• Dr. Ujj Zsófia Ágnes

        belgyógyász, hematológus

        389

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        belgyógyász, hematológus

        Bemutatkozás:


        2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.



        2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.



        Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.



        2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Ujj Zsófia Ágnes legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Nem hinném, hogy összefüggés vagy ezzel baj van. Szerintem ha jövő hétig nem szűnik, mutassa meg a háziorvosának.
        KEdves Kérdező! Nm tudom pontosan mit jelent a nyirokér gyulladás. Hol vagy melyik? NEm nyirokcsomó? Ilyen diagnózist nem szoktunk adni. De a háttérben általában fertőzés vagy igen daganat állhat.
        KEdves Miklós Meg lehetne próbálni Syntroxine-t szedni. NEhéz beállításnál szoktuk ezt adni, azért drágább mint a hagyományos. Hasonló dózissal érdemes kezdeni, nyilván fel kell iratni.
        Kedves Kérdező! nem tudom miért volt az ultrahang. A pajzsmirigy leirás tényleg strumának felel meg. MEg kell hozzá nézni laborban a TSH és anti TPO szintet. Ha az jó, nincs teendő, évente ultrahang kontroll. A nyirokcsomók reaktívak, vagyis fertőzést követő jóindulatúak, azzal nincs később gond.
        Kedves Krisztina! A labor jó, vas, TSH, vércukor érdemes még, meg reumatológiai vizsgálat.
        KEdves Anikó! Függ a fehérvérsejtszám duplázódástól és a nyirokcsomóktól is, de sok mástól (genetika, molekuláris vizsgálat, társbetegség, általános éllapot) is. Ezért nehéz neten megoldani. Személyre szabottan kell nézni, remélhetőleg hematológiai centrumban kezelik.
        Kedves Kérdező! Fájdalmat ez elvileg nem okoz. Leírás alapján FNH v hemangioma. Szerintem ezt követni kell, viszont a fogamzásgátlót hagyja el, valami más védekezési eszköz kell helyette. Ha nem ír rosszabbat az MR akkor uh követés javasolt, de ezt radiológus felülbírálhatja, Ilyenkor labor is legyen.
        Kedves Kérdező! Nem, nincs teendő, a fólsav jó lesz!
        Kedves Kérdező! Nem lehet így természetesen megmondani, de ezek a panaszok nem jellegzetesek. MEnjen el egy nyaki ultrahangra, szerintem nem lesz baj.
        Kedves Kérdező! Vashiányos vérszegénysége van. Ki kellene vizsgálni, kérdés mióta áll fenn. Nőgyógyászat és felszívódási zavar merül fel, de inkább az első. Vasat szedjen addig is.
        Kedves Evelin! NEm, nem zárja ki. Ha nem jól működik a pajzsmirigye az kizárhatja a véradást, vagy ha szed gyógyszert, ezt ott tudják egyeztetni a véradóban. Vérvétel nyugodtan lehet.
        Kedves Kérdező! A vérszegénység okát egyrészt nem tudom tisztázták-e. Ez az első. A fent leírt panaszok azért elég szerteágazóak, vannak akik érzékenyek gyógyszerekre, ez gyakran szorongásos betegeknél gyakoribb. Ez tény. Azért ilyeneket h hátfájás nem szoktak csinálni. A gyomorfájdalom miatt valamilyen bevonót érdemes használni, mint pl Gaviscon. Ezen kívül a többit ilyenkor sajnos ki kell kísérletezni, hogy mit bír el. Vizsgálatot a vérszegénység és gyomorfájdalom irányában érdemes csináltatni (nőgyógyász, belgyógyász v gastroenterológus)
        KEdves Zsófia! A magas FVIII vezethet trombózishajlamhoz. Ismételt terhesség vállalásakor alvadásgátlót lehet kellene adni, szerintem hemosztázis vagy hematológia szakrendelésre jelentkezzen be (ami van lakhely szerint) hogy adjanak erről egy szakvéleményt a nőgyógyásznak
        Kedves Kérdező! A reflux legyen kezelve, gyomorsavcsökkentő meg valamilyen bevonó szirup (gaviscon). Ha ténylegesen észlel csot lehet egy ultrahang de ezt először nézze meg a háziorvos, mell alatt mellkasfalon elvileg nem lehet és a nyirokcsomó nem is vándorol. A lép elvileg nem fáj, ha megvizsgálják látja a vizsgáló, ha nagyobb, ugyanúgy lehet ultrahangot. És mellé egy vérképet. Ezek maguk nem jellegzetesek semmire.
        Kedves Kérdező! NEm, ha a képalkotó negatív, nyilván nincs. MEnjen vissza a neurológiára, de ez inkább pánik szindrómának felel meg. Lehetne pszichológustól is segítséget kérni, ha a neurológus most frissen megnyugtatja.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés