• Pénztártörvény téma

    Független Hírügynökség
    346 igen és 19 nem szavazattal hétfőn este visszavonta az Országgyűlés a február elején másodszorra elfogadott pénztártörvényt. A Fidesz név szerinti szavazást kért, így a képviselők egyenként felállva szavaztak a pénztártörvény visszavonásáról.
    Független Hírügynökség
    Név szerinti szavazást kér a Fidesz a pénztártörvény hétfői visszavonásánál - jelentette be Mikola István, aFidesz egészségügyi szakpolitikusa szombaton.
    Független Hírügynökség
    Június 30-ig kell kidolgoznia az egészségügyi miniszternek az egészségbiztosítás átalakításának új koncepcióját - így határozott szerdai ülésén a kormány. Székely Tamástól olyan javaslatcsomagot várnak, amelyben a biztosítói szerep megerősített, erősebb az ellenőrző és vásárlói lehetőség is.
    Független Hírügynökség
    A pénztártörvény eltörölésével a 18 megyei és négy fővárosi egészségbiztosítási pénztárat jogutód nélkül megszüntetnék - derül ki a pénztártörvény visszavonásáról szóló javaslatból, amelyet pénteken nyújtott be az Országgyűlésnek Székely Tamás egészségügyi miniszter.
    Független Hírügynökség
    Székely Tamás azt szeretné, hogy még a parlament tavaszi ülésszakán eldőljön a pénztártörvény sorsa. Ezt az újonnan kinevezett egészségügyi miniszter mondta a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.