Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Dr. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus
Bemutatkozás:

Többgenerációs orvoscsaládból származok, így korán egyértelmű és konkrét elképzelésem volt a jövőmről és hivatásomról. Már szigorló évem előtt aktívan részt vettem a klinika hematológiai osztályának életében.

2007-ben szereztem meg a diplomám és több mint tíz éven át dolgoztam klinikusként. Hematológiai tapasztalat mellett vérző intenzív, belgyógyászati intenzív és sürgősségi ellátásban is részletes ismereteket szereztem.

Először belgyógyászatból, majd hematológiából szakvizsgáztam. PhD fokozatomat is hematológiai területen szereztem meg.

Kislányom születését követően járóbeteg szakellátásban és magánellátásban helyezkedtem el. Aktívan belgyógyászati, hematológiai és diabetológiai ellátást is végzek.

Napi szinten gondozok cukorbetegeket, szénhidrátháztartás zavarában, vagy pajzsmirigyeltérésben szenvedő betegeket. A napjainkban egyre gyakrabban problémát okozó meddőség, vagy problémás terhesség szisztémás okainak felderítését és kezelését, gondozását is végzem.

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Legutóbbi válaszai

Kellemetlen izzadtság

Kedves Kérdező! Általános labor, belgyógyászati vagy endokrinológiai vizsgálat. Az a kórkép nagyon ritka, rá vérvétel Magyarországon sztem csak ritka betegségek tanszékről kérhető.

Alacsony Feriitin és Vas szint

Kedves Kérdező! Önmagában a cél, megnézni, nincs e kóros a háttérben. Nőgyógyászati vizsgálat, mellkas rtg és mammográfia, hasi ultrahang az alap. Ezek részben voltak, ha rendben vannak szűrés szempontból megfelelőek. Tükrözés szerintem ha nincs panasz most nem kell. Vasat szedjen és mellette érdemes 3-4 hónap múlva ellenőrizni....

K2 vitamin -trombofília

Kedves Kérdező! Ez akkor Leiden mutáció, nem tudjuk melyik formája, de nem is feltétlen szükséges. Egészséges esetben nem szükséges pluszban K vitamint bevinni, változatos étrenddel pótolnám inkább, mellé D vitamin. Nem, nem csinál bajt a szedésével, de külön nem szoktuk javasolni.

Alacsonyabb neutrofil szám kóros?

Kedves Kérdező! Amennyiben nem jelentkezik gyakori fertőzés illetve nincs tünete és a neutrofil abszolut érték 1,5 felett van, akkor elég fél évente ellenőrizni.

Prothrombingén (G20210A) mutáció

Kedves Kérdező! Nem, kezelés nem szükséges, elég, amit írt, esetleg kompressziós harisnya.