Védőoltás téma

Hogyan működik a Sinopharm-vakcina?

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

2020. elején a Pekingi Biológiai Termékek Intézete (Beijing Institute of Biological Products) létrehozott egy inaktivált, koronavírus elleni vakcinát, ami a BBIBP-CorV elnevezést kapta. Ezt később klinikai vizsgálatok alá vetette az állami tulajdonban levő kínai vállalat, a Sinopharm. Kínában 2020. december 24-én, csütörtökön engedélyezték a védőoltást, és a vakcina Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben is használatban van.

Országszerte oltanak az idősotthonokban

MTI

Országszerte oltanak a 100 főnél nagyobb idősotthonokban a koronavírus ellen a hétvégén, 34 helyszínen 3400 embernek adják be a Moderna vakcináját - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Brüsszeli forrásból kevesebb mint félmillió embernek elegendő vakcina érkezik Magyarországra március végéig

MTI

Brüsszeli forrásból kevesebb mint félmillió ember beoltására elegendő vakcina érkezik Magyarországra március végéig az M1 aktuális csatorna kormányzati forrásból származó információi szerint.

Hétvégén újabb idősotthonokban folytatódik a védőoltások beadása

MTI

Az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása az idősotthonokban - tájékoztatta a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-t.

Mit tudunk e pillanatban a kínai vakcinákról?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A COVID-19 elleni vakcina előállításának globális versenyfutásában Kína hatalmas lépésekkel halad előre azzal a két legesélyesebb, élenjáró jelöltjétől (a Sinovac és a Sinopharm gyógyszercégtől) származó vakcinával, amelyek már a külföldi piacokat is elérték. Mit tudunk ma a kínai vakcináról, és milyennek mutatkoznak a máshol kifejlesztettekkel összehasonlítva?

Szlávik: egyre többen szeretnék beoltatni magukat

MTI

Egyre többen szeretnék beoltatni magukat - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa csütörtökön.

Müller Cecílía: Magyarországon is megjelent a rendkívül gyorsan terjedő brit vírusvariáns

portfolio.hu

A reggel közzétett adatok szerint csaknem duplázódott az új igazolt fertőzöttek száma dupla elvégzett tesztszám mellett - olvasható a portfolio.hu oldalon.

Huszonötmillióhoz közelít a beoltottak száma, egyre több a tapasztalat

WEBBeteg.hu összeállítás

Rohamosan nő világszerte azok száma, akiket már beoltottak a COVID-19-et okozó vírus ellen. Az Our World in Data nevű oldal összesítette a hivatalos jelentéseket, amely szerint (a január 11-én rendelkezésre álló adatok alapján) a világ népességének 0,31 százaléka kapta már meg az oltást.

Dr. Baki Márta: nagy dolog a vakcina kifejlesztése

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró

December végén megérkezett hazánkba az első adag vakcinaszállítmány. Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal megkezdődött az egészségügyben dolgozók oltása. Az első tapasztalatokról a WEBBeteg szakértőjét, Dr. Baki Márta onkológust kérdeztük.

Szlávik János: egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak a vakcina beadása után

MTI

A koronavírus elleni vakcina beadása után egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak Magyarországon - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.