• Gyógynövény téma

    WEBBeteg - M. J.
    A magas vérnyomás olyan krónikus kóros állapot, melynek gyógyszeres terápiája nagymértékben felelős a hipertónia okozta szövődmények (pl. infarktus, stroke) megelőzéséért. A gyógyszerek orvosi előírás szerinti alkalmazása fontos tényező, ám sokan a vérnyomáscsökkentők mellett egyéb, természetes módszerekkel is kiegészítik a kezelést, amely a gyógyszer hatásának elégtelenségét okozhatja.
    Több mint TestŐr
    Nehéz meghatározni, hogy melyik az az időszak, ami a legrosszabbnak nevezhető az allergiások szempontjából, de ilyenkor, nyárutón a parlagfű mindenképp nagy problémát okoz, ez a legveszélyesebb allergén, ami legalább kétmillió embert érint az országban.
    WEBBeteg - M. J.
    A hányingert, illetve a hányást konkrét betegség hiányában kiválthatja az utazás, felfokozott lelkiállapot, illetve különféle eszközös egészségügyi vizsgálatok is. A diphenhydramin sóját, a dimenhidrinátot tartalmazó gyógyszerek alkalmasak az émelygés, hányás megelőzésére, illetve kezelésére. Érdemes azonban a természetes gyógymódok alkalmazását mellőzni e típusú hányáscsillapító gyógyszer szedése idején.
    WEBBeteg - M. J.
    A II-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet nem termel elegendő inzulint vagy nem képes a szervezetben lévő inzulint hatékonyan felhasználni, így a vércukorszint nem kellőképpen szabályozott. A diabétesz kezelésére számos gyógyszer létezik. Ezek közül az exenatid hatóanyagú készítmények esetén érdemes figyelembe venni, hogy bizonyos gyógynövényekkel együtt a gyógyszer hatékonysága elmaradhat a várttól.
    Több mint TestŐr
    Az öregedés folyamatát minden nő szeretné megállítani vagy lassítani. Kiderült, az öregedés lassítható! Így van ezzel Ábrahám Edit is, aki a T-Kód kísérlet keretében próbálta megtalálni a fiatalság titkát
    Több mint TestŐr
    Bár Csonka András nemrégiben ünnepelt egy igen kerek születésnapot, mégis Ő az egyik legkortalanabb színész hazánkban!
    Több mint TestŐr
    Azoknak a legnehezebb diétázni, akik kifejezetten szeretik az édességeket, de nekik sem kell lemondaniuk az édes ízről!
    Több mint TestŐr
    A T-kód kutatási programban egy mongóliai gyógynövény kivonatát szedte heteken keresztül Ábrahám Edit, Sarka Kata és Csonka András, akik saját magukon mérhették le a baktövis funkciójavító hatásait!
    WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    Mivel az egyik leggyakoribb légúti panasz a köhögés, így a gyógyszerek mellett számtalan házi praktika is létezik, amely segíthet enyhíteni a tüneteinket. Fontos azonban tudni, hogy az általunk választott természetes módszer milyen jellegű kölcsönhatást eredményezhet az orvos által felírt készítménnyel együtt alkalmazva.
    WEBBeteg
    A trombózis és embólia megelőzésére használt véralvadásgátlók közül az egyik leggyakoribb hatóanyag a warfarin, amelynek hatását számos tényező befolyásolhatja. A gyógynövényeket olykor ártalmatlannak tekintjük, és nem is gondolunk bele abba, hogy ugyanolyan hatással lehetnek a gyógyszereinkre, mint az alkohol vagy egy másik gyógyszer.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!