• Bőrrák téma

    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit családorvos
    Bőrrák
    A közönséges anyajegyek a hétköznapi ember számára nem különíthetők el sem az úgynevezett atípusos anyajegyektől, sem magától a kialakult bőrráktól, ezért fontos, hogy minden változást bőrgyógyász ellenőrizzen.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    A ma 40-50 éves generációban szakértők szerint igen magas a bőrrák és más bőrdaganatok kialakulásának kockázata.
    WEBBeteg - Sz. M., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    Csodaszer lenne az A-vitamin, már ami a bőrrák megelőzését illeti? Ez ügyben óvatosnak kell lennünk, már csak azért is, mert a bőrráknak különböző típusai vannak. Amitől mindenki retteg, az a melanoma, a bőr pigmentsejtjeiből kialakuló rosszindulatú daganat.
    WEBBeteg
    Bőrrák
    A megfelelő napvédő szerek helyes alkalmazásával elkerülhető a napégés és az UV-sugárzás többi káros következménye. De melyik termék a megfelelő?
    Semmelweis Egyetem
    A koronavírus miatt idén nagyon sokan hosszú hetekig alig mentek szabad levegőre, így kevesebb napfény érte a bőrüket. Ezért nincsenek felkészülve a napozásra, hamarabb leéghetnek, ami növeli a bőrdaganatok kialakulásának kockázatát. A napozás megkezdésekor egyébként is minden évben a fokozatosság a legfontosabb, hiszen pár nap alatt nem lehet lebarnulni.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    A fekete bőrrák (melanoma malignum vagy röviden melanoma) kialakulhat már meglévő bőrelváltozásból (májfolt, anyajegy, szeplő, lentigo maligna, in situ melanoma), de teljesen újonnan is megjelenhet addig mindenféle látható elváltozástól mentes bőrfelületen is.
    WEBBeteg
    Bőrrák
    Odafigyeléssel és gondoskodással tavasszal is mindenkinek szép és egészséges lehet az arcbőre.
    WEBBeteg
    Bőrrák
    A fényvédelmet kezdjük el már tavasszal, mindig legyünk felkészültek és elővigyázatosak ebben az évszakban is.
    WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
    Felmérések alapján a melanoma malignum az esetek 80 százalékában kezdeti állapotban kerül felismerésre, amikor a betegség 5 éves túlélési esélye akár a 90 százalékot is eléri. A betegség lefolyása és a kezelés sikeressége elsősorban a tumor vastagságától függ.
    WEBBeteg - Dr. Baki Márta onkológus
    Melanoma gyanúja esetén törekedni kell annak sebészi ellátására, a daganat kimetszésére. Ennek eredményéből nyerhető adat a környező nyirokcsomók állapotára, amely meghatározza a kezelés további lépéseit is. Amennyiben indokolt, mert a daganatos elváltozás továbbterjedt az eltávolított szövetrészen, a műtéti beavatkozás megismétlésére kerülhet sor.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!