• Szépségápolás

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin Anita
    2018-07-21 09:41
    Hajhullás
    A hajhullás akkor tekinthető kóros mértékűnek - alopeciának - ha naponta több mint 150 hajszál hullik ki. Napi 70-100 hajszál kihullása még normális. Ha a páciens ilyen problémával fordul orvoshoz, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy fésülködés vagy hajmosás során meg kell számolnia a kihullott hajszálakat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-10-12 20:51
    Világszerte érezhető a környezetszennyezés és a szintetikus világ elleni küzdelem harcosainak aktív hatása. A biotáplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és kíméletesebben ápolják bőrünket, mint mesterséges anyagokkal dúsított társaik.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-10-09 13:01
    Az androgén alopecia, azaz a férfias típusú hajhullás genetikailag meghatározott és hormonfüggő, általában a férfiakra jellemző, de ritkán nőknél is előfordulhat. Férfiaknál nagyon gyakori, körülbelül öt férfi közül négynél jelentkezik. Náluk a szőrtüszők férfi nemi hormonokkal (androgének) szembeni genetikailag meghatározott túlérzékenysége áll fenn.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Beauty Clinic - Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász
    2018-10-06 11:45
    A ráncok elkerülhetetlenek, de megjelenésüket késleltethetjük, mélységüket, láthatóságukat csökkenthetjük. Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász a szemkörnyék ápolásának legfontosabb lépéseiről beszélt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2018-09-28 05:21
    Már az ősember is próbálta szépíteni magát - arcfestésre sárga alapozót használt, a púderét mangánércből nyerte. Az ókori egyiptomiak naponta olajozták magukat.
    Panaszok
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2018-09-16 05:21
    A hajhullás nőket, férfiakat egyaránt érzékenyen érintő jelenség. Bizonyos mértékű hajhullás minden egészséges ember esetében természetes, ugyanakkor időnként komoly kórképek kísérője vagy figyelmeztető jele is lehet: ilyenek például a pajzsmirigybetegségek.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica - Peterman Krisztina, kozmetikus mester, gyógykozmetikus
    2018-09-04 17:25
    A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait követve pedig a zsíros bőr nyáron is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-08-31 20:55
    A nyári napfény jó hatással van kedvünkre, de igencsak sok gondot okozhat a szemnek, a bőrnek és a hajnak.
    Panaszok
    Oxygen Medical - Dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus
    2018-08-17 17:25
    Időről időre sokan tapasztalják a hajhullást, amely szerencsés esetben néhány hét vagy hónap alatt abbamarad, de akár tartósan is fennállhat. A jelenség hátterében számos tényező állhat, köztük akár hormonális eredetű is. A témáról dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus beszélt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-08-07 18:21
    A napfény sokszor emlegetett áldásos hatása mellett sajnos igen sok veszély forrása. A legismertebb fényártalom a napégés, amelyért főképp a hosszúhullámú UV-B sugarak tehetőek felelőssé.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-08-05 11:25
    A napszemüvegek viselése manapság nagy divat. Vásárláskor azonban ne csak az esztétikai szempontokat vegyük figyelembe, hanem azt is, mennyire szűri meg a napszemüveg a szemünkre is káros UV fényt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!