• Dr. Ujj Zsófia Ágnes

        belgyógyász, hematológus

        401

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        belgyógyász, hematológus

        Bemutatkozás:


        2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.



        2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.



        Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.



        2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Ujj Zsófia Ágnes legutóbbi válaszai
        KEdves Tamás! Semmi érdemleges nincs a laborban ami magában gond lenne. A magasabb AP-t lehet ellenőrizni, nincs e epés panasz?, a többiben nincs érdemleges és elvileg nem függ a szteroidtól.
        Kedves Kérdező! Követni kell, három havonta, ha az abszolut neutrofil 1,5 körül v felette van, akkor jó. Egy vírus szerológiai vérvételt lehet csinálni.
        Igen, a fevérvérsejt, lymmphocita meg a májfunkció magas. Az a kérdés korábban milyen volt, de ezzel tényleg érdemes a kezelőorvost felkeresni, így egy labor alapján nehéz felírni
        KEdves Kérdező! Nem látom a labort.
        KEdves Kérdező! Ez az eredmény önmagában valóban nem jelent kórosAT. HA A HGB érték jó, nincs gond a háttérben.
        Kedves Kérdező! A lila köröm miatt Raynaud szindróma merül fel, menjen el immunológushoz. Ha látta hematológus, jók a nyirokcsomók, nem gondolom, hogy tényleg baj lenne, a többi panasz tünet bármi miatt lehet.
        Kedves Kérdező! Elméletileg teljes mértékben megnézték. Csontvelő vizsgálat nem volt, de az nem is indokolt szerintem. Kontrollra vissza lehetne menni, hogy szem előtt legyen, de különösebbre nem számítanék.
        Kedves Kérdező! PCO hoz nincs köze, ill a adaganatos nyirokcsomó nem szokott fájni, az uh egyértelmű gyulladás mellett szól. Fül orr gége és fogászat javasolt ilyenkor, illetve lehet vérvétellel vírusszerológiát kérni.
        Kedves Melinda! Ha egészségesen él, étkezik, mozog, nincs más, amivel többet tehet. Nem szűnt meg a betegség, ezzel mindig tisztában kell lenni, de ennél jobb választ nem is várhat. Ha érdemben nem nő, akkor nincs ok aggodalomra, hogy ez most jelenleg romlik. Ezért nincs akadálya elméletileg a gyermekvállalásnak. Erről azért beszéljen kezelőorvosával, a fokozott ellenőrzés miatt.
        Kedves Zsuzsanna! NEm tudom miért kapja, de nem sok a 0.6. Azt sem hiszem, hogy összefügg. Ez nem lehet akadálya annak, hogy adja a vérhígitót. És nem lehet összehasonlítani, hogy a nővére miért mást kapott.
        Jó napot! Vas szintet kell nézni, nincs e kis vashiány.
        Kedves Kérdező! Nem hinném, hogy összefüggés vagy ezzel baj van. Szerintem ha jövő hétig nem szűnik, mutassa meg a háziorvosának.
        KEdves Kérdező! Nm tudom pontosan mit jelent a nyirokér gyulladás. Hol vagy melyik? NEm nyirokcsomó? Ilyen diagnózist nem szoktunk adni. De a háttérben általában fertőzés vagy igen daganat állhat.
        KEdves Miklós Meg lehetne próbálni Syntroxine-t szedni. NEhéz beállításnál szoktuk ezt adni, azért drágább mint a hagyományos. Hasonló dózissal érdemes kezdeni, nyilván fel kell iratni.
        Kedves Kérdező! nem tudom miért volt az ultrahang. A pajzsmirigy leirás tényleg strumának felel meg. MEg kell hozzá nézni laborban a TSH és anti TPO szintet. Ha az jó, nincs teendő, évente ultrahang kontroll. A nyirokcsomók reaktívak, vagyis fertőzést követő jóindulatúak, azzal nincs később gond.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés