Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Dr. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus
Bemutatkozás:

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Legutóbbi válaszai

Vashiány lehet?

Kedves Kérdező! Önmagában egy vas érték nem jelent vashiányt, hbg, mcv,mch sem szól mellette. Lehet góc, gyulladás, pajzsmirigy, infekció miatt is hajhullás. Érdemes vagy két hónap múlva megismételni, ferritin szinttel, addig a többi irányába vizsgálni vagy követni.

Allergia gyógyszer

Kedves Kérdező! Beveheti, ezek nyilván nem okoznak trombózist, ne aggódjon!

Trombózis panel csomag kiértékelése

Kedves Enikő! Ez alapján nincs hajlama trombózisra. A határérték alatti VIII faktor sem jelent bajt, és az sem a trombózishajlamra utal, szerintem semmi jelentősége, nem fokozza a vérzékenységet sem.

Fehérvérsejtek aránya

Kedves Kérdező! Igazából nem látszik semmi vészes a laborban, az összetételnél nem százalékot nézünk, hanem az abszolútszámot. Az pedig rendben van, ha láza fertőzésre utaló jel nincc, máshol kell keresni. Valóban pajzsmirigy, vashány, lisztérzékenység, ezek amik gyakran állnak a háttérben. Esetleg góc vagy gyulladás.

A kokaint vagy más drogot tovább lehet adni nyállal?

Kedves Kérdező! Fogyasztás módjától is függ, de ha nem szívódik fel még nyálkahártyáról akkor igen.