A természet kincsei egy üvegbe zárva

Szponzorált tartalom
megjelent:

Lassan megint eltelik a tél, annak minden szépségével és nehézségével együtt. Sok szülő félve várja ezt az időszakot, hiszen jól tudják, ez a vírusok, baktériumok időszaka lesz, amikor gyermekeink épphogy kiheverik az egyik betegséget, néhány nap ovi után már újra ágynak esnek. (x)

Korábban én is teljesen fegyvertelennek éreztem magam a téllel szemben, de mára gyakorló szülőként egyre kevésbé aggódom ezen, hiszen volt időm kitapasztalni, hogyan turbózhatom fel gyermekeim immunrendszerét, így visszaszorítva vagy lerövidítve a rájuk leselkedő betegségeket.

A megoldásom egyértelműen a megelőzésen alapszik

Így nagy hangsúlyt fektetek az egészséges táplálkozásra, a megfelelő alvás mennyiségére, a friss levegőn való mozgásra, illetve az immunrendszer támogatására.

Gyógynövényes immunvédelem

Igyekszem kerülni az olyan termékeket, melyek hozzáadott cukrot tartalmaznak, vagy tele vannak mesterséges összetevőkkel, ezért a gyógynövények mindig előnyt élveznek nálam. Így találtam rá a hazánkban is őshonos fekete bodzára, mely az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyógynövény. Virágát, levelét és termését használhatjuk fel különböző módon. A virágzataflavonoidokat, fahéjsav-származékokat, illóolajat, glikozidot és nyálkát tartalmaz. A bogyó gyümölcssavakat, C-vitamint, A-vitamint, flavonoidokat, valamint antociánokat (szambucint) tartalmaz. A levél nagy koncentrációban tartalmaz kéksav-glikozidokat, mint pl. szambunigrint.

A téli és tavaszi időszakban nekem leginkább a virágára van szükségem, hiszen az ebből készült tea segíti az emésztést, köhögéscsillapító hatású, megfázásra, hörghurutra, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják. Orrdugulás, köhögés esetén inhalálni is lehet teájával, kiválóan tisztítja a légutakat, oldja a lerakódást, köptető hatása van, szóval minden tulajdonságot megtaláltam benne, ami segít átvészelni a betegségekben gazdag időszakokat.

Persze az esetek többségében nem igazán van időm lekvárt, szörpöt vagy teát főzni a fekete bodzából, főleg, hogy a téli hónapokban nem is áll rendelkezésemre a gyógynövény, ezért váltottam az Alpikol málnaízű szirupra, mely 3 éves kortól alkalmazható az egész család számára. Fő összetevői közt megtalálható a fekete bodza gyümölcskivonat, a dél-afrikai muskátli gyökérkivonat, illetve cinket is tartalmaz. Az Alpikol szirup nem tartalmaz tartósítószereket és a málna ízesítés miatt a gyerekek is örömmel fogyasztják.

Szóval viszlát tél, várunk tavasz!

Cikkajánló

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Immunerősítés
Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.
Fogantatás előtt
Fogantatás előtt

Életmódváltásra is szükség lehet.

Hát- és derékfájás
Hát- és derékfájás

Mire utalhat, ha reggel tapasztalja?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.