Gyógynövény téma

A nebivolol hatóanyagú vérnyomáscsökkentők interakciói gyógynövényekkel

WEBBeteg - M. J.

A vérnyomás csökkentésére alkalmazott gyógyszerekre általánosan igaz, hogy a szervezetben bekövetkező változások befolyásolhatják a készítmények hatékonyságát. A nebivolol tartalmú szerek esetén például nem ajánlott nyugtató hatású táplálékkiegészítőket szedni. Cikkünkből kiderül, hogy miért.

Édesgyökér kivonattal a reflux ellen!

Több mint TestŐr

Ma már nagyon sokan próbálnak meg egészségesen élni, táplálkozni, mégis előfordulhat náluk is valamilyen rendellenesség, mint például a reflux. A reflux azoknál jelentkezik, akiknek valamilyen oknál fogva nem zár elég jól a nyelőcső és a gyomor közötti záróizma.

A vérnyomáscsökkentő hydrochlorothiazid és a gyógynövények kölcsönhatásai

WEBBeteg - M. J.

A magas vérnyomás gyógyszeres kezelése fegyelmezettséget és tudatos életmódot követel a betegtől, a gyógyszer megfelelő hatásának fenntartásához emellett rendszeres orvosi kontroll szükséges. Fontos tudni azonban, hogy bizonyos vérnyomáscsökkentők, például a hydrochlorothiazid tartalmú szerek hatása megváltozhat, ha a beteg növényi alapú étrend kiegészítőket szed a gyógyszeres terápia alatt.

Captopril és gyógynövények: bánjon elővigyázatosan az együttes alkalmazásukkal!

WEBBeteg - M. J.

A magas vérnyomás olyan krónikus kóros állapot, melynek gyógyszeres terápiája nagymértékben felelős a hipertónia okozta szövődmények (pl. infarktus, stroke) megelőzéséért. A gyógyszerek orvosi előírás szerinti alkalmazása fontos tényező, ám sokan a vérnyomáscsökkentők mellett egyéb, természetes módszerekkel is kiegészítik a kezelést, amely a gyógyszer hatásának elégtelenségét okozhatja.

Tormával az allergia ellen!

Több mint TestŐr

Nehéz meghatározni, hogy melyik az az időszak, ami a legrosszabbnak nevezhető az allergiások szempontjából, de ilyenkor, nyárutón a parlagfű mindenképp nagy problémát okoz, ez a legveszélyesebb allergén, ami legalább kétmillió embert érint az országban.

Diphenhydramin és a gyógynövények kombinációja: milyen interakciókra számíthat?

WEBBeteg - M. J.

A hányingert, illetve a hányást konkrét betegség hiányában kiválthatja az utazás, felfokozott lelkiállapot, illetve különféle eszközös egészségügyi vizsgálatok is. A diphenhydramin sóját, a dimenhidrinátot tartalmazó gyógyszerek alkalmasak az émelygés, hányás megelőzésére, illetve kezelésére. Érdemes azonban a természetes gyógymódok alkalmazását mellőzni e típusú hányáscsillapító gyógyszer szedése idején.

Cukorbetegek figyelmébe: az exenatid tartalmú szerek is kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógynövényekkel

WEBBeteg - M. J.

A II-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet nem termel elegendő inzulint vagy nem képes a szervezetben lévő inzulint hatékonyan felhasználni, így a vércukorszint nem kellőképpen szabályozott. A diabétesz kezelésére számos gyógyszer létezik. Ezek közül az exenatid hatóanyagú készítmények esetén érdemes figyelembe venni, hogy bizonyos gyógynövényekkel együtt a gyógyszer hatékonysága elmaradhat a várttól.

Ábrahám Edit a fiatalság titkát keresi

Több mint TestŐr

Az öregedés folyamatát minden nő szeretné megállítani vagy lassítani. Kiderült, az öregedés lassítható! Így van ezzel Ábrahám Edit is, aki a T-Kód kísérlet keretében próbálta megtalálni a fiatalság titkát

Csonka András, a kortalan színész

Több mint TestŐr

Bár Csonka András nemrégiben ünnepelt egy igen kerek születésnapot, mégis Ő az egyik legkortalanabb színész hazánkban!

Hódi Pamela édes diétája

Több mint TestŐr

Azoknak a legnehezebb diétázni, akik kifejezetten szeretik az édességeket, de nekik sem kell lemondaniuk az édes ízről!