Memória téma

Daganatok - A memóriát is rontják

Medipress

Akiknek a kórelőzményében előfordult daganatos megbetegedés, mintegy 40 százalékkal nagyobb valószínűséggel panaszkodnak feledékenységre.

A terhes nők feledékenyek lesznek - Kutatás

MTI

A terhességhez kapcsolódó mítoszokhoz tartozik - csakúgy mint az uborkaevés -, de most kutatás is megerősítette, hogy a terhesség valóban feledékenyebbé teszi a nőket.

Memóriajavító ételek

MTI

Fekete csokoládé, tea, bor - azok az idősödő hölgyek és urak, akik egész életükben rendszeresen fogyasztottak teát, csokoládét, bort, a gondolkodást vizsgáló elmepróbák során sokkal jobban teljesítettek, mint azok, akik az előbbi élvezeti cikkek egyikével sem éltek.

Szellemi doppingon élnek az egyetemisták?

Független Hírügynökség

Az amerikai egyetemeken egyre több diák használ rendszeresen szellemi teljesítményfokozó gyógyszert, hívta fel a figyelmet egy csütörtökön megjelent tanulmány.

Már a magzat is emlékszik - 10 percig

MTI

Már a harminchetes magzat is legalább tíz percig emlékszik történtekre, derült ki holland kutatók tanulmányából. Ezek szerint az ember rövidtávú memóriája már az anyaméhben kifejlődik.

Szívgyógyszerrel a rossz emlékek ellen?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Holland kutatók úgy vélik, egyes szívgyógyszerek képesek kitörölni a félelmet keltő, rossz emlékeket az agyból.

A rossz jegyek skizofréniára utalhatnak

Független Hírügynökség

A rossz iskolai osztályzatok lehetnek a skizofrénia korai előjelei, állítják brit és svéd tudósok közös tanulmányukban a Pszichológiai Orvostan (Psychological Medicine) című szaklapban.

Feledékenység!

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna

Kedves Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 5 évvel ezelőtt történ egy korcsolya balesetem, és következtében egy kisebb agyrázkódásom keletkezett. Azóta azt vettem észre hogy nagyon feledékeny vagyok, egyszerűen nem tudok dolgokat úgy

segítség!

Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea

Jó napot lenne egy olyan problémám hogy a felfogási és az emlékezési képességeim utóbbi időkben mintha csökkentek volna, emellett ha valami kis dologra kell gyorsan fókuszálnom be zavarodik néha a szemem, és néha érzek egy érdekes érzést a fejembe/ag

PIracetam okozhatja a hallás javulását?

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

Tanulási képességek javításához Memorilt szedtem fél éven át. Előtte is úgy tapasztaltam, hogy a körülöttem lévőkhöz képest feltűnően sokszor visszakérdezek. Egyszerűen sokszor nem értem meg egy-egy szót. Alapvetően a kis zajokat zörejeket viszont ug