Inzulin téma

Inzulinnal kezelt betegek sürgősségi ellátására szolgáló gyógyszert vont ki az OGYÉI

OGYÉI

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet kivonja a forgalomból és visszahívja a betegektől a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz elnevezésű gyógyszer következő tételeit: FS6X539, FS6X909.

Hogyan tároljuk a gyógyszereket, ha nyaralni megyünk?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A nyaralásra való készülődés során a stressz és az izgatottság miatt sokan csak hanyagul a kézitáskába vagy a kesztyűtartóba dobják a gyógyszereket. De ez nem helyes!

Utazás diabétesszel

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A cukorbeteg számára a nyaralás vagy egy üzleti utazás is extra tervezést igényel. A változás az étkezési szokásokban, az aktivitásban, illetve az időzóna eltolódás mind befolyásolja a vércukor szintet. Íme néhány tipp, mely megkönnyítheti az utazást.

Cukorbetegség: jogszabályok és lehetőségek

diabetes.hu - Dr. Strényer Ferenc

Az utóbbi évtizedek forradalmi változást hoztak a cukorbetegek kezelésében, a vércukor-önellen­őrzés a mindennapok részévé vált. Magyarországon a legelterjedtebb inzulinkezelési formák vál­tozatlan ingyenessége mellett a biztosító 2012 óta az intenzív formában adott inzulinanalógok­nak nemcsak a bevezetését, de a kezelés fenntartását is bizonyos feltételekhez köti.

Cukorbetegség - Átcsoportosítható-e az étkezések szénhidráttartalma?

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor

Átcsoportosítható-e az előzetesen egyeztetett (ajánlott) szénhidráttartalom az egyes étkezések között? A cukorbetegség meghatározó vonása, hogy az étkezéseket követő inzulinelválasztás elégtelen vagy hiányzik: a táplálékból felszívódó szénhidrát jelentős vércukorszint-emelkedést okoz(hat).

Milyen munka ajánlott a cukorbetegeknek?

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor

Vannak-e cukorbetegek számára lehetőleg kerülendő, illetve különösen ajánlható foglalkozások? Úgy gondoljuk, igen fontos az, hogy a cukorbeteg fiatal idejekorán gondolkodjék a pályaválasztásáról.

Ismerje fel időben a terhességi cukorbetegséget!

nogyogyaszatikozpont.hu

Az adott, aktuális várandósság időszakában legelső alkalommal észlelt kóros szénhidrát anyagcserezavart nevezzük gesztációs, vagy terhességi diabétesznek. Kezelésével kapcsolatban dr. Turi Zsuzsanna szülész-nőgyógyász, a Nőgyógyászati Központ problémás terhességek gondozására specializálódott orvosa nyilatkozott.

Ötéves lányomról kiderült, hogy cukorbeteg, meggyógyulhat? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Ötéves kislányomnál most derült ki, hogy cukorbeteg. Meggyógyulhat még vagy egész életen át szurkálnia kell magát? Mit tanácsol nekem, hogyan tudom segíteni a lányomat? A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Módosul a cukorbetegek inzulinkezelésével kapcsolatos szabályozás

Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitikárság

A kormány hivatalos honlapján megjelent jogszabálytervezet elfogadása lehetőséget ad az analóg inzulinok 100%-os finanszírozásának folyamatos biztosítására az 1-es típusú cukorbetegeknél, beleértve a gyermekkori cukorbetegeket is.

A cukorbetegség várható kimenetele

WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus

A cukorbetegség kimenetelének tekintetében elsőként mindig érdemes leszögezni, hogy annak ellenére, hogy minden esetben a szénhidrát anyagcsere zavaráról van szó, kialakulásának tekintetében meg kell különböztessük az 1-es és 2-es típusú diabétesz, valamint a más okból kialakuló, de gyakrabban a 2-es típusú diabéteszhez hasonló lefolyású egyéb típusokat.