Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Dr. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus
Bemutatkozás:

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Legutóbbi válaszai

Prothrombin Mutáció - Moderna oltás

Kedves Kérdező! Igazából akkor sem tudom miért kellett D dimert nézni. Nem releváns, nem ad információt a hajlammal kapcsolatban és számtalan dolog miatt lehet emelkedett a szintje. Ezért nem nézném meg, nem is jó ilyen jellegű szűrésre és nem dönt oltás kapcsán sem. Így nyugodtan kaphatja az oltást! Vérhigító pedig nem kell.

Fogamzásgátló spirál - vérrögképződés?

Kedves Kérdező! Ámbár több örökletes trombózishajlam létezik, emberi számítás szerint fogamzásgátló adása előtt valóban szakma szabálya szerint elég az apc rezisztencia mérése, ha az jó, felírhatja, így helyesen jártak el. A visszér is helyileg okozhat hajlamot, hogy benne vérrög legyen, de ez önmagában nem hajlam és nem kontraindikációja fogamzásgátlónak. A spirál még jobb ilyen szempontból mint a tabletta.

Leiden hetero - sputnik

Kedves Kérdező! Nem kell.

Be lehet adni az oltast?

Kedves Kérdező! Nem hiszem hogy komolyan kérdezi tőlem, mikor kerül majd oltásra. Ezt maximum a háziorvosa tudhatja. Ha lenne kifejezetten enyhe infekciója sem kerülne intenzívre az oltás végett. Nem kell teszt előtte, csak ha a tünetek indokolják, beszéljen a háziorvosával, ő beadja e vagy küldi e így

Véralavadás

Kedves Kérdező! A kontroll a normális, amihez viszonyítanak. Semmilyen eltérése nincs.