Nőgyógyászat - Betegségek megértése: terápia cikkek

Nőgyógyászat - Betegségek megértése: terápia cikkek

A mióma embolizáció

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
2016-10-26 17:05

A mióma embolizáció egy olyan, nem sebészeti kezelési lehetőség a menopauza előtt álló nőknél, mely a mióma okozta zavaró tüneteket kezeli azoknál, akik szeretnék megtartani a méhüket, illetve elkerülni az elhúzódó kezelésekkel vagy műtéttel járó megterhelést.

A méhnyakrák kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító
2015-08-17 21:41

A korai stádiumban felismert méhnyakrák sikeresen kezelhető. A kezelés formája, és a betegség prognózisa a rák típusától és előrehaladottsági szintjétől függ, emellett figyelembe kell venni az életkort, az általános egészségi állapotot, az életminőséget illetve azt is, hogy a beteg szeretne-e majd a jövőben gyermeket.

A diéta szerepe a meddőség kezelésében

Orvostkeresek Egészségmagazin
2014-06-08 20:27

A nőgyógyászati rendellenességek kizárása után, vagy a vizsgálatokkal egy időben gyakran felmerül, hogy a meddőség hátterében hormonális probléma áll. A hormonrendszer eltéréseit pedig gyakran a helytelen táplálkozás, vagy a túlsúly okozza.

Petefészekciszták - Tünetek, kezelés, szövődmények

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-03-15 05:21

A pubertáskortól a menopauzáig bármikor kialakulhat petefészekciszta, amely az esetek egy részében tünetmentesen el is múlik. Előfordulhat azonban, hogy a rutinvizsgálat során felfedezett ciszta akár meglepően nagyra nő, ilyenkor elkerülhetetlen a műtéti eltávolítás. A petefészek-tömlők kialakulásáról, kezelésük lehetőségeiről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyász szakorvosa beszélt.

Mellrákom van? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2012-05-04 02:51

Elmentem mammográfiára és azóta rettegésben élek. Van egy 7 éves kislányom akit szeretnék felnevelni. Fiatal vagyok még hormonkezelésre, de járjak utána,hogy mi okozza ezt az egészet csak ennyit mondanak. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Spermium elleni antitest - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-08-24 17:12

"Párommal hamarosan szeretnénk gyermeket vállalni, de már sajnos 2 alkalommal elvetéltem. Jelenleg kivizsgálásokra járok." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.