Gyógynövény téma

Ginzeng és férfi szexuális problémák - Nézzük a tudományos oldalról!

WEBBeteg - Illyés András, biológus

A ginzeng szexuális jellegű problémákra, köztük a merevedési zavarokra gyakorolt lehetséges előnyös hatásaival már több tudományos kutatás is foglalkozott: teljesen egyértelmű bizonyítékot még nem sikerült találni, a legtöbb vizsgálat azonban egy javasolható alternatív kezelésként tekint a ginzeng alkalmazására.

Fájdalomcsillapító és étrend-kiegészítők: veszélyes mellékhatások is kialakulhatnak!

WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész

A fájdalom talán a leggyakoribb tünet, amelyet mindannyian igyekszünk mihamarabb csillapítani. Léteznek azonban olyan esetek, amikor az enyhébb fájdalomcsillapítók hatástalannak bizonyulnak. Ekkor javasolhat számunkra a kezelőorvos vagy gyógyszerész metamizol-nátrium tartalmú készítményeket. Fontos tudnia azonban, hogy ezek a gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek egyes gyógynövényekkel, étrend-kiegészítőkkel.

Műtét előtt áll? Ezekkel a (gyógy)növényekkel vigyázzon!

Trombózisközpont - Dr. Csókáné Török Orsolya, fitoterapeuta

A természetgyógyászat egyre nagyobb teret hódít napjainkban, így szinte minden családban megtalálható pár gyógytea vagy táplálékkiegészítő. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy vannak olyan készítmények is, melyek használatát műtét előtt ajánlott felfüggeszteni, mivel növelhetik a vérzékenységet.

A sokoldalú körömvirág - Milyen problémák esetén hatásos?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító, lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A körömvirág (Calendula officinalis) egész Európában elterjedt gyógynövény. A gyógyászatban a szárított virágokat használják fel, mivel a növény értékes hatóanyagai nagyrészt a sárga színű virágokban koncentrálódnak.

Fűszerekkel vagy gyógynövényekkel is ízesíthetjük a pálinkát!

Több mint TestŐr

Akár szegfűszeggel, ánizzsal vagy rozmaringgal is tovább fűszerezhetjük a pálinkát. A fűszerek, gyógynövények néhány hét alatt különleges zamattal színesítik a gyümölcspárlatot. És ezalatt a pár hét alatt a gyógyhatásuk is belekerül az italba.

Acetilszalicilsav és gyógynövények: együtt vérzést is okozhatnak

WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész

A forgalomban lévő fájdalomcsillapító gyógyszerek közül sok népszerű típus hatóanyaga az acetilszalicilsav, amely hatásos, de nem minden esetben veszélytelen. Kölcsönhatásba léphet ugyanis a szintén széles körben népszerű gyógynövényalapú étrend-kiegészítők egy-egy összetevőjével.

Gyógyfüvekkel az igazi férfiasságért!

Több mint TestŐr

Azt már tudjuk, hogy a sokféle gyógynövény sokféle bajra lehet orvosság, de vajon a férfiasság terén is támogató lehet mondjuk egy saláta? A gyógynövények segítő hatásáról érdemes tájékozódni, és becsempészni a mindennapjainkba. Így nemcsak egészségesebbek leszünk, de a gyógyszerek káros mellékhatásait is elkerülhetjük.

Gregor Bernadett már nem kívánja az édességet!

Több mint TestŐr

A gyönyörű színésznő mindig odafigyelt az alakjára, de saját bevallása szerint az édesség volt a gyengéje. Gyógynövények segítségével pár hónapja megszabadult ettől a függőségtől. Régen a füvesemberek tudását elismerték és tisztelték. A XXI. században újra egyre nagyobb figyelmet kapnak a gyógynövények és ezeknek a szervezetre gyakorolt segítő hatásai.

A desloratadin alapú antihisztaminok és a gyógynövények interakciói

WEBBeteg - M. J.

Az allergia kellemetlen tüneteit bizonyos fokig természetes megoldásokkal is lehet enyhíteni, azonban amikor a beteg közérzetére tartós negatív hatást gyakorolnak az allergének, szóba jöhet az allergiaellenes szerek, az antihisztaminok alkalmazása. Fontos azonban, hogy a hatóanyagok lehetséges kölcsönhatásai miatt a két kezelési módszert egyszerre ne alkalmazzuk.

Gregor Bernadett ezzel a módszerrel őrzi meg alakját

Több mint TestŐr

Gregor Bernadett elmondta, hogy az ő fogyásában mi az az öt gyógynövény, ami segítette.