• Zöldség- és Gyümölcsfogyasztás témájú cikkek

        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        A köszvény a purinanyagcsere zavara, mely során a testfolyadékokban feldúsul a húgysav és a különböző szövetekben kiválik, lerakódik, fájdalmas duzzanatot, égető fájdalmat, mozgáskorlátozottságot okozva. Krónikus fennállása esetén ízületi deformitás, tophus alakul ki, ezért fontos, hogy köszvényes panaszok esetén mielőbb keresse fel orvosát.
        WEBBeteg - Tóth András, újságíró
        Jó minőségűek és biztonságos élelmiszernek tekinthetőek a Nébih által vizsgált paradicsomok. Jó hír, hogy többségük hazai termék! Jó tudni, hogy a túlzásba vitt paradicsomfogyasztás is okozhat puffadásos panaszokat, lágyabb székletet, esetleg hasmenést - figyelmeztet a dietetikus.
        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        A változókor a nők életének természetes szakasza, a hormonális átállás időszaka, melyben mind testi, mind lelki változások bekövetkeznek.
        drportal.hu
        Táplálkozási szakértők már évekkel ezelőtt összeállítottak egy listát, olyan egészséges élelmiszerekről, amelyeknek tisztában vagyunk egészségvédő hatásaival, tudjuk, hogy fogyasztanunk kellene, mégsem tesszük.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Mindannyiunknak jól esik egy frissítő gyümölcs- vagy zöldségturmix, saláta vagy leves. A megannyi finom ételt a legjobb, ha frissen készítjük el, ám gondolni kell a hidegebb napokra is, ezért lehet kiváló megoldás a gyorsfagyasztás.
        Budai Egészségközpont
        Télen sokszor és gyakran már a tél közeledtével is hajlamosak vagyunk a szabadtéri programokat kihagyni. Szabadidőnket kényelmes otthonunkban töltjük el inkább egy forró csokoládé vagy gőzölgő almás pite társaságában. Ilyenkor kevésbé kívánjuk a nyers zöldségeket és gyümölcsöket, pedig ebben a hideg időszakban a leggyakoribbak a náthás és influenzás megbetegedések.
        WEBBeteg - B. M., szakfordító
        Az egészséges és tudatos táplálkozás és sporttáplálkozás egyik alapszabálya, hogy az élelmiszerek vásárlásakor részesítse előnyben a friss, szezonális és helyi termékeket.
        Országos Egészségfejlesztési Intézet
        Több mint ezren ettek egyszerre almát a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ előtti téren, ezzel megdöntötték az eddig fennálló Guinness rekordot. Az eseményt az Országos Egészségfejlesztési Intézet
        Egészségkommunikációs Központja szervezte.
        www.elso1000nap.hu
        A kisgyermekek vitamin-, ásványi anyag és tápanyag igénye eltér a felnőttekétől, különösen életük első 1000 napjában. Ezért rendkívül fontos az új közétkeztetési rendelet, amely már a bölcsődékben is szabályozza az adható élelmiszereket annak érdekében, hogy a gyermekek megfelelő minőségben és mennyiségben jussanak hozzá a fejlődésükhöz szükséges tápanyagokhoz.
        Orvostkeresek Egészségmagazin
        Egy nemrégiben napvilágot látott kutatásból kiderült, hogy a dohányzó nők között előforduló szájüregi daganatok kialakulásának kockázatát csökkenti, ha zöld levelű zöldségeket fogyasztanak. A témáról dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa beszélt.