• Dr. Ujj Zsófia Ágnes

        belgyógyász, hematológus

        421

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        belgyógyász, hematológus

        Bemutatkozás:


        2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.



        2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.



        Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.



        2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Ujj Zsófia Ágnes legutóbbi válaszai
        KEdves Kérdező! Ez bármi lehet, egy vírus is, amit akár észre sem vett, de nem is jelentős eltérések ezek, sose a százalék fontos, inkább az abszolut szám. Két hét múlva kontrollálják meg háziorvosnál.
        Kedves Kérdező! NYilvánvalóan a fekvés miatt lett trombózis. Maga a sérülés is hajlamosít, de ez nem kell hogy a jobb lábban tegyen kialakulóvá trombózist. A balban azért gyakoribb, mert úgy futnak az erek az alhasban, hogy nagyobb nyomásnak vagy pangásnak van kitéve a bal vénás rendszer. Az ágyban fekvés a lényeg jelen esetben, nem az hogy melyik oldalt lett, ez csak erősítette a nagy számok törvényét sajnos.
        KEdves Dezső! A magasabb limfocita miatt el lehet menni hematológiára, nincs e CLL
        Kedves Anita! A trombózis veleszületett hajlamait vérvétellel, magánlaborban lehet vizsgálni, vagy hemosztázis szakrendelésen, bár ha nincs rá utaló hajlam nem biztos hogy ott megnézik. A leggyakoribb a Leiden mutáció amit fogamzásgátló szedés előtt érdemes nézni.
        KEdves Tamás! a süllyedés 20 ig normális. Úgyhogy ezt felejtse el. Nincs összefüggés egyébként sem, de szerintem inkább pszichológust kellene keresni, pánikszindrómához hasonlítanak a panaszok.
        Kedves Kérdező! 3 cm felett lehet elkezdeni gondolkozni valamilyen betegség irányában. Szóval nem hinném, de mutassa meg háziorvosának. HA végképp megnyugtatót szeretne ultrahangot lehet kérni.
        Kedves Kérdező! A vérképe jó, a ggt a magas, akkor a májbetegség kizárva? (ultrahang, vírus szerológia, esetleg akár szövettan?), másrészt a magas ferritin hátterében gyulladást és daganatot kell mindig kizárni, panaszok tükrében (mellkas röntgen, hasi ultrahang, emésztőrendszeri tükrözés ha szükséges). Ha nem volt hematológián oda menjen el.
        KEdves MElinda! Elvileg antifoszfolipid szindróma lehet, de még a trombofiliát is ki szoktunk újra zárni, igen.
        KEdves Kérdező! Szerintem jobb lenne nem használni
        KEdves Krisztina! Bőrgyógyász lenne szerintem aki tudna még hozzátenni.
        Tisztelt Kérdező! nem utal leukémiára, nem tudom miért olyan rossz, ellenőrizni kell két-3 hét múlva.
        Kérdező! NEm, ez vele jár. Megelőzni nem lehet, vagy javítani. Viszont "varázsszereket" soha! Gyógygombát nem. Nincs olyan viszont tökéletesen elszaporodik ha nincs fehérvérsejt... MEgelőzni a fertőzéseket kell. Ha lehet. Influenza elleni oltás mindig javasolt, emellett maszk, beteg emberek kerülése. Láz és betegség esetén korai antibiotikum és orvosi kontroll.
        KEdves Kérdező! Daganatot ki kell mindig zárni: ez alapvetően mellkas röntgen, hasi ultrahang, urológia, mammográfia, nőgyógyászat, panasz tünet esetén vastagbéltükrözés gyomortükrözés. Ha et megvolt akkor rendben, a protein c általában veleszületett, érdemes megnézni, nyilván a családi előzmény miatt is.
        KEdves Kérdező! a vvt-vel semmi, a TSH kicsit magas minimális alulműködés, szerintem ellenőrizni kell háziorvosnál 6-8 héz múlva, ha eltér kivizsgálás alulműködés irányába
        KEdves Kérdező! Egyiknek sincs jelentősége és nem jelez bajt.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés