Szemműtét téma

Szürkehályog - egyszerűbb eljárás femtolézerrel

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Eddig itthon közel 1400 beteget műtöttek meg femtolézeres eljárással, amely a szaruhártya és a szürkehályog kezelésére alkalmazható. A számítógép által vezérelt lézer a manuális műtétekhez képest jóval pontosabb vágásokat ejt a szemben, így kisebb a hegesedés, gyorsabb a sebgyógyulás – sorolja dr. Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgató-helyettese.

Lézerrel az időskori vakság ellen

Független Hírügynökség

Egy londoni tudós olyan úttörő lézeres kezelést fejlesztett ki, amellyel gyógyítható, sőt megelőzhető az időskori vakság egy formája, a sárgafoltsorvadás. Erről a BBC brit közszolgálati hírportálon olvasható beszámoló.

Új műtéti eljárás Dunaújvároson

Független Hírügynökség

Új műtéti eljárást vezettek be a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. A cukorbetegek és ideghártya leválás, valamint az éleslátás helyének betegségében szenvedők kaphatják vissza segítségével a látásukat. A műtéthez szükséges harmincmilliós műszereket a kórház a működési költségéből fizette ki.

Génsebészettel látásjavítás

Független Hírügynökség

Kísérleti génterápiás módszerrel az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában sikerült részben helyreállítani a látását négy veleszületett retinasorvadásos fiatal embernek.

lézeres szemműtét

Orvos valaszol - Dr. Juhász Levente Ákos

Üdvözlöm dr nő/úr. Azzal fordulnék önhöz, hogy -14 és -14.5 ös a szemem.Kérdésem hogy műtéttel lehet e rajta javítani és ha lehet akkor lehet e igénybe venni rá valamilyen támogatást? Válaszát előre is köszönöm.

Műtét előtt állok

Orvos valaszol - Dr. Juhász Levente Ákos

Tisztelt Dr.Úr/Nő/! Hosszas vizsgálat után megállapítást nyert, hogy a bal szem ideghártyája egy kis helyen levált és valószínűsítik, hogy a retine is levált /lecsúszot/. Kb. egy éve műtötték a bal szememet szürkehályoggal, lencse beépítéssel, egy

Aknenormin

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia

Kedves Doktornő/Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy az aknenormin gyógyszer mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, illetve, hogy mennyit kell várni lézeres látásjavító szemműtét előtt a szedés befejezése után? 6 hónapig szedtem 6000 mg-t összesen.

Lézeres szemműtét utái küzdősport tanulása

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 2008 novemberében PRK lézeres szemműtétem volt. Körülbelül mínusz tíz diptriás volt mindkét szemem. A műtét sikeres volt, a látásom azóta kifogástalan. Szeretném megkérdezni hogy

Lézeres szemműtétről ismét

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia

Tisztelt Doktornő! Előző hét kedden voltam a lézeres szemműtétet megelőző alkalmassági vizsgálaton. Még valamelyik előző válaszában írta, fontos lenne tisztázni, milyen erősségű a szemüvegem, milyen állapotban van a szemfenék, a retina, milyen va

Műtéti beavatkozás-idegen test

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy az idegen test eltávolítása szemlencséből - incisio mágnes (BNO51410) mennyire bonyolult műtét? Ambulánsan végzik e el vagy befektetik az embert? Másik kérdésem, a látásjaví