Munkavégzés téma

A rövidebb munkaidő árthat az egészségnek

MTI

A rövidebb munkaidő árthat az egészségnek és még a belső feszültségszintet is emelheti - állítják dél-koreai kutatók a The Daily Telegraph című brit lap jelentése szerint.

"A számítógép előtti munka okozza a panaszaimat?" - A gyógytornász válaszol

WEBBeteg

"Egy hete izomláz-szerűséget érzek a tarkómon. Általában napi 6-8 órát vagyok számítógép előtt, de rendszeresen mozgok, és alkalmanként úszom is. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ennek az oka, és hogyan lehetne ezt megszüntetni?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A nyolcadik hónap utáni munka káros lehet a magzatra

MTI

Ha a várandós nő a terhesség nyolcadik hónapja után is folytatja a munkát, az hasonlóan káros lehet a magzatra nézve, mint a dohányzás - erre az eredményre jutottak brit kutatók.

Izomártalmak és munkavégzés - Kutatás

MTI

A felmérésben 3710 francia dolgozó vett részt, akik közül 472-nél legalább egyfajta, a felsőtestet érintő izom- és vázrendszeri elváltozást találtak, olyan állapotot, mely a kéz, a kar vagy a váll izmait, ízületeit, idegeit vagy csontjait befolyásolja.

Korlátozható e egy -10. 5 diopriás szemű munkavűállaló a munka körében emelt msximális súlyokra?

Orvos valaszol - Dr. Juhász Levente Ákos

Tisztelt Szemész Doktor Úr / Doktornő! Munkahelyemen az üzemorvos elküldött munkaalkalmassági vizsgálatra azzal a kérdéssel, hogy én -10, 5 diopriás szemüveggel mekkora súlyt emelhetek, illetve békával mekkora súlyt szállíthatok. Eddig 9-évig ha