lézeres szemműtét után fényérzékenység

Tisztelt Doktor Úr! 3 hete volt prk kézeres műtéten sajnos nem tudoj dolgozni mert nagyon fébyérzéjeny a szemem könnyezik érzéjeny. Az lenne a kérdésem h ez elmúlik e v végkeges állapot. Az operalo orvos szerint az szubjektiv dolog ugy gondolom nem vagyok hisztis de ez az idő már sok

Dr. Cserháti Zoltán válasza lézeres szemműtét témában

Kedves Hölgyem!

Sajnos, igen, előfordulhat fényérzékenység, enyhe fájdalom, vagy éppen a száraz szem tünetei is. Ezek általában 1-2 hét alatt elmúlnak. Nem írta, hogy kapott-e/használ-e valamilyen szemcseppet. Ezen szemcseppeket érdemes az előírt ideig cseppenteni. A műtétet követően a szaruhártya felszíne újra be kell, hogy hámosodjon, ebben lehetnek egyéni eltérések. Lehetséges, hogy egy enyhe gyulladás is kialakult, ilyenkor érdemes elmenni egy szemészeti vizsgálatra. Esetleg ezen időszakban műkönnyet is csepegtethet, az segíthet a panaszok enyhítésében.

Remélem segítettem.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2017. május 17., 15:35 ;Megválaszolva: 2017. május 19., 14:11
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
VISUMAX HD probléma
Tisztelt Doktor úr/hölgy! Egy független szakértői véleményre lennék kíváncsi! A lézeres szem műtétem volt ,már lassan 3 hete VISUMAX HD A...
Lézeres szemműtéthez kapcsolódó...
Tisztelt Doktor Úr! 38 éves nő vagyok és lézeres szemműtéten gondolkozom, mert sajnos elég nagy dipotriáim vannak, jobb szemem -5.75 a bal pedig...
Lézeres szemműtét
Üdv! 2 hónapja volt lézeres látásjavító műtétem (femto) és ezzel kapcsolatba érdekelne pár független orvosi vélemény. A bal szemem teljesen...
Lézeres szemműtétre lehet kapni...
Kedves Doktor/Doktornő! Több mint 10 éve kontaklencsét viselek, ami jelenleg -10 dioptriás és ezen van még -1, 75 cylinder. Több szemész jelezte...
Intralasik lézeres szemműtét
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni a véleményét az intralasik lézeres szemműtéttel kapcsolatban. Orvosi szempontból milyen kockázatai...