Hajlamosabbak az allergiára, akik császármetszéssel születtek

szerző: Bak Marianna, biológus szakfordító - WEBBeteg
megjelent:

Két éves kortól ötször gyakrabban játszódik le allergiás reakció - az olyan allergénekkel szemben, mint például a házi por – azok szervezetében, akik császármetszéssel születettekkel.

A San Antonio-i Immunológiai Akadémia tudósai jutottak erre az eredményre több mint 1000 gyermek hosszú távú megfigyelése során.

Mindez azzal magyarázható, hogy a természetes úton való születés során a gyermek a szülőcsatornában kapcsolatba kerül bizonyos mikroorganizmusokkal, ami feltehetően pozitív hatással van az immunrendszerre, és az allergénnel való találkozáskor nem játszódik le a nem kívánt reakció. A természetes úton született gyerekeknél nincs összefüggés a vérben található antitestek és a háztartásban előforduló allergének közt.

Ezzel szemben azok vérében, akik császármetszéssel születtek, ötször nagyobb valószínűséggel fordulnak elő ezek az antitestek. – közölte a The Journal of Allergy and Clinical Immunology c. szakmai lap.

Immunterápia a háziporatka allergia ellen

A lakáson belül jelentkező allergiás tüneteket nagy százalékban a háziporatka jelenléte okozza. A tüsszögéssel, orrdugulással és köhögéssel járó panaszok a téli időszakban felerősödnek, megfelelő kezeléssel azonban mindez elkerülhető. Immunterápia a háziporatka allergia ellen

(WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Forrás: wissenschaft-aktuell.de)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Hidvégi Edit, Dr. Brugós László
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.