• Csontritkulás témájú cikkek

    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Az elmúlt években felére csökkent a kezelt csontritkulásban szenvedők száma, jóllehet, mind többen (csaknem 900 ezren) érintettek a „néma járványban”.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    Brit tudósok hosszútávfutó nők körében vizsgálták, hogy mekkora a csontritkulás (oszteoporózis) kialakulásának esélye és a csonttörés kockázata.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    Azok a nők, akiket csontritkulással diagnosztizálnak, hajlamosak azt gondolni, hogy ettől kezdve minden mozgásfajtától óvakodniuk kell, mert így előzhetik meg legkönnyebben a töréseket. A valóság azonban éppen az ellenkezője – ismerteti dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd szakorvosa.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    Egy természetes fehérje lehet a csontritkulás kezelésének kulcsa egy nemzetközi kutatócsoport szerint. Egereken végzett kísérlet eredményei azt mutatják, hogy az interferon-gamma serkentette a csontok felépülését és korlátozta az oszteoporosis miatti csontsérülések kialakulását.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Ha Ön nő, és éppen fogyókúra vagy étkezési szokásain való változtatás elkezdését fontolgatja, óvakodjon a magas proteintartalmú készítményektől! - figyelmeztet a Medbroadcast internetes portál egy új kutatás eredményeire alapozva.
    WEBBeteg - F.E.
    A csontbiológia területén zajló kutatások egyik „nagy” felfedezettje napjainkban a denosumab nevű hatóanyag, amelytől nemcsak a csontbetegségek érintettjeit gondozó szakorvosok várnak terápiás „hasznot”, hanem a reumatológusok mellett a különféle tumorok gyógyításával foglalkozó orvosok is.
    KamaszPanasz
    Az intenzíven sportoló lányoknál fellép egy betegségegyüttes kialakulásának veszélye, amit a női sportolók hármas szindrómájának hívunk. Ez a következő tüneteket foglalja magában: rendszertelen étkezés, a menstruáció abbamaradása, valamint a csontritkulás. A beteg a tünetegyüttes egy, két, de akár mindhárom komponensétől szenvedhet.
    Diagnoscan Magyarország
    A csontritkulás Magyarországon 900 000 embert érint, az Európai Uniós adatok szerint minden harmadik menopauzán átesett nő és minden ötödik ötven év feletti férfi szenved ebben a betegségben. (x)
    Diagnoscan Magyarország
    A csontsűrűségmérés csontritkulásban szenvedő betegeknek, nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott. Csonttörésen átesett, klimax körüli életkorban levő nőknek, vagy olyanoknak, akiknek a családjában csontritkulásra visszavezethető törés fordult elő. Hormonális betegség vagy felszívódási zavar, vagy cukorbetegség esetén is. (x)
    WEBBeteg - bild.de
    Egy amerikai tanulmány szerint, a D-vitamin hiánya pubertáskorban súlyfelesleghez vezet, sőt a növekedést is gátolja. Legjobb D-vitamin forrásaink a zsíros halak, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, gombafélék, az avokádó, a spenót, és a borjúhús.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!