A Herbafulvo hatásai: magyar gyógynövény komplex az egészségért

Támogatott tartalom
megjelent:

Nagyon régi a mondás, miszerint "fűben, fában orvosság". Az ember ősei kizárólag a természet kincsestárára támaszkodhattak, ha valami problémájuk volt, hiszen nem ismerték a gyógyszereket, vagy az orvoslást. A növényekkel való gyógyítás végig fennmaradt az emberiség történelme során, minden időszakban más elnevezéssel futottak a gyógyítók, akik ismerték a gyógynövények hatásait. (x)

Manapság is rengetegen foglalkoznak a gyógyfüvek, gyümölcsök vagy akár a virágok speciális hatásaival, van, aki a népi gyógyászat keretein belül, van, aki alternatív gyógymódként, és vannak orvosok is, akik kiegészítik vele a nyugati orvoslást.

A növények a keleti gyógyászatban például a masszázs részét is képezhetik, angliából a Bach-virágterápia terjedt el, míg hazánkban több ember nevéhez is fűződnek a gyógynövényekből előállított teák és tinktúrák.

A Herbafulvo gyógynövényi komplex megalkotását is az emberek növényekbe vetett hite és tudása hívta életre, méghozzá egy magyar agrármérnöknek köszönhetően.

A gyógynövények sok esetben segíthetnek a kezeléseket kiegészíteni, megelőzni a problémákat, vagy jótékonyan hathatnak testünk élettani folyamataira, de természetesen gyógyszerként nem tekinthetünk rájuk. Garancia nincs a növények gyógyító hatására, de, ahogy évszázadokon keresztül, napjainkban is érdemes felfedezni jótékony szerepüket az egészségvédelemben.

Védelmi vonalunk, az immunrendszer

Az immunrendszer egy sok tagból álló rendszer, melynek feladata a betegségekkel szembeni védekezés, és a kórokozók felismerése, elpusztítása. Részét képezi a bőr, a lép, a csecsemőmirigy, a nyirokszervek, a bélflóra hasznos baktériuma, de a vér sejtes elemei is, azaz a limfociták, amelyek azért felelősek, hogy ellenállóak maradjunk a kórokozókkal szemben. A jól működő immunrendszer felismeri a szervezetünkbe bejutó vagy behatoló idegen anyagokat, és megkezdi a védekező reakciókat. Ilyenkor a fehérvérsejtek ellenanyag termeléssel, vagy bekebelezéssel semmisítik meg a káros mikroorganizmusokat.

A nem megfelelően működő immunrendszer sajnos számos gondot okozhat, fogékonyabbak lehetünk a betegségekre, könnyebben leverhet minket a lábunkról egy sima nátha is, de az is előfordulhat, hogy a túlzott reakciói miatt allergia vagy autoimmun problémák lépnek fel. Fontos tehát, hogy az immunrendszerünk ne csak erős legyen, de helyesen is működjön.

Az immunrendszer tunningolását valamiért a téli időszakra tesszük, pedig valójában egész évben fontos a felkészültség, a védelem, és a rendszer erősítése. A koronavírus megjelenésével például láthattuk, hogy egyáltalán nem évszak függő, mikor van szükség a szervezet “pajzsára”.

Hogyan fejlesztették ki a Herbafulvot?

Egy magyar agrármérnök, Mester Károly alkotta meg azt a növényi esszencia komplexet, ami elképzelései szerint a modernkori ember, és annak problémáiból kialakuló betegségek kiegészítő kezelésére és a szervezet egészséges működésének támogatására szolgálhat.

Életmódunk és táplálkozásunk sokat változott az új évtizedekben, sok a feldolgozott étel, az adalékok, tartósítószerek, amikhez evolúciósan még nem is feltétlen tudott adaptálódott a szervezetünk. Könnyen megborul a természetes egyensúly, a homeosztázis, ha a megfelelő tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem a kellő mennyiségben jutnak be a szervezetbe. A magyar feltaláló ennek megfelelően kísérletezte ki a Herbafulvo essenciát.

