A szem betegségei

A szem betegségei

Szaruhártyabank a debreceni szemklinikán

MTI
2012-05-20 05:12

Szaruhártya (cornea) bankot adtak át a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) szemklinikáján csütörtökön; a műszerek beszerzésére fordított csaknem 100 millió forintot európai uniós pályázaton nyerte a klinika - közölte Berta András szemészprofesszor, a klinika igazgatója.

A vak is látja, ki a jó orvos

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
2012-02-09 10:41

Súlyos szembetegséggel született. A kongenitális irisz kolobóma nevű rendellenesség lényege, hogy a magzati fejlődés során a szem bizonyos belső képletei nem záródnak, így a pupillától a retináig – kinél mekkora – fekete hasadék van, amit szarus képződmény tölt ki. Zoli két szeme szivárványhártyáján ez az eltérés nem volt szimmetrikus.

Jelentősen csökkenthetőek az időskori látászavarok

MTI
2012-02-04 14:07

Egy évtized alatt felére csökkent Dániában az időskori látászavarral kezdődő, majd teljes megvakulással járó esetek száma. Egy tanulmány szerint ezt egy új gyógyító eljárással sikerült elérni.

Szemet ért nyomás - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-12-29 12:11

Ha erősen megnyomják az ember szemét, akkor milyen elváltozást okoz, ami fejfájást és szédülést idéz elő? Lehetséges, hogy ilyenkor a szemideg károsodik? Ez magától rendbejön vagy műtét szükséges? Mennyi ideig tartó fejfájásnál kell aggódni? A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Vision Therapy - Szempátia Látás Fejlesztés

WEBBeteg - Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
2011-12-17 07:38

A minap megismerkedhettem a Vision Therapy-val (Szempátia Látás Fejlesztés), amelyet most az olvasókkal is szeretnék megosztani.

Prizmás szemüveg használata - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-11-17 16:07

Huszonkét éves éves vagyok, most kaptam prizmás szemüveget. Alig tudok menni, nagyon bizonytalannak érzem magam. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A rövidlátást javítják a vitaminkészítmények? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-10-01 02:51

Tíz éves lányom rövidlátó, tavaly ősz óta tartja a dioptriát. Azt mondta az orvosa, hogy adjak neki vitaminkészítményt. A vitaminnal megelőzhető, hogy tovább romoljon a látása? A családban előforduló rövidlátásról is kérdezett - ez a betegség kinőhető? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A szem állapota is utalhat diabéteszre?

Orvostkeresek Egészségmagazin
2011-07-30 12:21

Komoly problémákat, akár a vakságot előzheti meg az, aki cukorbetegként részt vesz rendszeres szemészeti ellenőrzéseken. Az elváltozások ugyanis a beteg számára hosszú ideig tünetmentesek maradhatnak, és gyakran csak visszafordíthatatlan stádiumban kerül a cukorbeteg a szemészhez. A megelőzésre hívja fel a figyelmet dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész szakorvosa.

Szemünk védelme képernyő előtt

Medipress
2011-06-08 15:07

Sokan töltik egész napjukat a számítógép képernyője előtt a munkahelyükön, majd hazaérve kezdődik az újabb fejezet: közösségi oldalak, online játékok és egyéb érdekes honlapok nézegetése. Az eredmény gyakran a fáradt és fájdalmas szem.