• Asztma diéta

        Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

        Noha bizonyítottan nincs olyan diéta, mely megszünteti az asztma tüneteit, bizonyos élelmiszerek fogyasztásával csökkenthetők a kellemetlen panaszok.

        Fogyasszon sok gyümölcsöt és zöldséget – kiváló antioxidáns források, béta-karotint, C-és E-vitamint tartalmaznak, melyek segítik csökkenteni a tüdő duzzanatát és irritációját, melyet a sejtkárosító szabad gyökök okoznak.

        Hirdetés

        Szedjen D-vitamint – A súlyos asztmában szenvedőknek általában alacsony a D-vitamin szintjük. A tojás, tej, hal, mind gazdag D-vitamin források. Ha rendszeresen tölt néhány percet a szabad levegőn, az is növeli a szervezet D-vitamin szintjét.

        Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

        Kerülje a szulfitokat – A szulfitok fokozhatják az asztmás tüneteket, tartósítószerként megtalálhatók a borban, szárított gyümölcsökben, savanyúságokban és egyéb élelmiszerekben is.

        Kerülje az allergiát kiváltó élelmiszereket – Az asztma fokozza az ételallergia kockázatát, és az ételallergiás reakciók is okozhatnak asztmás tüneteket. Az allergiát kiváltó élelmiszerek fogyasztása utáni testedzés asztmás tüneteket okozhat.

        Tartson fenn egészséges testsúlyt – A túlsúly ronthatja az asztmás tüneteket. Már kismértékű fogyás is jelentősen javíthatja a tüneteket. Tanulja meg, hogyan tarthatja fenn hosszú távon az egészséges testsúlyát!

        Ha kevesebb sót, és több Omega-3-ban gazdag ételt fogyaszt, azzal is csökkentheti a tüneteket.

        Természetes gyógymód az asztmára?


        Minden új kutatás, alternatív gyógymód, természetes alapanyagú gyógyhatású készítmény megjelenésekor felmerül bennünk a remény, hogy van természetes gyógymód az asztmára. A valóság azonban sajnos az, hogy jelenleg az asztma nem gyógyítható. Természetes gyógymód az asztmára?>>

        (WEBBeteg - Cs. K. forrás: mayo, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya)

        Legutóbb frissült: 2018.03.03 14:55
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Mi okozhat viszketést?

        Mi okozhat viszketést?

        Dr. Csuth Ágnes

        A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

        Ízületi fájdalmak

        Ízületi fájdalmak

        B. M., szakfordító

        A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

        Az Európai Bizottság iskolai programot indít az egészséges táplálkozásért

        Az Európai Bizottság az egészséges táplálkozás népszerűsítése és minél szélesebb elterjedése, továbbá az európai zöldség-, gyümölcs- és tejtermelők támogatása érdekében augusztus 1-jén új uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatej programot indít, amelyet már az ősszel induló tanév első napjától kezdve minden uniós tagállamban bevezethetnek. Magyarország közel 6 millió euró támogatást kap a programokra.

        A reflux tüneteit enyhítő ételek

        Refluxbetegségről vagy gastrooesophagealis refluxról (GERD) akkor beszélünk, ha a nyelőcső alsó záróizma nem megfelelően zár, így a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Ennek egyik legfőbb tünete az égető érzés, illetve az emésztési zavarok. Bizonyos élelmiszerekkel, megfelelő étrenddel enyhíthetők a tünetek.

        Életeket menthetnének a zöldségek és gyümölcsök

        Napi tíz adag zöldség és gyümölcs fogyasztása évente 7,8 millió ember idő előtti halálát előzhetné meg egy új brit tanulmány szerint, amelyet a BBC híroldala ismertetett.

        Zöldség és gyümölcs - Miért és hogyan érdemes fogyasztani?

        A gyümölcsökben jóval több - egészen pontosan ötször annyi - található azokból az anyagokból, amelyek egészségünkre pozitívan hatnak, mint azt korábban évekig feltételezték, és a legjobb hatást kiváltók közvetlenül a héj alatt találhatók.

        Asztmásoknak is érdemes D-vitamint szedni!

        D-vitamin-hiányos gyerekek és felnőttek esetében rosszabb tüdő légzésfunkciós értékeket és gyakoribb asztmás rohamokat figyeltek meg. A napfényvitamint azért is érdemes pótolni, mert szedésével az asztma gyógyszerek hatékonysága is növelhető.

        Kevesebb húsfogyasztással a világ egészségesebb, hűvösebb és gazdagabb lenne egy tanulmány szerint

        Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás, és évente több milliárd dollárral csökkennének az egészségügyi és a klímaváltozás okozta károk enyhítését célzó kiadások - állítják a kutatók.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.