• Dr. Ujj Zsófia Ágnes

        belgyógyász, hematológus

        374

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        belgyógyász, hematológus

        Bemutatkozás:


        2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.



        2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.



        Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.



        2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Ujj Zsófia Ágnes legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! NEm, ha a képalkotó negatív, nyilván nincs. MEnjen vissza a neurológiára, de ez inkább pánik szindrómának felel meg. Lehetne pszichológustól is segítséget kérni, ha a neurológus most frissen megnyugtatja.
        Kedves Kérdező! A protrombinnal nincs teendő, véralvadást mérnek vele, rendben van, az INR-t ebből számítják a normál populációhoz viszonyítva és szerencsére ebben sincs kóros. Vas nem kell, hát jó a vas szint. Az alvadásgátlót nem tudom miért írta ha nincs ilyen gyógyszer. A fvs ezzel biztos nem függ össze. Azt nem tudom a fokozatosan emelkedő mit jeletn, korábban is magas volt e. Ha nem akkor ez lehet csak vmi fertőzés, ha igen akkor sem jelzi, hogy ez a labor bajt észlelne. Mindenesetre ha megnézi egy hematológus (csinál egy perifériás vérkenetet) akkor rövidre zárja kételyeket.
        Kedves Kérdező! A reaktív azt jelenti gyulladásos, fertőző tehát nem rosszindulatú. Lehetne háziorvosi vagy belgyógyászati segítséggel vírusszerológiai vérvizsgálat.
        Kedves Kérdező! Nincs jelentősége, ha a vas rendezett. MEgnézném 3 hónap múlva, úgy hogy legyen vas ferritin transzferin is. De nem jelez önmagában valóban bajt.
        KEdves Kérdező! Az MTHFR mutáció nem kontraindikáció ilyenkor de azért mondja meg a nőgyógyásznak mielőtt felírja. De felírhatja.
        KEdves Kérdező! Nem kell foglalkozni vele, nem jelez önmagában semmi bajt.
        KEdves Kérdező! NEm, tényleg nem kell hogy gond legyen, ha magasabb lenne a hgb is lehet felmerülne tüdőbetegség vagy polycitaemia. De így nem gondolom. Az orrvérzés miatt ha nem helyi ok a fül orr gégész szerint és nem kell elsütni esetleg vérzési időt lehetne meghatározni. Nincs e vérzékenysége. nNem sürgős jelleggel lehet neki hemat időpontot kérni, ha tényleg nem fül orr gége probléma.
        Kedves Kérdező! Első körben de igen, elég szedni B12 tablettá és 2-3 hónap múlva kontrollálni az eredményt. Ha gyomorpanasz is van akkor pedig esetleg egy gyomortükrözésen gondolkodni, nem társulnak e.
        KEdves Kérdező! Nem hiszem, hogy összefügg, nem kóros, ha elmúlik. Ha fennáll inkább abban az időben egy ultrahangot lehetne. Kisebb eséllyel szavaznék a kivételre, lehet meg sem lenne abban az időben amikorra előjegyzik.
        KEdves Kérdező! HA pár nam alatt nem szűnik, vagy rosszabbodik, vagy lázas lesz,akkor érdemes első körben a háziorvosnak megmutatni, vizsgálja meg. Remélhetőleg semmi vészes.
        Kedves Kérdező! Belgyógyászatra, vagy immunológiára kellene elmenni. Ha fertőzés nem volt, a fehérvérsejtszámot meg kell ismételni 1-2 hét múlva és esetleg immunbetegség irányába vizsgálni, nem e valami autoimmun folyamat van, esetleg a pajszmirigye rendben van -e.
        Kedves Kérdező! NEm, semmi sem törvényszerű. Pont ez a jó, vagy rossz az autoimmun betegséggel. Vagy ismeri a tankönyvet vagy nem. Ha jól van, szerencsés, és nem feltétlenül lesz gond. Természetesen a panaszok korai észlelésével és rendszeres immunológiai kontrollal lehet a későbbi szövődményeket csökkenteni. Sajnos nem tudni előre lesz e bármikor is gond, és ha súlyosbodik, akkor mennyire. De az bíztató, ha jelenleg enyhe.
        Kedves Kérdező! Kellene a Leiden és FII mutáció miatt LMWH vérhígítót kapnia! Belgyógyászati szakrendelésen szerintem ha jelentkezik beutalóval kiírják (minél hamarabb).
        KEdves Kérdező! Az átküldött képen pont semmi nem látszik. Ez bármi lehet, akár egy vírus is. Helytálló az egy hónap múlva kontroll és uh, rtg, szerintem teljesen jó így. ÉS remélhetőleg nem lesz semmi.
        KEdves Móni! Szólni kellene a kezelőorvosnak, nem-e vírus és kell e rá gyógyszert szedni. Öblögetőt érdemes addig használni.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés
      • Infografika és videó