Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Dr. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus
Bemutatkozás:

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Legutóbbi válaszai

Véralvadás probléma.

Kedves Kérdező! Leiden heterozigóta állapot nem betegség és nem mentesít. De nem is szoktunk mellé LMWH-t adni. Ha terhesség mellett ment LMWH és úgy is rögösödés volt, akkor más problémát is lehet kell keresni.

Post covid

Kedves Kérdező! Sajnos post covid tüneteket uralják immunológiai eltérések. A fentieken kívül nehezen lehet tünetileg mást hozzátenni, a láb melegben tartása, esetleg milgamma (vény nélkül) próbálható meg.

Valóban magas vérnyomás betegségről beszélhetünk?

Kedves Kérdező! Otthoni a lényeg, a rendelői csak fehérköpeny szindróma. Otthon kell többet mérni 140/80 Hgmm felett magasvérnyomás ha rendszeres, vagy 24 órás mérőt kell feltenni.

Nyirokcsomó

Kedves Kérdező! Ha van cicája lehet amiatt. LEgyen ultrahang az rövidre zárja.

Heterozigóta

Kedves Kérdező! Ez minor vagyis kicsi trombozis hajlam elvileg nem lehet ok, maximum ivf programban pérofilaktikus LMWH adását igényli.