• Dr. Ujj Zsófia Ágnes

        belgyógyász, hematológus

        337

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        belgyógyász, hematológus

        Bemutatkozás:


        2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.



        2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.



        Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.



        2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Ujj Zsófia Ágnes legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Igen, a reaktív nyirokcsomó nagyon sokáig is ott lehet, lehet fájdalmas, és elméletileg 2 cm nél mindig kisebb. Mutassa meg háziorvosának, ha nagyon izgul miatta inkább legyen egy ultrahang, de ezek az esetek többségében ártalmatlanok.
        Kedves Andrea! A kompressziós harisnyából próbálhatja az egyel "enyhébbet". A kardio nyilván annak idején a trombózis utáni állapotra vonatkozott, elvileg már nincsen kontraindikációja, nyugodtan lehet mozognia
        Kedves Kérdező! Tudni kellene a hátteret. Ez a labor akár egy bakteriális fertőzést is jelölhet. Mindenképpen érdemes lenne 1-2 héten belül megismételni. Ha rendeződik akkor semmi, ha fennáll, akkor hátterét kell keresni.
        Kedves Kérdező! A polypot követni kell, ha nagyobb le is veszik ismételt tükrözéssel. A dysplasia enyhe sejteltérést jelöl, de ez tényleg a legenyhébb forma, alapvetően ez a stádium jóindulatú. Követni kell, viszont most nem kell aggódnia emiatt.
        Kedves Kérdező! Szerintem menjen el egy nyaki ultrahangra (ha nehéz háziorvosi segítséggel intézni akár magán úton), az remélhetőleg választ ad a kérdésre.
        Kedves Nikolett! Nem, büntetőjogi tekinteten nincs ok félelemre. Viszont egészségügyileg kell, hogy legyen tanulsága! Autoimmun betegeknek gyengébb lehet az immunrendszerük, amit a ferezis még tovább gyengíthet. Visszamenőleg nem lesz gond, ne nyilván nem véletlenül nem lehet menni autoimmun betegséggel, továbbiakban ne menjen
        KEdves Kérdező! Nem tudom a nyirokcsomót feltehetően nem vizsgálták. Fontos azok ultrahang szerkezete milyen, illetve a labor is, de igen, meg kell nézni feltétlenül.
        Kedves Kérdező! Az ultrahang teljesen negatív, nincs ok azt feltételezni, hogy trombózisa lehetne a repülőúton. Viszere pedig szinte mindenkinek van. Az aspirin nem igazán hat a vénás oldalra, sok értelme nincsen. Szerintem ha vesz gumiharsinyát vagy fáslit az jó megoldás, ha esetleg igazán hosszú 8 órán túli repülőútra megy, akkor lehet adni vérhígitót, de azt fel kell iratni. A fájdalomcsillapító ezekkel pedig nem függ össze.
        Kedves Kérdező! Első gondolatra azt mondanám zsírmáj. KEll a labor, ha a GGT és triglicerid magas akkor az. Ha más májenzimek magasak (GOT GPT) akkor vírusszerológiát csináltatnék.
        Kedves Kérdező! Biztos, hogy a betegség megy előre, azért növekedtek meg a nyirokcsomók. Ilyenkor a labort is értékelve elkezdődik feltehetően kezelés is, de még a követés sem hiba. Ez nem fertőzés, CT sem kell. Beszélni kell kezelőorvosával.
        Kedves Kérdező! Igen, az immunrendszer gyengül, a folyadékháztartás, vérnyomás és vércukor felborulhat. Hosszabb távon a vénák hegesednek.
        Kedves Kérdező! NEm hinném, hogy bármi baj van a háttérben. Háziorvosnál lehetne egy általános labort csinálni. És nem sürgős jelleggel menjen el bőrgyógyászhoz.
        Kedves Kérdező! Nem leukámiára gondolnék. El kell menni friss laborra és a vérszegénység okát keresni, feltehetően vashiány és az miért van.
        Kedves Kérdező! Ez szerintem vírus fertőzést követő eltérés. Inkább ha nem szűnik, fül-orr gégészhez mennék nem benignus pozicionális vertigo e. Nem hinném, hogy agydaganatra kell gondolni.
        Kedves Kérdező! Érdemes lenne elmenni egy általános laborra háziorvoshoz, de nem hiszem, hogy nagy gond lenne a háttérben.