• Császár metszés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! Február 12.-en volt sürgősségi császár metszésem,egy hónapig nem volt semmi gondom,majd március 8.-án felszaladt a császár metszés egy kb.5cm része,több mint egy hónapig napi szinten mosták át a sebet,ami kiderült hogy nem is szabadott volna,mutattak ki baktériumot proteus mirabiliis,3 doboz antibiotikumot bevettem tök feleslegesen,mert kiderült nem is érzékeny rá,majd a 4.-ik doboz úgy néz ki segített, van egy kb 4cm hely ahol hám hiányos,mert folyton letépték a ragasztást,azóta has hálót használok,most hetente 2 x jár ki egy hölgy, ezüst kolloid kötszert tesz a sebre,ami már teljesen felsarjadt és elkezdett össze húzódni a seb, viszont ott ahol a hámhiányos hely van, illetve környékén rettenetesen ég meg csíp,az egész alhas,meg a medence csontomig néha,a kérdésem az lenne hogy a hámhiányos rész kisugározhat máshova is? Vagy aggódjak hogy esetleg tályog, össze növès,hegesedès,vagy hasonló? Lázam nincs, szèkletem,vizeletem normális,fekvő helyzetben enyhül az érzés! Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Kiss György válasza a Császármetszés témában

        Tisztelt Hölgyem ! A hámhiányos hely sebgyógyulási folyamata remélhetőleg rövidesen bekövetkezik és igy panaszai is csökkenni fognak, illetve megszünhetnek. Kétségtelen, hogy egy mütéti utáni szövődmény okozta helyzettel állunk szemben annak minden nehézségével együtt. Válaszom az, hogy a még jelenleg meglevő hámhiányos hely kisugárzása nem hatolhat a medencecsontig, viszont maga a mütét ténye és a hosszas konzervativ kezelés miatt is feltétlenül hasi és hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék, sőt még az MRI vizsgálatot sem tartom kizártnak, panaszai korrekt tisztzására. Ezen uton lehetne képet nyerni a hasfal és a kismedencei szervek jelenlegi állapotáról és határozná meg a további teendőket is. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. május 04., 18:21; Megválaszolva: 2019. május 10., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: