• Gyógynövény téma

    WEBBeteg - B. M. , szakfordító, lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A körömvirág (Calendula officinalis) egész Európában elterjedt gyógynövény. A gyógyászatban a szárított virágokat használják fel, mivel a növény értékes hatóanyagai nagyrészt a sárga színű virágokban koncentrálódnak.
    Több mint TestŐr
    Akár szegfűszeggel, ánizzsal vagy rozmaringgal is tovább fűszerezhetjük a pálinkát. A fűszerek, gyógynövények néhány hét alatt különleges zamattal színesítik a gyümölcspárlatot. És ezalatt a pár hét alatt a gyógyhatásuk is belekerül az italba.
    WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    A forgalomban lévő fájdalomcsillapító gyógyszerek közül sok népszerű típus hatóanyaga az acetilszalicilsav, amely hatásos, de nem minden esetben veszélytelen. Kölcsönhatásba léphet ugyanis a szintén széles körben népszerű gyógynövényalapú étrend-kiegészítők egy-egy összetevőjével.
    Több mint TestŐr
    Azt már tudjuk, hogy a sokféle gyógynövény sokféle bajra lehet orvosság, de vajon a férfiasság terén is támogató lehet mondjuk egy saláta? A gyógynövények segítő hatásáról érdemes tájékozódni, és becsempészni a mindennapjainkba. Így nemcsak egészségesebbek leszünk, de a gyógyszerek káros mellékhatásait is elkerülhetjük.
    Több mint TestŐr
    A gyönyörű színésznő mindig odafigyelt az alakjára, de saját bevallása szerint az édesség volt a gyengéje. Gyógynövények segítségével pár hónapja megszabadult ettől a függőségtől. Régen a füvesemberek tudását elismerték és tisztelték. A XXI. században újra egyre nagyobb figyelmet kapnak a gyógynövények és ezeknek a szervezetre gyakorolt segítő hatásai.
    WEBBeteg - M. J.
    Az allergia kellemetlen tüneteit bizonyos fokig természetes megoldásokkal is lehet enyhíteni, azonban amikor a beteg közérzetére tartós negatív hatást gyakorolnak az allergének, szóba jöhet az allergiaellenes szerek, az antihisztaminok alkalmazása. Fontos azonban, hogy a hatóanyagok lehetséges kölcsönhatásai miatt a két kezelési módszert egyszerre ne alkalmazzuk.
    Több mint TestŐr
    Gregor Bernadett elmondta, hogy az ő fogyásában mi az az öt gyógynövény, ami segítette.
    WEBBeteg - M. J.
    A vérnyomás csökkentésére alkalmazott gyógyszerekre általánosan igaz, hogy a szervezetben bekövetkező változások befolyásolhatják a készítmények hatékonyságát. A nebivolol tartalmú szerek esetén például nem ajánlott nyugtató hatású táplálékkiegészítőket szedni. Cikkünkből kiderül, hogy miért.
    Több mint TestŐr
    Ma már nagyon sokan próbálnak meg egészségesen élni, táplálkozni, mégis előfordulhat náluk is valamilyen rendellenesség, mint például a reflux. A reflux azoknál jelentkezik, akiknek valamilyen oknál fogva nem zár elég jól a nyelőcső és a gyomor közötti záróizma.
    WEBBeteg - M. J.
    A magas vérnyomás gyógyszeres kezelése fegyelmezettséget és tudatos életmódot követel a betegtől, a gyógyszer megfelelő hatásának fenntartásához emellett rendszeres orvosi kontroll szükséges. Fontos tudni azonban, hogy bizonyos vérnyomáscsökkentők, például a hydrochlorothiazid tartalmú szerek hatása megváltozhat, ha a beteg növényi alapú étrend kiegészítőket szed a gyógyszeres terápia alatt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!