Vitaminbomba a chili

Szerző: Több mint TestŐr

A mexikói ízek egyik fő fűszere a chili. A paprika gazdag C-, B1-, B2-, B6-vitaminban, illetve béta-karotinban is. A kapszaicin nevű alkotóeleme felelős a csípősségéért, de emellett az anyagcserét is felgyorsítja, így a méregtelenítésben és a zsírégetésben is segít. A paprika erejét az úgynevezett Scouvill-skálával mérik. Az Erős Pista krém nagyjából 2000-es értéket mutat, míg a mexikói chiliként ismert jalapeño 3500 körül teljesít.

Módosítva: 2018.07.19 15:26, Megjelenés: 2018.07.20 15:29
Címkék: Chili, Vitamin
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Szívbarát táplálkozás - Hogyan...

A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában számos kockázati tényező vesz részt, amelyek közül a táplálkozás az egyik...

A nők hormonváltozásának tüneteire...

A kislányok, a kamaszok, a kismamák, a változókor küszöbére lépők s az azt hosszú évekig megszenvedő nők életét jelentősen befolyásolják a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.