• Dr. Ujj Zsófia Ágnes

        belgyógyász, hematológus

        460

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        belgyógyász, hematológus

        Bemutatkozás:


        2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.



        2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.



        Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.



        2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Ujj Zsófia Ágnes legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Ez maga nem utal leukémiára. Limfómát sem igazol a csontvelőnben, de nyirokcsomót és egyéb tünetek miatt még vizsgálni és követni kell
        Kedves Kérdező! Ez nem gond elvileg, nagyon ritkán okoz problémát, mert kis mennyiségben termelődik, van ahol szűrik milyen antiteste van. Jelezze a kezelőorvosának.
        Kedves Kérdező! Az astrix vénás trombózis ellen igazából nem véd. Egyébként életkori váltás nem indokolja a véralvadásgátlást és általános hemosztázis labort sincs értelme nézni, ha nem szed gyógyszert mert nem fog eltérést mutatni.
        KEdves Viktória! Ha nőgyógyászat irányában is negatív, akkor lehet 2018-hoz képest belgyógyászatra érdemes újra elmenni. Ha nincs gastroenterológiai eltérés, akkor nem kell vénásan a vas. Sok esetben sajnos főleg fiatal nőknél nem derül ki háttérbetegség, csak megnézni azért meg kell. Vasat szedjen tablettában.
        Kedves Zsuzsanna! Ha ultrahangon reaktív és 2 cm nél kisebb akkor ez nem eg ritka dolog. Mandulája sincs, elvileg az a védvonal is kilőve, ilyenkor gyakran évekig is fennáll nyaki nyirokcsomó duzzanat. Ezek nem kellene hogy fájdalmat vagy nagyobb diszkonfortot okozzanak, de nyomogatni nem szabad. Szerintem egy laborkontrol esetleg vírus szerológia laborban, kontroll ultrahang 3-4 hónap múlva, ha nem változik, akkor nem lesz vele baj.
        Kedves Csilla! Nincs jelentősége, ez nem nagy emelkedés. Egyébként ha magas a ferritin gyulladás krnikus betegség, daganat irányában lehet mellkas röntgen, mammográfia, hasi ultrahang, nőgyógyászat, fül orr gége, fogászat. De előtte egy ferritin kontroll egy hónap múlva, ha nem nő csak ilyen "magas" nem lesz feltehetően semmi a hátterében
        Kedves Melinda! Felületes kanyargós ér, ebből lehet visszér. Helyileg kenőcs jót tesz, ha romlik, gumiharisnya
        Kedves Kérdező! A húgysav-koleszterin mindenképpen életmód. Diéta, testmozgás. A máj labor alapján ezek szerint zsírmáj nem került lerásra, ott lehet még, ha elhízás is van. Ha nem akkor érdemes vírus irányában megnézni, illetve, ha más panasz is van akkor kell az mr, egyébként kontroll ultrahangja javasolt. Szerintem gastroenterológust keressen fel, aki követi ezeket.
        Kedves Kérdező! NEm, ezekkel nem lehet megmondani. Ha kifejezett immun panasza van (laboreltérés, vagy pl bőr, ízületi tünet stb), akkor merülhet fel. A hasi panaszok miatt kell átnézni, minden volt-e, labor, képalkotó, tükrözés
        Kedves Kérdező! Magát a csontvelőt nem kell feltétlen, de ez attól is függ, minden kiegészítő vizsgálat (képalkotó: uh, ct vagy petct) meg volt-e, azok ismeretében lehet értékelni és eldönteni, pl. kell e kemoterápia mert ha jól értem műtéti eltávolítás történt.
        Kedves Zsolt!Kell javuljon, ha nem javul még egy héten belül akkor nyilván nehéz kizárni, hogy oldódik-e- a vérrög. Minimum háziorvos, vagy vigyék Őt vissza.
        Kedves Kérdező! Ez alapján nem lehet semmit mondani, mi lehet. Meg kellene ismételni, a fehérvérsejtszám lentebb megy e, illetve thr is. Két héttel később legyen egy kontroll labor, ha változatlan menjen el hematológushoz.
        Elvileg nem kellene szedni, de ezt hivatalosan véleményezni kell, anélkül nem is írhatja fel nőgyógyász. Szerintem ne.
        Kedves Mihály! A máj eltérés az első, a sérv következmény, nyomja a folyadék, ha megműtik, újra kiboltosulhat, tehát nem oldódik meg. Nem tudom hol ki kezeli, keressen hepatológust, ha nem lett volna legyen véleményezve. Sajnos majdnem mindig van (nagy) sérv ascites mellett, addig is sérvkötőt viseljen. A másik nem nyelőcsőben varix? Ami a tükrözésnél volt? az is következmény, akkor a máj oldalán van tényleg gond, ezt kell annyira rendbe tenni amennyire csak lehet.
        Kedves Kérdező! Ha nem szedne vasat lenne vajon jelentősebb vérszegénység, mert az okozhatja. Annak a hátterét kell megtudni ha lehet.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés