Bemelegítés

A bemelegítés elengedhetetlen része az edzésnek, hiszen előkészíti a szervezetet fizikailag és mentálisan is a terhelésre. A videóban áttekintjük a bemelegítés legfontosabb szakaszait a nyújtástól a rajtállapot eléréséig.

Sportsérülések

A videóban megvizsgáljuk, mit tehetünk a sportsérülések kialakulása ellen. Bemutatjuk a kezdő futók esetében megjelenő tipikus sportsérüléseket. Ha már megtörtént a baj, megvizsgáljuk milyen módszerekkel rövidíthetjük le a felgyógyulás időtartamát.

Futótechnika

A futótechnikánkat sok tényező befolyásolja, mint például a testsúlyunk, vagy az aktuális fizikai állapotunk. Azonban léteznek olyan általános alapelvek, melyek mindenki számára javasoltak a helyes futótechnika elérésére.

Táplálkozás

Ismerd meg a sporttáplálkozás legfontosabb alapelveit, az alapvető tápanyagok és ásványi anyagok pótlásának ideális módját és a táplálék-kiegészítők jelentőségét.

- hirdetések -

Dona

A Dona® kristályos glükózamin-szulfátot tartalmazó készítmény, többfajta kiszerelésben kerül forgalomba. A porckopás kezdeti stádiumaiban érdemes az ízületi porc sejtközötti állományát alkotó, vagy azok termelését fokozó anyagokat bejuttatni az ízületbe. A szájon át bevihető anyagok közül a glükózamin-szulfát használatos e célra.

Activon

Az Activon® Extra gél kiemelkedően magas hatóanyagtartalmának köszönhetően (10%-os gél) hatékonyan csillapítja a rándulások, ficamok, izomhúzódások illetve egyéb tompa sérülések (pl. sportsérülések) okozta fájdalmat és gyulladást.

Magnosolv

A magnézium pótlásával sokat tehetünk az egészség megőrzéséért, illetve a már kialakult tünetek enyhítéséért. A Magnosolv® magas arányban tartalmaz magnéziumot, így ideális választás a sportolók megnövekedett magnéziumigényének fedezésére.