• Dr. Ujj Zsófia Ágnes

        belgyógyász, hematológus

        477

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        belgyógyász, hematológus

        Bemutatkozás:


        2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.



        2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.



        Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.



        2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Ujj Zsófia Ágnes legutóbbi válaszai
        KEdves Kérdező! Első körben gócot kell keresni, nincs e valahol. Pl fogászat, fül orr gége, hasi uh mellkas rtg urológia
        Kedves Kérdező! Képet nem láttam. Érdemes háziorvosnál egy labort nézetni és Rutascorbint 3x1 szedni.
        Kedves Kérdező! Nincs, ezeknek nincs jelentősége. Vérnyomás és vércukor ellenőrzés lenne fontos. Ha pánikra, stresszre hajlamos, nyilván pánikszndróma is felmerül, el lehet menni nem sürgős jelleggel kardiológiára biztonság kedvéért.
        Kedves Kérdező! Nyilván igaza van és utána kell járni, kegészítő vizsgálat vérből is szükséges, emiatt kezelőorvossal kell beszélni. Ha egy alosztály emelkedik az jelezhet myelomát, lymphomát, de fontos, hogy ennek mekkora (magasabb) az értéke, milyen a szérum könnyűlánc, más, transzplantációt követő immuneltérés, autoimmun folyamat kizárása.
        Kedves Zsolt! Asca pozitivitás crohn betegéset és colitis ulcerosat segítene elkülöníteni. Függ h igazolt betegség vagy követés van-e. Klinikai képpel lehet együtt értékelni önmagában nem.
        Kedves Kérdező! Ez jó így szerintem, vaban jelezhet myelomat bár ez alapján magában szűrni nem lehet, lehet aktivitás jele is.Nézni kell szerintem két hónap múlva újra, jelenleg nincs teendő vele.
        Kedves Kérdező! Akár emiatt, vagy inkább az antibiotikumtól. Lehetne átmenetileg probiotikum mellett gaviscon szirupot megpróbálni, ha visszafele jönne a sav Quamatel vény nélkülieket.
        Kedves Kérdező! Nincsen semmi újdonság ebben a laborban szerintem, thr szám ismert a kicsit magasabb GPT miatt hasi uh javasolt, esetleg vírus szerológia javasolt.
        Kedves Kérdező! Nem, nincs érdemi eltérés ez alapján.
        KEdves Kérdező! Első körben meg kell ismételni a labort. Az rövidre zárja.
        Kedves Mónika! Valószínűleg nincs a hátterében eltérés lehe uh-t ismételni főleg ugy hogy a hasnyálmirigyét nézzék meg. Ha nyugtalanítja vagy tünete van gastroenterológiára elmehet.
        Kedves Kérdező! Nem tudom mi az a láz ambulancia. Infektológia? A labor érdemi eltérésn nem mutat. Belgyóhgyászatra lehet menni, vagy háziorvosnál labort ellenőrizni. A bőrtünet allergia nem lehet?
        Kedves Kérdező! Inkább technikai jellegű a kérdés amire nehezen tudok válaszolni, tekintettel arra hogy én a helyi labor rendszert ismerem. Igen aktivitást néznek alapvetően csak, maga az antigén megbeszélésre történik. Ehhez vagy hemosztázis/hematológia szakrendelést tud igénybe venni, vagy nincs jobb ötletem mint körben telefonálni az egyetemi laborokat, mindenhol migccsinálják amennyiben van fizetősen is .
        Kedves Kérdező! A MTHFR ben van homozigóta, elvileg maximum fólsavpótlás szükséges rá. Antifoszfolipid szindróma irányában labor volt már?
        Kedves Kérdező! Vérszegény és alacsony a vérlemezke száma is. Ezt valóban meg kell nézni, elvileg lehetne krónikus veseelégtelenség is úgy látom diabetes és magas vérnyomás miatt , de az nem magyaráz alacsony vérlemezke számot. Ha nem találnak eltérést, vagy nincs májbetegség, akkor hematológiai rendelésre kell időpontot kérni
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés