Repülés téma

Mekkora sugárterhelés éri szervezetünket repüléskor?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

A repülés egyre népszerűbb, sőt, egyes üzletemberek számára a repülővel történő utazás mindennapossá vált. A sugárzás a repülőgépen lényegesen magasabb, mint a földön, ugyanakkor a megnövekedett sugárterhelés miatti egészségügyi problémák kockázata alacsony.

Hogyan előzze meg a rosszullétet repülés közben?

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Egy repülőút során sokkal nagyobb a különböző megbetegedések, megfázás kockázata, mint egyébként. Fontos, hogy megfelelő óvintézkedéseket tegyen, hiszen ha útközben megbetegszik, az a vakációt is tönkreteheti. Cikkünkből megtudhatja, hogyan csökkentheti a betegségek kockázatát, illetve hogyan kezelje az olyan problémákat, mint a füldugulás és a trombózisveszély.

Hogyan tegyük elviselhetőbbé a hosszú repülőutat?

drportal.hu

A repülőút sokak számára izgalmas lehet, ám legalább annyian rettegnek a fedélzeten vagy a hosszú üldögélést tartják elviselhetetlennek. Az alábbiakban néhány tanáccsal és praktikus ötlettel próbálunk segíteni a repülőre szállóknak, különösen azoknak, akik hosszabb útra vállalkoznak.

Repülőút a terhesség alatt - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Hat hetes kismama vagyok, szabad repülnöm? Munkámhoz kapcsolódóan havonta egy alkalommal, másfél órás repülőutat teszek meg. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Repülhetek? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Itt a nyár, az utazások időszaka. Egyre több ember tervezgeti a nyaralását, ezért számos kérdés érkezik a repülés egészségügyi kockázataival kapcsolatban. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Utazhatok repülőgépen, ha terhes vagyok? Az orvos válaszol

WEBBeteg

Terhesség ideje alatt mikor lehet repülni (8-10 órás útról lenne szó), és mikor nem ajánlott? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.

Repülők, űrhajók és sugárterhelés

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A repülővel gyakran utazóknál nagyobb a kockázata a hosszú távú sugármérgezés kialakulásának, melyért a napkitörések, illetve a Nap tevékenységének köszönhető viharok a felelősek – figyelmeztet egy új tanulmány.

Életveszélyes lehet a mozdulatlan ülés

MTI

Ha valaki a repülőgép szűk ülésében négy órát vagy még többet eltölt anélkül, hogy fölállna, mozogna egy kicsit, azt a veszélyt vállalja, hogy az alsó végtag visszereiben megalvad a vér, és onnan esetleg a tüdőérbe jutva súlyos szövődményt okoz.

fogantatás

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Üdvözlöm, Szeptemberben a 15-én kezdődő héten lesz a peteérésem, és (nőgyógyásszal egyeztetve) férjemmel úgy határoztunk, belekezdünk a babaprojektbe. Viszont október 2-án repülünk Rómába, egy hétre. Kérdésem, hogy ha feltételezhetően (! ) sz

repülés utazás

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

Tisztelt Dr.úr/nő. Háromszor voltam hosszabb repülő úton. (USA) Az utolsó alkalommal, megérkezésünk után 2-3 napig erős egyensúlyi zavaraim voltak. A vissza úton le és felszálláskor a füleim fájtak. Idén ismét utazni fogok.Kérdésem, hogy van-e valam