• Fül-orr-gégészeti megbetegedések cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    2019-04-07 15:06
    Fülzúgás
    A fülzúgás (tinnitus) búgó, csengő, csiripelő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Lehet egy- vagy kétoldali, de sokszor a fejében érzi a beteg - mintha belülről szólna.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-04-19 17:36
    A fülvérzés nagyon rémisztő állapot, számos kiváltó oka között pedig néhány vészhelyzetnek számító kórkép is szerepelhet. A fül külső részéből történő vérzés általában felületi sérülés következménye, viszont ha biztos benne, hogy a fülét semmilyen behatás nem érte, fülvérzés esetén mielőbb forduljon orvoshoz, hogy amint lehet, megfelelő kezelésben részesüljön!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész
    2019-04-17 04:06
    A mai kor modern vívmányaival a részleges halláscsökkenésben szenvedők is lehetőséget kapnak, hogy beszédértésük, kommunikációjuk javuljon. Cikkünkben a hallókészülékek működését és azok mechanizmusát vetettük górcső alá.
    Panaszok
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész, allergológus
    2019-04-09 20:35
    A szaglás csökkenését nátha vagy túlzásba vitt orrcsepp-, orrspray-használat is okozhatja, de orrpolip miatt is bekövetkezhet. A szagok érzékelésére való képesség elvesztése korral is járhat, de súlyos betegségeket is jelezhet.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2019-04-05 10:05
    Több településen rossz a levegőminőség a magas szállópor-koncentráció (PM10) miatt - tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész
    2019-04-04 04:06
    A hallás fontossága közvetlenül a látás után következik, hiszen az embert érő ingerek 20-40 százaléka hanginger. Mi számít nagyothallásnak, és mikor érdemes megfontolni a hallókészüléket? A hallásvizsgálatról részletesen.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-03-30 19:03
    A mandulaműtét egy gazdag vérellátású szövetbe történő beavatkozást jelent, ezért a műtéti hegek idő előtti eltávolítása a seb felnyílását, illetve vérzést vonhat maga után. Ennek a veszélye főleg a műtétet követő első és harmadik, valamint a hatodik és nyolcadik nap között a legnagyobb. Mit lehet tenni a kockázat csökkentése és a gyógyulási folyamat támogatása érdekében?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2019-03-27 04:06
    Ez az idegen nevű betegség az úgynevezett szisztémás vaszkulitiszek közé tartozó megbetegedés. Jellemzője, hogy leggyakrabban az orr, az orrmelléküregek, a torok vagy a tüdő nyálkahártyájának érintettségével jár, de késői diagnózis esetén átterjedhet a test teljes érhálózatára.
    Egészségmegőrzés
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus
    2019-03-16 17:36
    A fülzúgás tünetei gyakrabban jelentkeznek idősebbeknél, de nem a kor az egyetlen rizikótényező.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2019-03-15 13:33
    Az uniós felnőtt lakosság 29,6 százalékának, a magyarok 31,3 százalékának van valamilyen alvásproblémája. A jó alvás kihat a testi és lelki egészségünkre – összegezték a március 15-i Alvás Világnapja alkalmából szervezett konferencián.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!