Császármetszés téma

A császármetszéssel születettek között több az asztmás

Független Hírügynökség

A császármetszéssel világra hozott gyerekek hajlamosabbak az asztmára, állapították meg holland kutatók. Erről kedden adott hírt a BBC brit közszolgálati hírportál a Thorax című orvosi szaklap alapján.

Négyes ikrek születtek Budapesten

Független Hírügynökség

Négyes ikrek születtek kedden az egyik budapesti kórházban, egy kislány és három kisfiú jött világra. Bernadett 1660, Bertalan 1490, Gábor 1400, Péter 1240 grammos.

Mindössze 10 percig élt a világ eddigi legnagyobb újszülöttje

Független Hírügynökség

15,2 kilogrammos kisbabát szült egy asszony Bangladesben. A szülőknek el kellett rejteniük a nyilvánosság elől kisfiúk holttestét, mert többezer helybéli járt csodájára a rekordsúlyú babának.

Meghalt a kétfejű bangladesi kisfiú

Független Hírügynökség

Meghalt az a bangladesi kisfiú, aki egy testtel és két fejjel született hétfőn Banglades délnyugati részén. Az újszülöttet szülei hazavitték a kórházból, ahol a nem megfelelő ellátás miatt szerda éjjel életét vesztette - közölte csütörtökön KS Alam, a keshobpuri kórház gyermekorvosa.

Túl sok német nő szül császármetszéssel

Független Hírügynökség

Németországban az anyák 30 százaléka császármetszéssel hozza világra kisbabáját: a szakemberek szerint ez a metódus a szülések kétharmadánál felesleges rizikót jelent és ráadásul nagyon költséges is.

Kétszer született meg a kisbaba

Független Hírügynökség

A kis Macee McCartney-nak két születésnapja van, és nem azért, mert szökőévben, február végén jött a világra, hanem mert tényleg kétszer született meg az Egyesült Államokban.

Szülés után halt meg egy asszony Gyulán

FH

Három héttel hatodik gyereke születése után meghalt egy sarkadi nő a gyulai kórházban. A család szerint orvosi műhiba történt, ezért a rendőrséghez fordultak. A kórházban viszont úgy vélik: mindent megtettek az asszonyért.

A fiúknál nagyobb a csecsemőhalandóság

FH

Az újszülött kisfiúk körében 24 százalékkal gyakoribb a csecsemőhalál, mint a kislányoknál, állapítja meg egy húsvét hétfőn közzétett tanulmány. Ez 15 fejlett ország csecsemőhalandósági adatainak összehasonlító elemzéséből derült ki.

Császármetszés

Orvos valaszol - Dr. Kiss György

Tisztelt dr. Úr Szeretném a segitségét kérni az alábbi kérdésekkel kapcsolatban. 2 gyermekem van az első természetes szűlés volt. A második császármetszés. Ez 5 éve volt. A párommal szeretnénk még egy babát, de engem megrémít a szűlés. A második bab

Császármetszés

Orvos valaszol - Dr. Kiss György

Tisztelt Doktor úr/nő! Császármetszéssel született kisfiam tavaly december végén. Kontoroll vizsgálaton volt egy borsónyi göb a heg alatt bal oldalon. Most viszont az egész heg alatt bal oldalon illetve felette ,körülötte nyomásra illetve egyébként