Fej nyomás érzés,koncentráció zavar,memória zavar

Kedves Dr. úr / Dr. nő Lassan már 6 hónapja kétoldali fejnyomással , memória zavarral küzködök,fáradtság (nem voltam covidos) voltam koponya Mri vizsgálaton ott a doktorúr szerint nem találtak semmi érdemlegeset . A koponya MR vizsgálata, axiális T2, FLAIR, DW, ADC, 3D T1, coronalis T2 súlyozott, 3D TOF MRA szekvenciák készültek. A kamra középállású, szabályos tágasságú. Az extracerebralis liquortér tágassága az életkomák megfelelő. A hátsó scala szabad. Mk.o. a frontalis subcorticalis fehérállományban egy-egy 3 mm-nél nem nagyobb, a T2 jellegû képeken magas jeladású terület azonosítható. Egyebekben agyállomány területén érdemi jelintenzitásbeli eltérés nem látszik, diffüziógátlás, hemosziderin depozíció nem ábrázolódik. Az orbiták és sella régió eitérés nélkül. A craniospinalis átmenetben destructio nem észlelhető. A tonsillák helyzete jó. A kisagy-hídi szögletek szabadok. Az orrmelléküregek légtartók. MRA: Az ACA trifurcal. Pathologiás érképlet nem ábrázolódik. Vélemény: A fehérállományban nem specifikus apró eltérések, klinikai nincs, tünetképző hatásuk valószínütlen. G98H0 Azóta csináltattam egy vizelet + vérkép vizsgálatot Csatoltan feltöltöttem a képet. Ahol a Neutrofil alacsonyabb 48% 50-70 A Monocita magasabb 12% 2 - 8 és a Konjugált bilirubin magasabb 4,0 umol/l < 3,4 Sajnos már nemtudom merre kéne mennem a problámámmal . Kérem segitsen kiértékelni a két leletet. Köszönöm Tisztelettel

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Tisztelt Kérdező!

Érdemes lenne ismételt neurológiai vizsgálatot kérnie, speciálisan fejfájásra szakosodott ambulancián. Az ambulanciák elérhetőségeit itt: és itt találja. A Magyar Fejfájás Társaság honlapjáról a fenti linken letöltheti a diagnosztikus fejfájás naplót is, amelynek vezetésével relevánsabb, fejfájásával kapcsolatos ellátást kaphat. Az MR-en ábrázolódott fehérállományi elváltozások kapcsán is itt tudnak bővebben nyilatkozni, a felvételt áttekintve, ha másodvéleményt szeretne.

Bár nem volt covidos, tünetei hasonlóak a " brain fog " ködös agy állapotához, mely alapvetően nem egy orvosi kifejezés, de az állapotot leírja. A laborleletében az eltérések rendkívül minimálisak, határérték közeliek, a lelet negatívnak tekinthető. Kontroll javasolt háziorvosánál, vagy a labort indikáló beutaló szakorvosnál.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. október 26., 12:00 ;Megválaszolva: 2021. október 31., 19:27
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejfájás és szédülés
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tavaly augusztusban egyik nap arra ébredtem, hogy szédülök és fáj a fejem. Mindkét tünet folyamatosan fennállt és...
Fejfájás oka
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Nem múló feszítő/nyomó fejfájás...
Tisztelt doktor úr! Szeretném szakmai rá látását kérni a jelenleg is fenn álló/ nem múló panaszaim okával kapcsolatban merre induljak el, hova...