Gyümölcsfogyasztás téma
A gyümölcsökből soha nem elég
Több mint TestŐr - 2018-07-23 10:13
A nyári gyümölcs dömpinget érdemes kihasználni, és feltölteni a szervezet vitaminkészletét. Például a görögdinnye apigeninben is bővelkedik, aminek daganatellenes hatása van. Apigeninben gazdag még a sárgadinnye és a zeller is.
Gyümölfogyasztással is növelhető a melatoninszint
Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus - 2017-08-22 07:38
Nem csak vitaminpótlás céljából érdemes déligyümölcsöket fogyasztanunk. Segítségükkel kipihentebbek lehetünk, hosszú távon pedig az idegrendszeri elváltozások, szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük.
A rákellenes táplálkozás alapszabályai
WEBBeteg - 2013-10-22 14:37
Kevés só, alkohol és cukor, annál több zöldség és gyümölcs. A gyors étkezdéket pedig felejtsük el! Maradjon annyira vékony, amennyire lehet, de ne vigye túlzásba: a testtömegindex 21 és 23 között ideális. A túlsúly, "előszobája" lehet bizonyos daganatos betegségeknek.
Gyümölcsevéssel a Parkinson-kór ellen
MTI - 2012-04-14 12:21
A Parkinson-kór súlyos és egyelőre még nem teljesen gyógyítható betegség, egy új vizsgálat azonban azt mutatta, hogy számos színes gyümölcs gyakori fogyasztása igen egészséges a megelőzés szempontjából. Egy angol és egy amerikai kutató közös munkájának eredményeit a legtekintélyesebb ideggyógyászati folyóirat, a Neurology közölte.
Vörös és sötétkék gyümölcsök fogyasztásával megelőzhető a magas vérnyomás
MTI - 2011-02-03 18:37
Aki szereti a vörös és sötétkék gyümölcsöket, amelyek sok antocianint tartalmaznak, annak ritkábban kell vérnyomáscsökkentő tablettát szednie - állapították meg angol kutatók.
Friss zöldség és gyümölcs - Újabb egészségvédő hatás?
Budai Allergiaközpont - 2010-04-17 14:31
Az Új-Zélandi Plant & Food Researchs Food Innovation vizsgálataiban a zöldségek, a gyümölcsök, a gabonafélék és a tengeri élőlények egészségvédő hatásait kutatja, és azt, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban felhasználni azokat.
Cukorbetegség: gyümölcs igen, gyümölcslé nem
MTI - 2009-03-24 09:43
Zöldségek és gyümölcsök bőségesebb, rendszeres fogyasztásával csökkenthető a felnőttekre jellemző 2. típusú cukorbetegség megjelenésének kockázata. A csaknem két évtizedes megfigyelések eredményeit a Diabetes Care szakfolyóirat közölte
Gyümölcs
Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde - 2013-02-10 12:45
Tisztelt Hölgyem / Uram!
Kérdésem a helyes gyümölcsfogyasztással kapcsolatos. Sokat olvastam már a helyes táplálkozásról, érdeklődöm a témakör iránt. Azzal szemben, hogy bizonyos elméletek egészségesnek tartják a tejet/gabonát/húst, a gyümölcsfogy