derült ki egy kutatás első adatai alapján.

A kevés tesztoszteron egyenlő a korai halálozással?

Medipress

A férfiak alacsony tesztoszteronszintje növeli a szívbetegség és más betegségek miatti korai halálozás kockázatát – olvasható a Heart október 20-i számában.

Tesztoszteronnal kezelhető a női szívelégtelenség

MTI

A keringési elégtelenségben szenvedő női betegek lényegesen jobb állapotba kerülnek, ha a korszerű gyógyszereik mellé - akár kis adagban is - tesztoszteront kapnak - állítják olasz kutatók az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának tudományos folyóiratában megjelent tanulmányukban.

A tesztoszteron-kezelés növelheti a szívbetegség kockázatát

Medipress

Azok az idősebb, más betegségben is szenvedő férfiak, akik tesztoszterongél segítségével próbálják fokozni mozgékonyságukat, a magas vérnyomás és a szívroham fokozott kockázatával kell számoljanak – állítja egy új tanulmány.