• Transzplantáció téma

    WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea
    Az egészségügyi törvény előírásai szerint azt a beteget, akinél szerv- vagy szövetátültetés orvosilag indokolt, és megfelel a külön jogszabályban foglalt feltételeknek, fel kell venni a szerv-, illetve szövettípusonként vezetett országos várólistára.
    Független Hírügynökség
    Orvosetikai vitákat szított egy ausztrál vese-specialista, aki szerint legalizálni kellene a szervkereskedelmet, hogy ezzel vessenek véget annak, hogy a betegek külföldön, a feketepiacon vásároljanak szerveket.
    FH
    Hazatérhetett a kórházból az egyéves Zsófi, aki egy hónapja kapott új szívet. Ő az eddigi legfiatalabb szívátültetésen átesett kisbaba. Születése után 4-5 hónappal derült ki, hogy súlyos beteg, szívének bal kamrája gyengébb volt a kelleténél.
    FH
    Jól van az a 11 hónapos kislány, aki március 14-én szívátültetésen esett át. A csecsemő egy másik baba szívét kapta, a több mint háromórás műtét alatt. Az Európában is ritkaságszámba menő beavatkozást az Országos Kardiológiai Intézet végezte, a részleteket szerdán ismertették.
    FH
    A krónikus obstruktív légúti betegség végső stádiumában szenvedő betegeknél, ma egyetlen megoldás létezik, a tüdőátültetés. Egy pénteken nyilvánosságra hozott tanulmány szerint, jobb megoldásnak látszik ha a beteg nemcsak egyik, hanem mindkét oldalon új tüdőt kap.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!