Fogyókúra, egészséges táplálkozás

Fogyókúra, egészséges táplálkozás cikkek - 17. oldal

Tej és tejtermékek: Ön tudta?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2018.04.26. 09:41
Tej
A legújabb magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket javasolt fogyasztani. A tej és tejtermékek minden korcsoport számára...

Legyen egészséges a húsvéti menü

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2018.04.01. 11:25
Fontos, hol vásároljuk, hogyan készítjük el és hogyan tároljuk az ünnepi menüt, legyen az tojás, sonka, vagy édesség.

Vitaminbevitel a tavasz közeledtével: mennyi az annyi?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018.03.24. 11:25
Nem lehet általánosítani, amikor azt szeretnénk kideríteni, mekkora vitaminpótlásra van szükségünk télen és tavasszal, mert más vitaminigénye van egy egészséges és egy beteg gyermeknek...

Miért vagyunk szomjasak?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018.02.08. 05:21
Miért leszünk szomjasak a túl sós ételek fogyasztása után? Hogyan szabályozza a nátrium-kálium aránya a vízháztartást? Megtudhatja a cikkünkből!

A dietetikus javaslatai 1-es típusú cukorbetegeknek

Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus - 2018.01.05. 20:09
Az 1-es típusú cukorbetegnek étrendje összeállításakor nagyfokú tudatosságra van szüksége. A diéta azt jelenti, hogy megválasztja a fogyasztani kívánt ételek, italok mennyiségét és...

A zabliszt jótékony hatásai

Budai Endokrinközpont - Varga Dóra, dietetikus - 2017.12.27. 17:25
Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.

Mennyire egészséges a szója?

WEBBeteg - K. J., fordító - 2017.11.21. 16:04
Szója
A tofu és társai fogyasztása, évekig a legegészségesebb táplálkozásnak számított, ám az utóbbi időben hirtelen negatív felhangú cikkekben találkozhattunk vele. Mi az igazság a szójababbal...

B2-vitamin (riboflavin) - Miért fontos?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2017.11.18. 18:56
A B2-vitamin, más néven riboflavin (esetleg G-vitamin) egy vízoldékony, könnyen felszívódó vitamin. 1932 óta ismert, ekkor izolálták élesztőgombából.

Feldolgozott ételek pro és kontra

DRportal - 2017.11.03. 16:04
Feldolgozott ételekként emlegetjük azokat, amelyek fizikai és kémiai eljárásokon esnek át, így végeredményben más jellegű ételt kapunk, mint amilyen az alapanyag volt. Tehát lehet...

Hogyan hat az egészségre a napi tej- és tejtermékfogyasztás?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2017.10.31. 11:35
A tej és az abból készülő tejtermékek étrendünk lényeges részét képezik, fogyasztásukkal nemcsak táplálkozásunkat színesítjük, hanem szervezetünk működését is jótékonyan támogathatjuk.

A brokkoli élettani hatásai

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2017.10.18. 11:25
Brokkoli
A napjainkban divatos szuperélelmiszerek egyik tipikus képviselője a brokkoli. Érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy a neki tulajdonított előnyös hatásokkal kapcsolatban milyen...
Nem csupán a nyári hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges - napi 2-3 liternyi - folyadékfogyasztás, hanem az egészségünk megőrzésének egyik...

Életmódváltás: Minden csak elhatározás kérdése

WEBBeteg - Sándor Judit, újságíró - 2017.10.09. 11:25
Az egészséges élet kulcsa a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás, de a gyakorlatban sokszor mégsem olyan egyszerű ezeket megvalósítani. Melyek a buktatói, hogyan...

Omega-3 és omega-6 - Miből mennyit?

WEBBeteg - Szabó Gál Bence - 2017.07.29. 14:21
Halolaj
Szervezetünkben az omega-3 zsírsavakhoz tartozó EPA és DHA zsírsavakból gyulladáscsökkentő, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredően gyulladást fokozó hatású hormonszerű anyagok...

A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség állásfoglalása

Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) - 2017.07.20. 02:51
A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (International Sweeteners Association, ISA) állásfoglalása szerint a minőségi kutatások egybehangzóan az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek...

Fagyasztott vagy friss: melyiket válasszam?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2017.07.13. 02:51
Mindannyiunknak jól esik egy frissítő gyümölcs- vagy zöldségturmix, saláta vagy leves. A megannyi finom ételt a legjobb, ha frissen készítjük el, ám gondolni kell a hidegebb napokra is...
Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.