Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Dr. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus
Bemutatkozás:

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Legutóbbi válaszai

Limfocita alacsony száma

Kedves Andrea! Elvileg lehet a sugárkezelés miatt, de nyilván nagyon kis esélye mindig van, hogy másodlagos csontvelő elégtelensége van. Ezzel jelenleg amigí a neutrofil száma 2 feletti nincs teendő, de nem sürgős jelleggel kérhet időpontot hematológiára, hogy ott is elküldjék a szükséges vizsgálatokat.

Nagy lehet a baj? 2.

KEdves Kérdező! Ezekkel nincsen teendő!

Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi lehet?

Kedves Kérdező! Ez nyilván bizonytalan így, képalkotó és vérvételi eredmény nem is ashat választ, leginkább egy nyirokcsomóból minta- szövettan kell, esetleg csontvelő (vagy hematológia, vagy autoimmun vagy rosszindulatú folyamat amiket szét kell választani)

Laboreredmény

Kedves Kérdező! Egy hónap múlva meg kell kontrollálni a labort, a neutrofil fehérvérsejt száma elvileg bármitől változhat, a tendencia is lényeges. A koleszterint első körben diétával kell megpróbálni csökkenteni, ezt leghamarabb 3 hónap múlva érdemes ellenőrizni. A többinek nincs érdemben jelentősége.

Hajas sejtes leukémia és oltás

KEdves Kérdező! Szerintem Ők mindketten ugyanolyan fontosak és nem kell hogy a gyengített élő kórokozó bármilyen rossz hatással legyen kettejük közül bárkire is. Szerintem meg kellene kapnia.