Szinapszis téma

Fesztiválozók: Az egészség ügy

Szinapszis / WEBBeteg

A cívis város legnagyobb zenei fesztiválját látogató fiatalok csaknem kétharmada használja az internetet egészséggel kapcsolatos információk keresésére, derül ki a Szinapszis Piackutató Kft. és a WEBBeteg.hu közös felméréséből.

Pszichológia Határok Nélkül

pszinapszis

A Budapesti Pszichológiai Napokat, idén már 15. alkalommal rendezik meg április 15-17. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A rendezvényen a látogatók a legnevesebb előadóktól hallhatják a legizgalmasabb mai társadalmi jelenségek, események és pszichológiai módszerek élvezetes bemutatását.

Milyen gyakran sportol? - Hazai körkép

WEBBeteg/Szinapszis

A mozgáshiány korunk általános jelensége. Leggyakrabban időhiányra hivatkozunk, ha mozgásszegény életmódunkról van szó, az idősebb korosztály pedig életkora miatt nem sportol. A mindennapi testmozgás hiánya égető probléma, hiszen ez egyértelműen összefügg a krónikus betegségek kialakulásával – mutatta ki a Szinapszis Kft. legújabb kutatása, melyet a WEBBeteg.hu megbízásából készített.

Compliance monitoring rendszer kifejlesztése és validálása

Szinapszis Kft.

A multinacionális gyógyszercégek dollár milliárdokat fordítanak egyre modernebb gyógyszerek kifejlesztésére. A társadalom egésze ennél is többet, ugyanezen gyógyszerek megvásárlására. Azonban a legjobb gyógyszer sem ér semmit, ha azt a beteg az orvosi javaslat és a gyógyszer megvásárlása ellenére sem szedi be, vagy nem az előírásnak megfelelően teszi azt.

Mennyire tartjuk be az orvos utasításait?

WEBBeteg/Szinapszis

A betegek együttműködési hajlandóságát jelentősen befolyásolja az iskolai végezettségük és az életkoruk, habár nem feltétlenül a sokak által várt irányban - derült ki a Szinapszis Kft. a DRportál megbízásából végzett kutatásából.

Kényelmesen fogyna a magyar?

WEBBeteg/Szinapszis

A valaha fogyókúrába kezdő magyarok, saját bevallásuk szerint, többen próbálkoztak már valamilyen étrend- és táplálékkiegészítő, illetve gyógynövény készítménnyel a testsúlycsökkentés reményében, mint sporttal - derült ki a Magyar Gyógyszerészeti Kamara és a Szinapszis Kft. kutatásából.

Tájékozatlanok a magyar betegek - Miért?

WEBBeteg/Szinapszis, MGYK

A közvélekedéssel ellentétben a táplálékkiegészítők forgalmazásához semmiféle hatásosságra irányuló vizsgálat nem szükséges, és a természetes alapanyagú gyógytermékek is túladagolhatóak. A Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös kutatása szerint általánosak a lakosság körében a veszélyes tévhitek.

Nem tudunk már több pénzt költeni gyógyszerre

WEBBeteg/Szinapszis

A legtöbb magyar háztartás vényköteles gyógyszerekre, vény nélkül kapható készítményekre és gyógynövény termékekre költ. A lakosság gyógyszerterhei nem növelhetőek tovább: különösen az idős betegek körében már most is jelentős (10 ezer forint körüli) a havi kiadás.

Egészségteszt: bukásra áll a magyar társadalom

WEBBeteg/Szinapszis

A lakosság 55 százaléka gondolja úgy (tévesen), hogy az antibiotikum hatásos vírusos megbetegedések esetén is - derül ki a WEBBeteg.hu egészségportál kérésére készített Szinapszis Kft. legfrissebb elemzéséből.

"Szeretjük" megszegni az orvos utasításait

WEBBeteg/Szinapszis

A magyar felnőtt lakosság közel harminc százaléka szegi meg akut betegség során az orvos utasításait, és a betegek kevesebb, mint fele megy vissza kontrollvizsgálatra orvosához - derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.