VISUMAX HD probléma

Tisztelt Doktor úr/hölgy! Egy független szakértői véleményre lennék kíváncsi! A lézeres szem műtétem volt ,már lassan 3 hete VISUMAX HD A műtét után ,másnap begyulladt mindkét szemem . visszahívtak kontrollra és adtak dobratex szemcseppet meg valamilyen szteroidot amit csak Külföldön forgalmaznak Predni -pos..! Szépen lement a gyulladás mindkét szememről! viszont a szemen találtak egy aprósejtes foltot ismét antibiotikum csepp csak másmilyen fajta Predni pod maradt! Azon a héten amikor a műtét volt szombaton kezdtem homályosan látni! Szóltam hogy ez igy nem jó de ugyan úgy adták továbbra is a cseppeket 3 nap múlva kontroll akkor már eltűnt az aprósejtes folt a szemekről ,de helyette homályos foltok lettek a szememen mind a kettőn! Elküldtek OCT-re ott azt mondták hogy amit fel szedtek hámréteget begyulladt és igy viselkedik a szem ..¸ Jelen pillanatban 6. napja dobradexet cseppentek 5 ször naponta ,és még hyabak vagy vizol műkőnyi! Kérdés mit tehetek hogy vére lássak rendesen? Kérjem a műtét megismétlését?

Dr. Cserháti Zoltán válasza lézeres szemműtét témában

Tisztelt Uram!

A lézeres látásjavtó műtétek egyre biztonságosabbak, azonban ezek is rendelkeznek bizonyos szövődményekkel. Az egyik ilyen, hogy a műtétet követően - hasonlóan más szemműtétekhez - a szem begyullad, gyulladásos reakcióval válaszol. Ezt az Ön által is említett helyi szteroid (Tobradex) és antibiotikum szemcseppel megfelelő módon lehet kezelni, sok esetben nincs is szükség erősebb - akár szisztémás - kezelésre.

A lézeres látásjavító műtéteket követően sajnos láthatóak a szaruhártyán olyan elváltozások, melyek csak réslámpa vizsgálat mellett látható. Ezek általában nem csökkentik a látóélességet, de vannak olyan esetek, amikor valamennyire ezek zavaróak lehetnek. Azt gondolom, hogy a rendszeres kontroll és a megfelelő kezeléssel ezek kezelhetőek - igaz, előfordulhat, hogy hosszabb időt vesz mindez igénybe. A műkönny (hyaluronsav tartalmút használ) pedig nedvesíti a szemfelszínt sok egyéb pozitív hatás mellett, ezért ez is fontos része a kezelésnek. Sajnos bővebb tájékoztatást nem tudok adni a témában. Remélem tudtam segíteni!

Kérdés: 2020. február 11., 13:50 ;Megválaszolva: 2020. február 12., 20:25
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
lézeres szemműtét után...
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete volt prk kézeres műtéten sajnos nem tudoj dolgozni mert nagyon fébyérzéjeny a szemem könnyezik érzéjeny. Az lenne a...
Lézeres szemműtéthez kapcsolódó...
Tisztelt Doktor Úr! 38 éves nő vagyok és lézeres szemműtéten gondolkozom, mert sajnos elég nagy dipotriáim vannak, jobb szemem -5.75 a bal pedig...
Lézeres szemműtét
Üdv! 2 hónapja volt lézeres látásjavító műtétem (femto) és ezzel kapcsolatba érdekelne pár független orvosi vélemény. A bal szemem teljesen...
Lézeres szemműtétre lehet kapni...
Kedves Doktor/Doktornő! Több mint 10 éve kontaklencsét viselek, ami jelenleg -10 dioptriás és ezen van még -1, 75 cylinder. Több szemész jelezte...
Intralasik lézeres szemműtét
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megkérdezni a véleményét az intralasik lézeres szemműtéttel kapcsolatban. Orvosi szempontból milyen kockázatai...