Dr. Keszthelyi Zsuzsanna

Dr. Keszthelyi Zsuzsanna

belgyógyász, diabetológus
Bemutatkozás:
Dr. Keszthelyi Zsuzsanna 1965. február 2-án született Pécsett. 
  • 1984 és 1990 között a Pécsi Orvostudományi Egyetemen Orvosi karára járt.
  • 1986-tól 1990-ig a Pécsi Orvostudományi Egyetem Élettani Intézetében kezdte tudományos diákköri munkáját.
  • 1990-ben kezdett dolgozni a Pécsi Tudományegyetem, I. sz. Belgyógyászati klinikáján. 2017-tôl EEI Pécs.
  • 1995-ben belgyógyász, majd 1997-től Diabetológus szakorvos. 2000-tól Klinikai Farmakológus. 
  • 2006-ban védte meg Ph.D. munkáját A KRÓM (III)-IONOK ÉS A DIABETES címmel.

 
Legutóbbi válaszai

Lyme kór és terhesség

Kedves Asszonyom! Mivel a betegsége már régen állt fent és gyógyultnak nyílvánították, ezért esetleges terhességénél, ez nem jelent problémát. Tisztelettel: Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Ingadozò vécukor és egyebek

Kedves Asszonyom! Átnéztem az eredményeit és úgy látom, hogy baktérium van a vizeletében.Mindenképpen vízelet leoltás és ennek megfelelô antibiotikum szedése szükséges. Panaszait átolvastam. Béta blokkoló szedését javasolnám. A házi orvos a felírja önnek. A diéta tartàsa az elsôdleges cukorbetegség esetén. Igen, bár nem néztek inzulinszintet, de IR biztosan fennáll. Ez ennek a cukorbetegségnek az okozója. A Metformin a legjobb, pont úgy, ahogy szedi. Azért a vérnyomását is gyakran mérje. Az okosórákat, sajnos nem ismerem, de nyílván megbízható. A pajzsmirigy most normálisan mûködik. 24órás EKG vizsgálat fontos lenne, az igazolja legjobban, hogy milyen ritmusa van. Látàsa miatt, mivel cukorbeteg, minden évben szemészeti vizsgálat szükséges. Ön fiatal, de a látásromlása lehet a cukorbetegségtôl is, sajnos. Bármilyen egyéb kérdése lenne, szívesen válaszolok. Üdvözlettel: Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Neuropáthia

Tisztelt Uram! Igen, sajnos az ampitációt követôen, kialakulnak a fandom fájdalmak. Betegeimnél minden esetben a Lyrica 75 mg-os tablettával kezdem kezelni, ami pregabalint tartalmaz.. Amennyiben ez nem elegendô, akkor feljebb viszem a dózisát, 150 mg-ra! Kérem, keresse fel kezelôorvosát és beszëljék meg a kezelés megváltoztatását. Bármilyen egyéb panasza, probléma esetén várom a kérdését, ha felmerül még. Tisztelettel: Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Hisztamin intolerancia

Kedves Asszonyom! Olvastam a panaszait. Azokat az élelmiszereket, amik a leírt panaszokat okozzák, feltétlenül kerülje el. A glutaminnak semmilyen gyógyító hatása ilyen esetekben nincs és nem is bizonyított. Kérem ne is szedjen különböző, nem orvostudományi alapon hírdetett készítmènyeket. Ezek hatása nem bizonyított, vizsgálatok sem állnak rendelkezésre, a hatékonyság bizonyítására. Óvakodjon ezen termékek használatától. Orvosa maximálisan megtesz mindent önért, az ő által előírt kezelést fogadja el, sajnos más termék nem létezik. Nehéz tanácsot adni ebben az esetben, de csak a kezelőorvosa által javasolt készítményekben bíznék. A kezelések végeztével helyreáll a bél működése, a fogyás is. A hisztamin intolerancia nem biztos, hogy helyreáll, de elképzelhető. Bízom benne, hogy az előírt kezelések után, ezek a panaszok elmúlnak. Jelenleg csak ezek a kezelések lehetségesek. Tisztelettel: Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Lehet-e szívproblémám?

Kedves Hölgyem! Panaszai alapján, nem hinném, hogy komoly szívbetegsége vagy egyéb szívbetegsége áll fent. Akkor minden alkalommal fulladás jelentkezne, ha fizikai terhelésnek van kitéve. Egy szívultrahang is kiderítheti, hogy valóban nagyobb-e a szíve, vagy nem. A röntgenvizsgálaton, ha éppen úgy dobban a szív, esetleg nagyobbnak lehet látni. A lábujján lévő eltérést okozhatja a kirándulás is, ha nem megfelelő a cipő hozzá, vagy véletlenül belerúg valamibe. A fogyás mindenképpen sokat segít ebben. Szeretném megnyugtatni, hogy nem áll fönt szívbetegség a leírt vizsgálat alapján. Üdvözlettel: Dr. Keszthelyi Zsuzsa