Szépségápolás

Szépségápolás

A vitaminok szerepe - Melyik miért szükséges?

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2021-01-05 11:03

Ha táplálkozásunk változatos, adalékanyag-mentes, sok friss gyümölcsöt és zöldséget, ezenkívül tejtermékeket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, gabonaféléket és tojást is tartalmaz, általában külsőnkön is meglátszik.

Ártalmas kozmetikumok - Milyen összetevőkre figyeljen?

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
2021-04-03 13:36

Egyre csak szélesedik a kozmetikai cégek által előállított termékek palettája, és egyre több pénzt költenek fejlesztésre, kutatásra. Sajnos még így sem vagyunk teljesen biztonságban, mivel a tartósításra, az illat- és színfokozásra használt anyagokra sokan lehetnek allergiások.

A nyomelemek szerepe a szépségápolásban

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2021-03-30 22:05

Ha a nyomelemekből hiányt szenved szervezetünk, vagy épp ellenkezőleg, túl sokat fogyasztunk belőlük, azt legtöbbször elsőként bőrünk, hajunk és körmeink jelzik számunkra.

Hajhullás és a hormonok

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina
2021-03-26 16:03

A hajhullás egy bizonyos mértékig természetes folyamat. Akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű (naponta több mint 60-100 hajszálat veszítünk el), és hiányzik a normál visszanövekedés.

Mi okozhat hajhullást?

Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
2021-03-15 13:35

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Nőknél hormonális változások és stressz hatására is növekedhet a kihullott hajszálak mennyisége.

Mit tehetünk a korpásodás ellen?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-03-12 03:07

A korpásodás egy rendkívül gyakori bőrgyógyászati elváltozás, melyet viszketés és leváló hámpikkelyek jellemeznek.

A legjobb bőrfiatalító

Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus
2021-03-05 12:05

A kor előrehaladtával életmódunk egyre inkább nyomot hagy külsőnkön is. Az apróbb ráncok, a szárazabb bőr mind az idő múlásának figyelmeztető jelei.

A vitaminhiány okozta hajhullás

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-02-21 19:03

Ha valakinek hullik a haja, természetes, hogy tudni akarja az okát. Ezek azonban nagyon különbözőek és sokrétűek lehetnek, éppen ezért sokszor nehéz kideríteni, mi áll a háttérben. A diagnózist bőrgyógyász állítja fel.

Egészséges bőr télen is

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-02-13 04:05

A tél jár némi kellemetlenséggel: hideg, fagy és jeges szél. Ha hazaérkezünk a hidegből, bekapcsoljuk a fűtést. Mindez a bőrnek nagy stresszt jelent: a fűtés száraz levegője és a csípős hideg állandó váltakozásának van kitéve.

Karikás szemek - Ezek állhatnak a hátterében

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
2021-02-11 13:03

Ha valakinek karikás szemei vannak, arról mindenkinek a fáradtság, kialvatlanság, stressz jut elsőként az eszébe. Tényleg, leggyakrabban csak ezeknek az okoknak valamelyike áll a hátterében, de akár komolyabb betegség is jelentkezhet hasonló tünetekkel.

Letört, lekopott fogak? - A porcelánhéj kitűnő, esztétikus megoldás lehet

Oxygen Fogászat - Dr. Kozák Lili, fogorvos
2021-02-09 22:05

A mosolygás nemcsak a környezetünkre hat pozitívan, de saját nehézségeinket is könnyebben oldjuk meg a mosolygás által közvetített életszemlélettel. Dr. Kozák Lili, az Oxygen Fogászat fogorvosa egy olyan megoldásról beszélt, amely jelentős foganyagveszteség nélkül teszi esztétikusabbá a fogakat, a mosolyt.