Immunrendszer téma

Az agranulocitózis

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2022-02-25 03:07
Agranulocitózis

Agranulocitózis esetén a vérben keringő úgynevezett granulofil fehérvérsejtek száma csökken le, jellemzően immunfolyamat következtében, melyet bizonyos gyógyszerek szedése válthat ki.

Resistar PRO: ha tényleg egyedülálló segítség kell immunrendszerének

Szponzorált tartalom
2022-02-24 10:23

Bizonyára sokan tapasztalták, hogy az immunrendszert támogató, természetes alapú étrend-kiegészítők jelentős része „egyedülálló” összetételt és hatékonyságot ígér. Sok készítményben azonban tüzetesen vizsgálódva sem lehet semmi egyedire bukkanni. Ha van termék, amely viszont teljes joggal használja az említett jelzőt, az a koncepciójában és komplexitásában is egészen újat hozó Resistar PRO. (x)

A gyakori fertőzések immunhiányos betegséget jelezhetnek

Immunközpont - Dr. Kádár János, immunológus
2022-02-18 18:33

Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő -, elsődleges vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
2022-02-12 19:33
Immunerősítés

Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

Miért vagyok allergiás a háziállatomra?

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
2022-02-07 07:36

Az állati eredetű allergiák között a macskaszőr és a kutyaszőr okozta allergia gyakran fordul elő. Ezek kezelésében nehezítő tényező, hogy az allergiás panasz jelentkezése esetén is érzelmi okokból nagyon nehéz megválni a házi kedvencektől.

Immunerősítő élelmiszerek

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-01-30 09:33

Az egyik legismertebb immunerősítő élelmiszer a fokhagyma. A fokhagyma antimikrobiális hatását már Arisztotelész és Hippokratész is ismerte.

A colitis ulcerosa kezelése

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2022-01-26 07:33

A colitis ulcerosa kezelése általában gyógyszeres vagy műtéti terápiából áll. A gyógyszeres kezelések célja a tünetek hátterében álló gyulladás csökkentése. Legjobb esetben ez nemcsak a tüneteket enyhíti, hanem a betegség hosszú távú enyhüléséhez vezethet.

Védőoltások kontra omikron - Mit tudunk most?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna
2022-01-21 17:03

Minden alkalommal, amikor a koronavírus replikálódik - ami meglehetősen gyorsan megy végbe -, fennáll annak az esélye, hogy mutáció következik be. Ez minden vírusra igaz. A tudósok becslése szerint a SARS-CoV-2 RNS-genomja körülbelül két egybetűs változást vesz fel havonta, ami körülbelül fele olyan gyors, mint az influenzavírusé.

Immunhiány állapotok

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
2022-01-15 11:36

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, melynek feladata a szervezet élettani egyensúlyának biztosítása, a szövetek integritásának védelme az idegennek felismert struktúrákkal, azaz a testidegen antigénekkel szemben.