Szépségápolás

Szépségápolás

A vitaminok szerepe - Melyik miért szükséges?

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2021-01-05 11:03

Ha táplálkozásunk változatos, adalékanyag-mentes, sok friss gyümölcsöt és zöldséget, ezenkívül tejtermékeket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, gabonaféléket és tojást is tartalmaz, általában külsőnkön is meglátszik.

Milyen a jó napszemüveg?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-06-13 07:05

A napszemüvegek viselése manapság nagy divat. Vásárláskor azonban ne csak az esztétikai szempontokat vegyük figyelembe, hanem azt is, mennyire szűri meg a napszemüveg a szemünkre is káros UV fényt.

A leégés később bosszulja meg magát

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
2021-06-12 20:36

A napfény sokszor emlegetett áldásos hatása mellett sajnos igen sok veszély forrása. A legismertebb fényártalom a napégés, amelyért főképp a hosszúhullámú UV-B sugarak tehetőek felelőssé.

Fogyókúra: hogyan maradhat feszes a bőrünk?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-06-08 05:03

Gyakori probléma a fogyókúrázók életében, hogy fogyókúra után nem a várt karcsú testet nyerik el, hanem csíkos, lógó bőrtömeg marad rajtuk. Elég a televízió népszerű fogyókúrás műsorainak versenyzőit megnézni: hiába érték el a kívánt testsúlyt, mégsem nyerték el azt az önbizalmat, amit a fogyástól reméltek.

Az őszülés és hajhullás orvosi magyarázata

Budai Allergiaközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
2021-06-03 20:35

Kihullik a hajam tőle - mondogatjuk gyakran, ha úgy érezzük, megoldhatatlan és bosszantó feladattal állunk szemben, amibe aztán akár bele is őszülhetünk. Vajon van-e valóságalapja a felsorolt kifejezéseknek, és a túlzott mértékű stressznek valóban hajunk látja kárát?

Milyen fejbőrtípusok léteznek?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-05-30 17:33

Minden ember különböző, így természetes, hogy mindenki fejbőre is más és más. Megkülönböztethetünk azonban négy alaptípust a fejbőr állapotától függően. Melyek ezek?

Milyen gyakran mossunk hajat? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-05-27 11:03

Szeretném megkérdezni, hogy a mindennapos hajmosás mennyire ártalmas a fejbőrre, illetve a hajra? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Hajhullást bőratka is okozhat

Dermatica - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
2021-05-26 22:05

Tavasszal a fésülködés és hajmosás során elvesztett hajszálak mennyisége ijesztően megszaporodhat. Az évszakkal járó természetes hajhullás mellett aggodalomra ad okot, ha reggel a párnán vagy napközben a ruhán folyamatosan újabb hajszálak jelennek meg. Az alapos kivizsgálás nemcsak az esetleges vitaminhiányt vagy hormonproblémákat kutatja, de kiterjed a fejbőrben lévő élősködők ellenőrzésére is.

Miért nem nő a hajam? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-05-25 11:03

Nem értem, miért nem nő a hajam! Lassan 10 éve növesztem, és mégis alig nőtt valamicskét. Már több mindent kipróbáltam, milyen probléma állhat a háttérben? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A körömgomba tünetei és kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2021-05-17 11:03

A körömgomba egészséges felnőtteknél is kellemetlen, legyengült betegeknél azonban komolyabb problémákat is okozhat, ezért mindig fontos a tünetek felismerése és a fertőzés kezelése.

A köröm betegségei: Mire utalnak?

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
2021-05-16 07:33

A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.