Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Dr. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus
Bemutatkozás:

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Legutóbbi válaszai

Osler kór a betegségem

Kedves Kérdező! Nehéz és nem gyógyítható kórkép, ha valóban ezt igazolták. Vas pótlás nyilván nem akadályozza meg. Vérképzést serkentő anyagokat elvileg lehetne adni, de ezen hormonok szintje ilyenkok egyébként is magas. Tanulmány van már monoklonális antitest kezelésről (bevacizumab), de nem tudom ez, hogyan áll hazánkban. Ön sajnos nem tudja megállítani ezt.

Emelkedett antitrombin aktivitás

Kedves Kérdező! Ha jól látom pont az antitrombin genetikai vizsgálata nem volt meg a trombózis panelből. Mindenesetre a csökkent aktivitás jelentene hajlamot, társulva a Pai mutációjával egyéni és családi anamnézis birtokában bírálják el, kell e vérhígító alkalmazása terhességnél. A magas antitrombinnál önmagában természetesen nem!

Nyirokcsomók, limfómától való félelem

Kedves Kérdező! Négy éve nem lehet limfómája. A nyirokcsomókat ha tapogatja csak jól megduzzadnak. Ha az ultrahang azt írta - mivel látja a szerkezetét - reaktív akkor nincs vele teendő. És nyilván itt jár Ön. (Nem pet ct nem mondja meg mi az - téveszme - csak igazolt folyamat helyét tudja megmutatni)

Magas reticulocyta szám

Kedves Kérdező! Ha panasz nincs és a vérkép egyébként rendben (de írta is hogy az) akkor nincs vele külön teendő jelenleg.

Trombózis?

Kedves Kérdező! Lezajlott részleges felületes vénagyulladás. Nem kell feltétlen ismétlődjön. Ezt a lábát a törés végett kell addig kímélni amíg mondták. Hosszútávon panasz esetén érsebész javasolt.