Téma: Gyümölcs - 2. oldal
Zöldség és gyümölcs - Miért és hogyan érdemes fogyasztani?
WEBBeteg - K. J., fordító - 2016.10.08. 07:38
A gyümölcsökben jóval több - egészen pontosan ötször annyi - található azokból az anyagokból, amelyek egészségünkre pozitívan hatnak, mint azt korábban évekig feltételezték, és a legjobb...
Útmutató a szezonális táplálkozáshoz
Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2016.06.03. 14:51
Itt van a nyár és végre kedvünkre válogathatunk a kertünkben, a piacon és a zöldségesek pultjain a zamatos és érett...
Kevesebb húsfogyasztással a világ egészségesebb, hűvösebb és gazdagabb lenne egy tanulmány szerint
MTI - 2016.03.22. 23:23
Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet...
3 tipp a kiegyensúlyozottabb életmódra való áttéréshez
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2016.01.04. 21:41
Túl macerás, bele se kezdek! - adjuk fel egy kiegyensúlyozottabb életmódra való áttérés nulladik lépésénél. Pedig nem kell drasztikusan megváltoztatni étkezési szokásainkat azért, hogy...
Mindent az antioxidánsokról
KamaszPanasz - 2015.05.15. 11:25
Lehet, kevesen tudják, de az oxidálás folyamata rengeteg betegséget okozhat. Ilyen például, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, vagy a kardiovaszkuláris (szív és érrendszeri) betegségek. Az...
Téli tippek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz
Nestlé - 2014.12.18. 23:23
A hideg téli napokon szervezetünk fokozott terhelésnek van kitéve, nagyobb veszélyt jelentenek az egészségügyi és lelki problémák, mint máskor. Ráadásul a gyerekek biztonságáról is a...
A gyümölcsjoghurtokban esetenként túl sok a cukor egy felmérés szerint
MTI - 2013.08.15. 17:12
A gyümölcsjoghurtok inkább számítanak cukros édességnek, mint egészséges finomságnak a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) felmérése szerint, az általuk vizsgált 16 gyümölcsjoghurtból...
Ég, izzad, kipirul az arcom, ha gyümölcsöt eszem - Az orvos válaszol
WEBBeteg - 2013.07.27. 19:41
Már többször észrevettem, hogy amikor gyümölcsöt eszek (alma, barack, eper), akkor úgy érzem, az arcom ég, izzad, és kipirulok, de csak az arcomon jelentkeznek ezek a tünetek. Miért van ez?...
Kérdések és válaszok az alma egészségi hatásairól
Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet - 2012.10.23. 11:09
Az alma mindannyiunk által ismert, legkönnyebben elérhető és talán legnépszerűbb gyümölcs. A WEBBeteg újságírója szakértőket kért fel arra, hogy értelmezzék az interneten terjedő, ám...
Cseresznye a köszvényes rohamok ellen
MTI - 2012.10.02. 23:23
A cseresznye fogyasztása csökkentheti a köszvényes rohamok kockázatát - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.
Gyümölcsevéssel a Parkinson-kór ellen
MTI - 2012.04.14. 12:21
A Parkinson-kór súlyos és egyelőre még nem teljesen gyógyítható betegség, egy új vizsgálat azonban azt mutatta, hogy számos színes gyümölcs gyakori fogyasztása igen egészséges a megelőzés...
A kivi hatásos vérnyomáscsökkentő
MTI - 2012.03.30. 09:41
Norvég kutatók bebizonyították, a kivi hatásos vérnyomáscsökkentő, rendszeres fogyasztása a vérnyomást a normál értékhez közelíti - olvasható a J. Human Hypertension című folyóirat...
Egészségesek-e a vegyszerekkel kezelt gyümölcsök? Tartósítás és kényszerérlelés
WEBBeteg - Ötvenentúl.hu - 2011.02.09. 17:12
A globális gyümölcsöskert a fogyasztók paradicsoma, a jelenség ugyanakkor komoly aggodalmakra is okot adhat. Vajon milyen eljárásokra van szükség, hogy a világ túlsó végéről utaztatott...
Vörös és sötétkék gyümölcsök fogyasztásával megelőzhető a magas vérnyomás
MTI - 2011.02.03. 18:37
Aki szereti a vörös és sötétkék gyümölcsöket, amelyek sok antocianint tartalmaznak, annak ritkábban kell vérnyomáscsökkentő tablettát szednie - állapították meg angol kutatók.
A narancs a legjobb C-vitamin forrás
Medipress - 2010.12.29. 14:04
A narancs egészséggőrző hatása régóta ismert. A Brigham Young Egyetem kutatói most azt vizsgálták, hogy egy narancs elfogyasztása vajon miért hatékonyabb, mint a C-vitamin tabletták...
Friss zöldség és gyümölcs - Újabb egészségvédő hatás?
Budai Allergiaközpont - 2010.04.17. 14:31
Az Új-Zélandi Plant & Food Researchs Food Innovation vizsgálataiban a zöldségek, a gyümölcsök, a gabonafélék és a tengeri élőlények egészségvédő hatásait kutatja, és azt, hogy hogyan lehet...
Cukorbetegség: gyümölcs igen, gyümölcslé nem
MTI - 2009.03.24. 09:43
Zöldségek és gyümölcsök bőségesebb, rendszeres fogyasztásával csökkenthető a felnőttekre jellemző 2. típusú cukorbetegség megjelenésének kockázata. A csaknem két évtizedes megfigyelések...
A gyümölcslevek is ludasak lehetnek a köszvény kialakulásában
Független Hírügynökség - 2008.02.28. 15:57
A gyümölcslevek fogyasztása is lehet ártalmas: egy friss amerikai kutatás szerint, a köszvényes ízületi panaszok mögött sokszor a gyümölcslevek állhatnak, adta hírül a BBC brit...
Étel allergia?
Orvos valaszol - Dr. Csáki Csilla - 2013.09.10. 12:24
Egyre gyakrabban előfordul ha érettebb gyümölcsöt eszem, Kapar a torkom dagad a szám. Félérett gyümölcsnél nem tapasztalom. Mi lehet ez? Milyen orvoshoz forduljak?