• Szépségápolás cikkek

   • Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2018-11-02 11:25
    Vitamin
    Ha táplálkozásunk változatos, adalékanyag-mentes, sok friss gyümölcsöt és zöldséget, ezenkívül tejtermékeket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, gabonaféléket és tojást is tartalmaz, általában külsőnkön is meglátszik.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász
    2019-01-16 04:06
    A hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2019-01-12 09:36
    A hibátlan bőr, az egészséges haj és köröm nagyrészt adottság, azonban életmódunkkal mi is sokat tehetünk megőrzéséért. És bár megállítani ugyan nem tudjuk, de késleltethetjük bőrünk öregedését.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2018-12-31 06:06
    A tél jár némi kellemetlenséggel: hideg, fagy és jeges szél. Ha hazaérkezünk a hidegből, bekapcsoljuk a fűtést. Mindez a bőrnek nagy stresszt jelent: a fűtés száraz levegője és a csípős hideg állandó változásának van kitéve.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-12-27 09:33
    Ha valakinek hullik a haja, természetes, hogy tudni akarja az okát. Ezek azonban nagyon különbözőek és sokrétűek lehetnek, éppen ezért sokszor nehéz kideríteni, mi áll a háttérben. A diagnózist bőrgyógyász állítja fel.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-11-19 04:33
    Az akne, amely a zsíros bőrön kialakuló pattanásokat jelenti, nagyon gyakori betegség. Kialakulásában több tényező együttesen vesz részt, ennek megfelelően a kezelés során is több támadásponton normalizálják a bőr pórusait.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    2018-11-18 11:36
    Egyre csak szélesedik a kozmetikai cégek által előállított termékek palettája, és egyre több pénzt költenek fejlesztésre, kutatásra. Sajnos még így sem vagyunk teljesen biztonságban, mivel a tartósításra, az illat- és színfokozásra használt anyagokra sokan lehetnek allergiások.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kiss Borbála, bőrgyógyász
    2018-11-16 14:36
    Régóta szenvedek a problémától. Tudom, hogy a napi 100 hajszál elvesztése normális, mégis szeretném a lehetséges okokat kideríteni. Vérvizsgálaton voltam, de minden értékem normális volt. Mi okozhatja? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-11-03 17:25
    A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.
    Egészségmegőrzés
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-10-31 20:55
    A triclosan néven ismert tartósító- és fertőtlenítőszer gyermekeknél növelheti az allergia kialakulásának kockázatát. Norvég kutatók az antibakteriális kozmetikumok veszélyeire is felhívják a figyelmet.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!