• Immunrendszer karbantartása és inhalálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő! Összetett problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Középkorú férfi vagyok (36 éves), akinek több krónikus betegsége is van: házi poratka által kiváltott asztma, kéthegyű szívbillentyű elégtelenség, göbös pajzsmirigy betegség illetve a pajzsmirigy jobb lebenye el lett távolítva a göb nagysága miatt (a szövettan struma nodosa volt), krónikus vénaelégtelenség (visszérgyulladás). Mindegyik betegség kezelve van. Az egyik kérdésem az lenne: 1) Az asztma kezelésre a pulmonológus orvos Salvus vizes inhalálást javasolt, azonban a Salvus víz tartalmaz jodid-ot. Az endokrinológus orvosom nem tanácsolt jód alkalmazását. Kérdésem, hogy a Salvus víz helyett mit lehet használni? Vagy a Salvus víz jodid tartalma elhanyagolható? (2,08 mg/L mennyiségben tartalmaz jodidot a Salvus víz). 2) A másik kérdésem, hogy hogyan lehetne az immunrendszert ápolni, karbantartani, erősíteni ebben a járványos időszak alatt? A gyógyszerészek 1000 -2000 mg C vitamin és 1500 - 2000 NE D vitamin szedését tanácsolják. Na de milyen dózist érdemes szedni? Van-e különbség C vitamin és C vitamin között? Úgy tudom, hogy 200 mg C vitamin-tól a vérplazma telítődik, a többi vizelettel távozik., azonban állítólag a fehérvértest több C vitamint tud felvenni. Van-e értelme mega dózisú C vitamint szedni? Egy amerikai orvos, Dr. Oz kiadott egy protokollt, amit mellékelek. Aszerint ha elkapjuk a vírust, akkor 80 mg cinket, 500 mg C vitamint és 250 mg béta-glükánt érdemes szedni. Ez vajon orvosi szempontból immunerősítő hatású lehet? Egyáltalán lehet 80 mg cinket szedni rövid távon? Nem okoz cink mérgezést? Nem üríti ki a szervezetből a rezet? A béta-glükánnak valóban van immunstimuláló hatása? Érdemes lehet béta-glükánt beszerezni? Hallottam olyat is, hogy állítólag a Lactoferrin a SARS-COV-nak az inhibitora, immunstimuláló. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3161750/ Mit tudnának ajánlani immunrendszer erősítésre, ápolására a személyes higiénián felül? A krónikus betegségeim miatt nagyon aggódok, a járvány szempontjából rizikó csoportba tartozok. Köszönöm előre is a tanácsukat!

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a koronavírus témában

        Kedves Kérdező! Az első és legfontosabb eszköz a megelőzéshez és karbantartáshoz az alapbetegségei megfelelő gondozása, a pajzsmirigyhormon-pótlás valamint az asthma kezelés megfelelő beállítása, melyekhez az adott szakterület szakorvosai nyújtanak Önnek segítséget. Ezen kívül a vegyes és egészséges táplálkozás, a bő folyadékfelvétel, és a napi 2500-3000 NE D vitamin szedése hozzájárul immunrendszere működésének támogatásához, speciálisan a koronavírus védekezés ellen a higiénés szabályok és védekezési módszerek betartásán kívül nem ismerünk egyéb evidenciát. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus


        Kérdés: 2020. március 23., 13:33; Megválaszolva: 2020. április 16., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: