Pénztártörvény téma

Visszavonta az Országgyűlés a pénztártörvényt

Független Hírügynökség

346 igen és 19 nem szavazattal hétfőn este visszavonta az Országgyűlés a február elején másodszorra elfogadott pénztártörvényt. A Fidesz név szerinti szavazást kért, így a képviselők egyenként felállva szavaztak a pénztártörvény visszavonásáról.

Új egészségbiztosítási javaslatot kell kidolgozni

Független Hírügynökség

Június 30-ig kell kidolgoznia az egészségügyi miniszternek az egészségbiztosítás átalakításának új koncepcióját - így határozott szerdai ülésén a kormány. Székely Tamástól olyan javaslatcsomagot várnak, amelyben a biztosítói szerep megerősített, erősebb az ellenőrző és vásárlói lehetőség is.

Újra az Országgyűlés előtt a pénztártörvény

Független Hírügynökség

A pénztártörvény eltörölésével a 18 megyei és négy fővárosi egészségbiztosítási pénztárat jogutód nélkül megszüntetnék - derül ki a pénztártörvény visszavonásáról szóló javaslatból, amelyet pénteken nyújtott be az Országgyűlésnek Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Tavasszal eldőlhet a pénztártörvény sorsa

Független Hírügynökség

Székely Tamás azt szeretné, hogy még a parlament tavaszi ülésszakán eldőljön a pénztártörvény sorsa. Ezt az újonnan kinevezett egészségügyi miniszter mondta a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Az Alkotmánybírósághoz fordul a KDNP

FH

Az egészségpénztárakról szóló törvény megsemmisítését kéri a KDNP az Alkotmánybíróságtól (AB) abban a beadványukban, melyet kedden juttatnak el a taláros testülethez - jelentette be az ellenzéki párt elnöke.