Nevét onnan kapta az étrend-kiegészítő ital, hogy arginin-fulvosavat tartalmaz a sokféle gyógynövény mellett.

Mester Károly kutatásai szerint a Herbafulvo elősegítheti a jótékony bélbaktériumok működését és szaporodását, emellett a gyomor- és bélnyálkahártyára is regeneráló hatása lehet, miközben serkentheti az emésztést. Egyes vizsgálatokban a komplexet összefüggésbe hozzák a máj és a vese regenerációjával, amit magas vitamin tartalmának és gyulladáscsökkentő összetevőinek tulajdonítanak. A növényi flavonoidok, polifenolok és antioxidánsok sok más folyamatra is kedvező hatást gyakorolhatnak.

Milyen összetevői vannak pontosan a Herbafulvonak?

A komplex alapja a 10 féle gyógynövény, és a fuvolsav, de összesen közel 80 féle mikroanyag van benne. Tartalmaz fekete áfonya levelet, édesköményt, ánizst, csipkebogyót, mezei sóskát, nagy csalánt, orvosi zsályát, orvosi székfüvet, vadrózsát és máriatövist is.

A benne található fuvolsav L-arginin komplex a laboratóriumi vizsgálatok alapján a nitrogén-monoxid termelésben játszik szerepet. Ez a molekula a hajszálérhálózat oxigénszállításának nélkülözhetetlen eleme, így feltételezhetően az emberi szervezetben is úgy hathat a Herbafulvo, mint mesterséges körülmények között.

A Herbafulvo összetevőit a sóiszapos parajdi só koronázza meg, ami számos mikroelemeket tartalmaz és lévén, hogy só, szabályozza a sejtek ozmotikus nyomását. Almapektin is van az italban, ami egy rost fajta, táplálékot jelent a bélflóra baktériumainak, azaz a probiotikumoknak.

A Herbafulvo hatásai a feltalálója szerint

Főként a keringési-, az emésztési szervrendszer panaszai esetén, a máj és a vese védelmében javasolja fogyasztani az esszenciát, de hatása a következő esetekben is pozitív lehet:

  • Támogatja a bélflórát, hozzájárulva annak mielőbbi regenerálódásához pl. a hasmenés, székrekedés, puffadás, az áteresztő bélszindróma esetén.
  • Mivel a bélflóránk az immunrendszerünk fontos része, a betegségekkel szemben is ellenállóbak lehetünk, könnyebben felépülhetünk.
  • A komplex rákmegelőző hatását is vizsgálják rá, mivel alkotóelemei serkentik a védekező fehérvérsejtek termelődését, ezáltal erősítik az immunrendszert, és a növényi összetevők a gyulladások ellen hatnak.
  • A fuvolsav-L-arginin összetevő miatt a hajszálerek oxigénellátásának növelésével jótékonyan hathat a vérnyomásra is.
  • Megfigyelések szerint a Herbafulvo a vércukorszintre is pozitívan hat.
  • Gyulladáscsökkentő összetevői segítik a sejtek regenerációját, így kiegészítő kezelésként ízületi fájdalmak, reumás panaszok esetén is kedvezően hathat.
  • A flavonoidok és polifenolok gyorsíthatják, támogathatják a szervezet méregtelenítési folyamatait a májban.
  • Magas vitamintartalma csökkentheti a fáradékonyságot és az ingerlékenységet.

A Herbafulvo esszenciát felnőttek és gyerekek egyaránt ihatják, nem lehet túladagolni. Akár egész évben fogyasztható, napi 40 ml ajánlott mennyiséggel, amit az adagoló segítségével könnyen ki tudunk mérni. Vízbe, teába, vagy szénsavmentes üdítőbe is keverhetjük.

A Herbafulvo növénykivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot, továbbá gyógyhatással, betegség megelőző hatással nem rendelkezik.

(Támogatott tartalom)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.