Vitaminbomba a chili

Több mint TestŐr
frissítve:

A mexikói ízek egyik fő fűszere a chili. A paprika gazdag C-, B1-, B2-, B6-vitaminban, illetve béta-karotinban is. A kapszaicin nevű alkotóeleme felelős a csípősségéért, de emellett az anyagcserét is felgyorsítja, így a méregtelenítésben és a zsírégetésben is segít.

A paprika erejét az úgynevezett Scouvill-skálával mérik. Az Erős Pista krém nagyjából 2000-es értéket mutat, míg a mexikói chiliként ismert jalapeño 3500 körül teljesít.

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, biológus szakfordító és Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.