• A szem betegségei cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2019-06-14 17:05
    A pajzsmirigybetegségek a szervezet anyagcseréjére hatnak, s így igen szerteágazó a megfigyelhető tünetegyüttes. Jellegzetesek a strúma miatti szemészeti elváltozások, melyek nemcsak esztétikai problémát, hanem látásvesztést is okozhatnak.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    2019-06-10 13:33
    Ha a reggeli újságolvasás közben a betűk összefolynak, és csak a szemét erőltetve tudja elolvasni a szöveget, szüksége lesz egy jó szemüvegre.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Halmosi Edina, optometrista-kontaktológus
    2019-06-05 18:34
    Van egy napszemüvegem, már elég régi. Megnézettem egy optikában, hogy mekkora UV-szűréssel rendelkezik. Az egyik lencse 385, a másik 390. Oldalfény ellen hogyan védekezzek? Elegendő ez a szemüveg? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán szemész; Dr. Szemán Annamária, szemész, Focus Medical
    2019-06-05 11:06
    Hogyan történik a szürke hályog (katarakta, cataracta) műtéti kezelése? Mire kell figyelnie a betegnek a műtét után? Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat és teendőket.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász; Dr. Fodor Erzsébet, szemész
    2019-06-05 04:06
    Az LBV (Laser Blended Vision) terápia forradalmian új módszer a presbiópia kezelésére. A presbiópia szó szerint öregszeműséget jelent, mely állapot a korai középéletkorban kezdődik, mikor a szemlencsék kezdik elveszíteni a távoliról a közeli tárgyakra való fókuszálási képességüket.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus
    2019-06-03 04:33
    Nem mindegy, milyen napszemüveget hordunk, hiszen az erős UV sugárzás a szemet is veszélyeztetheti. Dr. Tóth Eszter szemész, kontaktológus a szemvédelem jelentőségéről és a napszemüveg-választásról beszélt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bezzegh Attila
    2019-05-30 20:36
    Lassan, fájdalom nélkül, de jelentősen romlik a látás - ki kívánná ezt magának? A szürke hályog kialakulásával a szemlencse bizonyos fokig vagy teljesen elszürkülhet. Mintha a beteg felvett volna egy piszkos szemüveget. A homályos látás mellett nő a fényérzékenysége is. Lehetséges, hogy bizonyos vitaminok hiánya hozzájárul ehhez? Az okokat és megelőzési lehetőségeket Dr. Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvossal jártuk körbe.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész rezidens
    2019-05-14 20:36
    Általánosságban elmondható, hogy majdnem mindenki viselhet kontaktlencsét. Megkülönböztetünk lágy és kemény kontaktlencséket. Melyik szembetegséghez milyet érdemes használni?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész
    2019-05-10 04:06
    A kötőhártya két leggyakrabban előforduló degenerációja a pinguecula és a pterygium. A pinguecula egy sárgás folt vagy dudor a kötőhártyán, a szaruhártya közelében, mely általában az orrhoz közeli oldalon, idősebb korban, poros helyen dolgozóknál alakul ki.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-05-03 14:35
    Negyvenéves kor fölött sokan tapasztalják, hogy a szokásos betűméretű szöveget már távolabbra kellene tartaniuk az olvashatósághoz, mint ameddig a karjuk elér. Bár a presbiópiát - azaz az öregszeműséget - nem lehet megelőzni, látását az életmódjára való odafigyeléssel védheti.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!