• Adósság téma

    MTI
    Az egészségügyi államtitkárság azonnali egyeztetést kezdeményezett a kormányzati partnerekkel annak érdekében, hogy a kórházaknak tavaly év végén kiutalt konszolidációs források maradéktalanul egészségpolitikai célokat szolgálhassanak.
    Független Hírügynökség
    A celldömölki kórház 200 millió forint adósságot halmozott fel, a gyógyszereket sem tudja kifizetni a beszállítónak. Egy civil szervezet adományokat gyűjt: a környéken élő minden egyes embertől ötezer forint kellene a tartozás kifizetéséhez.
    Független Hírügynökség
    Bezárják a hónap végén a Baranya Megyei Kórház pécsi tüdőszanatóriumát. A fenntartó önkormányzat az ingatlant eladásából szeretné csökkenteni a kórház adósságait. Az alkalmazottak a megyei kórházban folytathatják munkájukat.
    Független Hírügynökség
    500 millió forinttal csökkentené kiadásai jövőre a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc. Az intézmény főigazgatója azt mondta, adósság nélkül zárják az idei esztendőt és annak érdekében, hogy a kórház stabilitása megmaradjon, jövőre az alapvető kiadásokra is jobban odafigyelnek majd.
    Független Hírügynökség
    A kórházszövetség szerint a kórházak kétharmada évek óta adósággal küzd, és a tartozások idén is nőnek. Felmérésük szerint év végére 68 milliárd forint lesz a kórházak adósságállománya - számolt be az RTL Híradó.
    Független Hírügynökség
    Meghaladja a 60 milliárd forintot a legfrissebb adatok szerint az egészségügyi intézmények jelenlegi tartozása, év végére pedig a 68 milliárdot is elérheti - írja a Népszava.
    Független Hírügynökség
    Megváltoztatták a könyvelést az esztergomi Vaszary Kolos kórház vezetői, így elérték, hogy a papírok szerint az intézménynek nincs 180 napnál régebbi tartozása és ezzel sikeresen eltitkoltak 600 millió forintnyi adósságot az önkormányzat elől.