• Fül-orr-gégészeti megbetegedések cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2019-10-21 18:33
    Torokfájás
    A torokpanaszok változatos formában (pl.: torokfájás, nyelési nehezítettség, rekedtség) és gyakran szerepelnek a betegek (mind a felnőttek, mind a gyermekek) panaszai között, főként ősszel és télen.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-10-02 16:05
    A légutak nyálkahártyáját hígan folyó nyák borítja, mely védőréteget képez. Ha ez megbomlik, olyan kellemetlen panaszokat okozhat, mint a kaparó torok vagy a rekedtség.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-09-23 16:05
    Betegség
    A forró nyári napok után üdítően hat a nyár végi, ősz eleji hűvösebb idő. Megkezdődött az iskola, és itt van az őszi kirándulások, majd a szüret ideje is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész
    2019-09-15 09:33
    A hangszalagbénulások elnevezése kissé félrevezető. Valójában a gége izomzatának különböző eredetű bénulásairól van szó, melyeknek eredménye a gége mozgásainak zavara.
    Egészségmegőrzés
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész
    2019-09-08 19:03
    A fülzúgás megközelítőleg fél millió ember életét keseríti meg hazánkban. A betegség hosszú távon az életminőséget nagymértékben befolyásolja: alvásproblémákhoz, depresszióhoz és tartós fáradtsághoz is vezethet.
    Panaszok
    Oxygen Medical - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész
    2019-08-26 17:05
    A torokfájás és -gyulladás nem csak a téli hónapokban jelentkezhet, sőt nyaranta közel félmillióan élik át a tüneteket - a patikusok becslése szerint. Az okokról, a tünetekről és az orvosi kontroll jelentőségéről dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szakorvos beszélt.
    Egészségmegőrzés
    Fül-orr-gégeközpont - Dr. Holpert Valéria, foniáter
    2019-08-17 20:35
    A fiatal életkorban jelentkező halláscsökkenés jelentősen nehezíti a gyermek beszédértési és nyelvhasználati képességeinek megfelelő fejlődését, így ha korábban nem tettük, az iskolakezdés előtt mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, ha azt gyanítjuk, hogy gond lehet a gyermek hallásával.
    Betegségek megértése
    MTI
    2019-08-14 11:06
    Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemen ültették be két kisgyerek belső fülébe azt a világújdonságnak számító hallásjavító implantátumot, amely akár zajos környezetben is elősegíti a hatékony beszédértést.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész
    2019-08-14 05:06
    A külsőfül-gyulladás orvosi értelemben egy nagy betegségcsoport, melybe a hallójárat és a fülkagyló számos specifikus és nem specifikus gyulladásos kórképe, rendszerbetegségeket kísérő gyulladásos állapota tartozik.
    Panaszok
    Oxygen Medical - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész
    2019-08-08 14:35
    A torokfájás és -gyulladás nem csak a hideg évszakban jelentkezhet, nyáron is sokan szenvednek a fájdalomtól, kaparó érzéstől. Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szakorvos a tüneteket, az okokat és a kezelés jelentőségét összegezte.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Pukoli Dániel
    2019-07-27 11:30
    A fülgyertyázás az utóbbi években népszerű, rendkívül széles alkalmazási körben elterjedt, alternatív gyógymódként számon tartott beavatkozás, mely állítólag az amerikai hopi indiánok ősi gyógymódja volt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!