Allergiás nátha téma

Orröblítés sós vízzel - Mire figyeljünk?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-10-11 17:03
Orröblítés
A sós vizes orröblítés egy új divatnak tűnik, pedig nem az: Indiában az ókor óta alkalmazzák az orrüreg tisztítására. Az orrüreg öblítését fül-orr-gégészeti és egyéb szakmai ajánlások is javasolják.

Pollenallergia: tünetek, okok és kezelés

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-07-15 11:33
Pollenallergia
Orrfolyás, viszkető szem, duzzadt nyálkahártya, sokaknak ismerősek lehetnek az allergiás nátha (szénanátha) tünetei.

Mi az allergiás rhinitis, a szénanátha?

WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2020-07-20 11:05
Az allergiás rhinitis vagy más néven szénanátha az orrnyálkahártya duzzanatát jelenti, a duzzanat pedig nem más, mint a levegőben megtalálható allergénekre adott válaszreakció. Allergén lehet bármi, ami allergiás reakciót vált ki.

Nem szezonális (perzisztáló) allergiás nátha

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2013-11-01 23:37
Számos beteg azért nem gondol arra, hogy nem szezonális allergiája is van, mert az egyébként enyhe és ritkán jelentkező panaszok csak pollenszezonban súlyosbodnak.

Hogyan zajlik az immunterápiás kezelés?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2013-09-18 07:38
Az allergiás panaszok hatékony kezelésének egyre elterjedtebb módja az immunterápia. A ma elérhető kezelési módok közül jelenleg ez az egyetlen eszköz, mely nem csak a tüneteket kezeli, de idővel képes a beteget hozzászoktatni ahhoz az allergénhez, amely korábban panaszokat okozott. Kinek, mikor és hogyan alkalmazható az immunterápia?

Hűséges társak: a szénanátha és az asztma

Origin Consulting - 2011-08-16 08:34
Az allergiás nátha (szénanátha) tulajdonképpen nem más, mint az orr és az orrmelléküregek nyálkahártyájának allergiás reakció által kiváltott gyulladása.

Tévhitek az allergia kezeléséről

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-04-09 08:11
Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Akadémia (ACAAI) legfrissebb közleményében az allergiával kapcsolatos gyakori tévedésekre hívja fel a figyelmet. Az allergia kezelésével kapcsolatos téves információk eloszlatásához dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségét kértük.